Rusijos kosmoso programos iš arčiau: keiksmais ir spyriais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Finalfour 2015-05-02 14:00
Ir cia totali betvarke...srityje, kuri turetu buti svarbiau uz viska...
rwc 2015-05-02 18:48
Vertėjui: ką reiškia žodis „по“? ;]
punktyras 2015-05-02 19:25
Ниеко ыпатинго, тиесёг Италийос упес павадинима иш мажосёс райдес парашиау… Ačiū už akylumą
Ernestass 2015-05-03 00:11
Straipsnis lyg pats iš užpakalio ištrauktas. Svaidosi kaltinimais nepagrįstais, svarbu tik kuo daugiau mėšlo numesti į kaimyno daržą. Būtų autorius pasidomėjęs Rusų kosmoso pramone tai būtų supratęs, kad šios problemos jau seniai pradėtos taisyti iš esmės. Nuo gamybos modernizavimo, importuojamų detalių pakeitimu savomis ir netgi alternatyvų Intel kūrimui. Tokia pramonė ne per naktį yra pataisoma juk ir Rusija tik dabar grąžina USSR lygio kosminės industrijos pramone. Smagu pasišaipyti iš kaimyno nesėkmės, juk ne veltui Lietuviai esam, bet kodėl tokių pat straipsnių tada nesulauki SpaceX kompanija? Pati neseniai patyrę nesėkmę tačiau apie ją tylima.
Marius.brn 2015-05-03 00:43
Aš sužinojau kažką naujo, rusai kuria alternatyvą Intel procesoriams.... Analogov mire nebudet (kiek lauksim?).
Ernestass 2015-05-03 01:44
Jau yra šie procesoriai pagaminti kaip prototipai tikriausiai. Esmė tik technologiniame lygyje ir sugebėjime kurti savo architektūrą. Kol kas Rusai kaip Kinai, bando prisivyti iš duobės kuri susidarę per dešimtmečius nieko neveikimo. Beje, elektronika karinėje technikoje seniai yra tik Rusiška arba didžioji dalis Rusiška. Rusai sugeba pasigaminti specializuotas mikroschemas karinei technikai, bet jos sugebėjimas pasigaminti labai reiklią elektroniką ilgai šlubuoja, bet jau irgi judima ta linkme. Ypač su Putino naująją nationalizmo politika Rusiją pradeda labai daug importo iš užsienio kryptingai mažinti. Asmeniškai, aš pats stipriai pasisakau už tokią politiką, tokio mąsto šalis kaip Rusija turi pati sugebėti pasigaminti viską viena pati, tas pats galioja Kinijai bei Indijai. Neturi būti jokio pasileidimo kaip pavyzdžiui su Italų kariniais džipais kai tik varikliai Itališki, o detalės ateina iš visos Europos! Žinoma, laikiau žmones bepročiais kai jie neva protingais veidais kišo visam pasauliui į veidą savo pranašumą, kaip jie off-sourcina savo industrija ir jiems nereikia jos, dabar po finansinės krizės bei Voketijos sėkmės tokie ''ekonomikos filosofai'' užtilo. Ypač kai bedarbystė pradėjo masiškai augti vakaruose dėl savų fabrikų uždarymo. Nuoroda pradžiai. Jei įdomu, susirasi daugiau info pats: http://www.net4tech.net/2014/06/russia- ... n-arm.html http://hothardware.com/News/Russia-Indu ... M-Designs/
Vytax 2015-05-03 09:32
Visi tie tariamai rusiški procesoriai yra pagaminti Taivanio TSMC gamyklose. Ten pat kur pagaminama bent pusė viso pasaulio procesorių.
