Lietuviui įkando iš banano išlindęs nuodingas voras  (1)

Lietuviui į ranką įkando iš bananų kekės netikėtai iššokęs nuodingas voras. Vyras sakė, kad apie bene nuodingiausius pasaulio vorus nieko nėra girdėjęs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Londone gyvenantis 41-erių Vaidotas Kietis po darbo prekybos centre „Morrison’s” nusipirko bananų. Parsinešęs namo jis praplėšė maišelį. „Atsiplėšiau bananą iš kekės ir staiga iš jos išlindo voras, tiesiai man ant rankos užšoko”, - pasakojo Londone vairuotoju dirbantis vyras, vorą tiesiog numetęs ant žemės. V. Kietis nė nepagalvojo, kad apie minutę jam ant rankos tupėjęs voras gali būti neįprastas. Po pusvalandžio jam pradėjo stipriai tinti ir mėlti ranka, ėmė suktis galva. Praėjus maždaug pusantros valandos po incidento pas vyriškį jau buvo atvykę greitosios pagalbos medikai. Į iškvietimą jie sureagavo per porą minučių. V. Kietis su „Tiesa” šnekėjosi tada, kai gydytojai apžiūrinėjo bananų kekę. „Ranka ir toliau tinsta, netgi mėlsta. Man pradėjo suktis galva,” – sakė voro įkandimą patyręs vyras. Tačiau jis patikino, kad medikai jam jokių vaistų iš pradžių nedavė, tik stebėjo jo būklę. Vyras aiškino iš pradžių pamanęs, kad ant jo rankos atsidūrė įprastas ir jokios grėsmės nekeliantis voras. „Galvojau, kad kai sandėly pakavo bananus, įlindo į kekę paprasčiausias voras, nežinojau, kad jis – nuodingas,” – sakė V. Kietis. Apžiūrėję bananus, medikai ant jų kekės rado visą baltą vorų lizdą. V. Kietis sugebėjo gydytojams internete parodyti jam įkandusį vorą, jam tuoj pat buvo suleistos trys ampulės priešnuodžių. Vyras išvežtas į ligoninę.

„Davė antibiotikų ir tiek,” – po poros valandų ligoninėje sakė vyras, - „Ranka ir toliau tinsta, tiesiog plešia odą, skauda.”

V. Kietis nerimavo, kad dėl voro įkandimo naktį negalės išeiti į darbą – jo laukė kelionė į Škotiją. „Nežinau, kaip reikės vairuoti. Pirštai nesilanksto, kaip apmirę. Kaip reikės bėgius permetinėti?”

„Tiesa” jau ne vieną kartą yra rašiusi apie atvejus, kai kartu su bananais iš prekybos centro žmonės į namus parsineša ir itin nuodingų vorų. Moteris „Asdoje” buvo nusipirkusi bananų su, kaip įtariama, nuodingiausio pasaulyje Brazilijos voro kiaušinėliais.

Dar anksčiau dviejų vaikų tėvas bananų kekėje rado keletą vorų – tąkart buvo nustatyta, kad tai – nuodingiausi pasaulio vorai - Brazilijos klajokliai. Ši rūšis dar vadinama Bananų vorais, gaminančiais neurotoksinus nuodus, kurie sutrikdo raumenų kontrolę, kvėpavimą, sukelia dalinį paralyžių ir, galiausiai, uždusimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiesa
Tiesa
Autoriai: Viktorija Rinkevičiūtė
(33)
(3)
(30)

Komentarai (1)