5 keisčiausios pasaulio salos: iš vienos gyvi neišplauktumėte (Foto)  (1)

Saulėta diena, smėlėtas paplūdimys, bangų mūša ir skaidrus vanduo. Taip mes įsivaizduojame daugumą pasaulio salų. Tiesa, Bora Bora ar Filipinai turbūt būtent tokiom salom ir pasižymi, tačiau pasaulis knibždėte knibžda keistų, neįprastų ir stebinančių salų, apie kurias taip pat įdomu sužinoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lėlių sala, Meksikas

La Isla de la Munecas arba „Lėlių sala“ yra viena šiurpiausių salų pasaulyje. Ši visai netoli Meksiko miesto esanti sala išties gerai žinoma dėl lėlių, kabančių ant daugumos ten augančių medžių. Don Julianas, vyras praradęs visą šeimą, kartą išgirdo rėkiančią moterį. Ji skendo, bet buvo kažkur toli, tad negalėjo jos išgelbėti. Vis dėl to, jos balsas vaidenosi jam visą naktį, tad Don Julianas nusprendė ant salos medžių kabinti lėles, kad skendusios moters siela nurimtų. Nežinia, ar simpatizuodami Don Julianui, ar dėl patikusios idėjos, žmonės ėmė nešti jam vis daugiau ir daugiau lėlių. Tad dabar, praėjus daug metų nuo tos dienos, saloje kaba išties neįtikėtinas kiekis lėlių. Tačiau purvinos ir susivėlusios, jos tikrai nebe atrodo taip mielai kaip seniau.

Šiaurės Sentinelų sala, Indija

Šiame išmaniųjų telefonų ir 3D spausdintuvų pasaulyje, atrodo, kiekvienas iš mūsų negalėtume praleisti dienos be dušo ir švarios lovos. Tačiau mūsų planetoje dar vis gyvena žmonių, visiškai nepaliestų moderniosios civilizacijos. Sentinelų salos gyventojai vengia bet kokio kontakto su išoriniu pasauliu. Kiekviena priplaukianti valtis ar arčiau praskrendantis lėktuvas būna apšaudomi strėlėmis, neretai sužeidžiant ar net nužudant salos tyrinėtojus. Nėra žinoma, kiek gyventojų yra saloje, tikima, kad nuo 50 iki 400. Kadangi sala išties miškinga, tikslų skaičių įvardyti labai sunku. Netgi apie šių gyventojų kultūra nėra turima jokių duomenų. Aišku tik tai, kad apie „iPhone“ telefoną jie tikrai nėra girdėję.

Gyvačių sala, Brazilija

Queimada Grande, kitaip žinoma kaip Gyvačių sala, yra visai netoli Brazilijos miesto San Paulo. Joje gyvena apie 2000-5000 gyvačių. Gal šis faktas ir nebūtų toks šiurpus, jei ne žinia, kad šios salos siela laikoma Ausinė kaisaka – viena nuodingiausių gyvačių pasaulyje. Gyvatės minta paukščiais, kurie nusprendžia pailsėti nutūpdami būtent šioje saloje. Pasirodo, to užtenka, kad tokia didelė gyvačių populiacija išsilaikytų.


Kamfers Dam, Pietų Afrika

2006 metais pastatytoje kaip šventykla flamingams, Kamfers Dam užtvanka yra visai netoli Kimberlio miesto. Šioje 400 hektarų iš smėlio supiltoje užtvankoje telpa iki 50 tūkst. paukščių, tad ji tapo viena iš flamingų veisimosi vietų. Visgi šiai įspūdingai S formos salai supilti prireikė beveik 26 tūkst. tonų įvairių medžiagų. S forma sukurta ne šiaip sau. Taip sala sukuria dvi įlankas, kuriose susitelkia pakankamai molio, kad flamingai galėtų statyti savo lizdus bei braidyti, kas šiems paukščiams tikrai patinka. Visgi neįprasta tai, kaip keistai ši S formos sala atrodo iš dangaus, ypač kai joje būna tiek daug flamingų.


Videy sala, Islandija

Šioje mažoje saloje, esančioje visai šalia Reikjaviko, yra monumentas, skirtas John Lennon’ui. Šį bokštą sukūrė japonų kilmės menininkė Yoko Ono. Ji yra šio legendinio atlikėjo žmona. Bokštas susideda iš balto akmens monumento su žodžiais „Imagine peace” (lietuviškai - įsivaizduokite taiką), išverstais į 24 kalbas, bei iš šviesų sukuriamo bokšto. Vis dėlto šis monumentas įžiebiamas tik nuo spalio 9 d. (John Lennon gimtadienio) ir šviečia jis iki gruodžio 8 d. (John Lennon mirties dienos).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(40)
(13)
(27)

Komentarai (1)