Marius.brn 2015-05-03 09:39
Ir aš lauksiu naktimis konkurencingo analogo visom prasmėm (kainos, kokybės, specifikacijų atžvilgiu), lai tik išleidžia
kestutisz 2015-05-03 13:53
Tai, kad pagamina tai gal ir nieko - viskas ten gaminama, bet architektūra irgi visiškai nieko bendro su rusiškom technologijom, gryniausias ARM holdings kūrinys. Visas tas "nacionalinio procesoriaus" cirkas - tik bandymas apeiti ban'ą - http://en.wikipedia.org/wiki/T-Platforms
punktyras 2015-05-03 14:38
Skeleton 2015-05-03 22:05
Nagi nagi, ką čia pats rašinėji? Kokios dar SpaceX nesėkmės? Falcon-9 statistika: 18 sėkmingų paleidimų iš 18-os. O Rusijoje matosi kad pastaraisiais metais niekas negerėja, priešingai, matosi akivaizdi degradacija. Kad ir tų pačių Progress'ų atveju. Ilgą laiką jie buvo paleidinėjami gana sėkmingai, bet 2011 metais buvo prarasta raketa su laivu, o va ką tik - pats transportinis laivas. Pernai? 2014-08-22 Sojuz raketa išvedė Europos navigacijos palydovus į visiškai neteisingą orbitą, kas reiškia palydovai buvo prarasti praktiniam naudojimui (orientacijos sistemos problema) 2014-05-15 Proton palaidojo brangų ryšių palydovą skirtą Rusijai. Buvo beveik pusmečiui sustabdyti startai. Beje palydovas skirtas pakeisti pirmąjį Protono sudaužytą palydovą. Nepakeitė. 2013-07-02 Proton avarija sunaikinti trys Glonass navigacijos palydovai. 2013-02-01 Sealaunch Zenit'o avarija dėl rusiškų variklių gedimo, prarastas ryšių palydovas ir Sealaunch bankrotas. 2013-01-15 Rokot avarija. 2012-12-08 Proton problema su Jamal ryšių palydovų Dar tęsti? Sealaunch bankrutavo, Proton avarijos pasidarė tokios dažnos, kad draudumo kaina viršijo 20% palydovo kainos, taigi Protonas darosi nekonkurencingas palyginus su SpaceX, Sojuz anksčiau buvo labai patikima raketa bei avarijų dažnumas irgi auga. Kas akivaizdžiai matosi, tai propagandinė šūdmalystė žiniasklaidoje iš Rusijos pusės.
Ernestass 2015-05-03 22:20
1) Niekas nesugeba sudėtinguose sektoriuose pradėti visko nuo nulio. Kinai lygiai taip pat pradėjo kopijuoti esamus dizainus, leisti savo modifikacijas prieš pradedant kurti savo produktus; 2) Pagaminimo vieta- spekuliuojama; 3) Procesoriai yra kuriami, nes Rusija juda link nacionalizmo link, t.y. pilnu savęs apsirūpinimu bei kartu jie nepasitiki vakarų technologijomis dėl saugumo priežasčių. NSA bendradarbiavo kuriant naują architektūrą ir dėl to smarkiai sumažėjo šių kompanijų prestižas. Šis reiškinys yra lygiai toks pat kaip vakarai pradėjo nebe pastitikėti ,,Kasperky'' sistema po jų gandų dėl lojalumo Maskvai. http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2478613,00.asp 4) Realiai nėra suvokiama, kad Rusijos kosmoso sektorius čia ne Lietuvos valdymas. Mes gal ir esame gabūs išleisti naktines mokesčių reformas bei užplaukus įvesti šauktinių kariuomenę tačiau Rusijoje problemos sprendžiamos ilgai ir nuosekliai. Niekas neteigia, kad suteikus daugiau pinigų bei valdžiai užsimojus savo burtų lazdele viskas pasitaisys per metus. Ne Lietuviai deja sėdi Maskvoje, patartume gal būt ir mes kaip reikia tvarkytis kaimynui savo kieme. Reformos kurios buvo įgyvendintos yra laikomos sėkmingomis. Papildomas biudžetas leido stipriai praplėsti programų skaičių bei naujos reformos pradėjo investicijas į gamybos linijas bei personalą. Naujas valdžios pertvarkymas didina institucijos efektyvumą. Su laiku šių reformų rezultatai bus aiškiai pastebimi tačiau dar mums reikia palaukti kokius 5'ius metus kol galėsime spręsti ar pasisekusios reformos buvo. O kas nežino kas realiai buvo tvarkoma, tai pasiskaitykite trumpą apžvalga: http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Fe ... .80.932006
Ernestass 2015-05-03 22:43
O pats pamiršti žinoma pačią SpaceX. Ne veltui šis propagandinis portalas ir kalba tik apie Rusiją, o kad SpaceX neseniai savo raketas sudaužę tai nesvarbu? http://www.telegraph.co.uk/news/science ... erges.html O tai, kad visų neva garbinama SpaceX chroniškai nesugeba paleisti savo naujos kartos raketų? Kad stringa projektai ir didėja projekto kaštai? Užtenka tiktais pasigooglinti ir rasi per akis tos informacijos. Skirtumas tik tas, kad susikoncentruojama ties Rusija, nes mums mažiems Lietuviams tiktai norisi pasijuokti iš kitų nelaimių bei įgelti meškai bent taip. Įsivaizduojame, kad esame dideli ir protingi tačiau realiai tiktais eilinį kartą pragėrėm Lietuvą. http://www.spaceflightinsider.com/edito ... firestorm/ Jūsų nuorodose jūs neatsižvelgiate į datas dėl to ir bereikšmis jūsų argumentavimas tampa. Kas čia teigia, kad Rusijos kosmoso pramone neturi rimtų bėdų? Tos bėdos yra taisomos tačiau tikrai ne per metus pasirodys rezultatai. Ypač kai jos tokios gilios. http://rbth.co.uk/articles/2012/01/25/r ... 14247.html Senas straipsnis. Sulygink su wikipedijoje duota nuoroda. Akivaizdžiai matosi, kad judimą rekomenduotina kryptimi, o ne stovima vietoje. O ką jūs rekomenduotume daryti? Žinoma! Įsižadame šimtų tūkstančių gerai kvalifikuotų darbuotojų ir geriau perkame visas kosmoso paslaugas iš vakarų! Pašalinus visą industriją problema pati savaime įšsispręs!
Vytax 2015-05-04 00:04
Rusija kosmoso srityje sugrįžta prie planinės ekonomikos. Ir visa tai paprasčiausiai nesugebės konkuruoti su vakarų privačiu sektoriumi.
Azys 2015-05-04 10:13
koks čia trolis vis Space X bando prikišt, bent pasidomėk kas ten ir kodėl sudužo, iki šiol pirma pakopa ir taip budavo sudaužoma, o kad jiems beveik pavyko nesudaužyti, tai verta aplodismentų. O rusus kosmose man atrodo kiniečiai artimiausiu laiku aplenks, nes kai valdžioj bardakas, tai ir visur bardakas.
AT 2015-05-04 11:08
Tu ernestass'ai nejuokauk Rusai nuo vokiečiu sukurtos technologijos Fau netoli pasistumejo. Per kraujus, keiksmais ir spyriais kažkada vokiečiu belaisviu inžinieriu buvo sukurta raketa skirta iskelti pirmiems palydova "sputnik" o toliau ivairios modifikacijos kelti kroviniu, žmones į artimaja orbita ir fsio. Amerikiečiu aparatai visas planetas aplankė, jų palydovus, už saules sistemos rybų iškeliavo, marsaeigiu visas parkas. O tas tavo šlovinamas rusu, turėti viska savo, tik parodo, kad su šalim kažkas negerai. Visu diktatoriu siekis izoliuotis nuo pasaulio.Šalis nesugeba bendradarbiauti su pasauline visuomene.
Ernestass 2015-05-04 12:24
O kaip Nasa veikia? Privataus sektoriaus kosmoso industrijoje kaip tokio ir nėra. Tik neseniai išėjo SpaceX, kuri specialiai specializuojasi į žemų orbitų, ekonomiškus skrydžius. Prieš tai tai tebuvo vyriausybinėms organizacijoms menkas prioritetas, nes jie specializavosi daugiau į mokslinius tyrimus bei didelio techninius reikalavimus tenkinančią techniką. Pavyzdžiui, netgi ir tie patys ,,super-heavy rocketry''. Ekonomiškai šiais laikais žmogaus nenuskraidinsi į Marsą ir tam reikia visai kitokios krypties technologijų. T.y. daugartinis raketų panaudojimas ir t.t. nors ir naudingos technologijos, tačiau jos yra visai ne tos krypties nei mums jų reikėtų.
Ernestass 2015-05-04 12:27
Pats pasidomėk kieno mūsų pačių raketos buvo sukurtos. Tavo logika- mes nieko savo nesukurėmę, nes naciai kažkada buvo sukūrę primityvų šios koncepcijos prototipą? Ar gal būt visas pasaulis nuplagijavo raketas nuo Lietuvių, nes mes pirmieji apie jas užsiminėme? Ai pala, visas pasaulis pavogė raketas nuo Kinų juk!
Vytax 2015-05-04 14:24
NASA visada dirbo kartu su privačiomis kompanijomis. SpaceX nėra jokia išimtis.
Arns 2015-05-04 14:43
nuomonę