Biochemijos profesorius: „paraleliniai pasauliai egzistuoja ir skverbiasi į mūsiškį“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2015-06-08 10:01
Tai vis gi. Jeigu dalelė pasirenka kaip elgtis, kuomet yra stebima, ar tai gali reikšti, kad tuo momentu yra sukuriama alternatyvi realybė? Tokiu atveju vienoje realybėje ji lieka banga, kitoje - dalele. Vienu metu yra abi reikšmės.
Niemand 2015-06-08 12:09
Kvantinės multivisatos atveju dalelė nesirenka ir visatų nekuria, o tiesiog jau yra visose įmanomose būsenose tik skirtingose visatose. Paties pavyzdys tiksliau atspindi pirminę Evereto idėją ir veikia (gali veikti) be multivisatų. Tiesiog nėra objektyvaus atsakymo, ar konkrečiu atveju dalelė yra dalelė, ar banga. Skirtingi stebėtojai gali skirtingai matyti tą pačią dalelę. Tarkim stebėtojas, atidaręs juodą dėžę su katinu mato katiną kaip katiną (arba gyvą, arba mirusį). Tuo tarpu kitas stebėtojas, kurio atžvilgiu tiek juoda dėžė su katinu, tiek ir pirmasis stebėtojas patys yra didesnėje juodoje dėžėje, mato tiek katiną, tiek pirmąjį stebėtoją kaip bangas.
Hm 2015-06-08 12:47
... greičiausiai, tai tik versija, bet pakankamai tikroviška, mus supanti visata daugiamatė. Pvz. - dešimtmatė, gal daugiau... Mes visata suvokiame kaip trimatę, gal keturmatę. Sekantys matavimai mums nesuvokiami, bet karst nuo "išlenda" ir mes tai pamatome... Daugiamatis visatos suvokimas paprasčiau paaiškina tamsiąją energiją, tamsiąją materiją ir "juodajį katiną"... Elementarios dalelės savybės "pakinta" tik stebėtojui, bet ne pačiai dalelei. Elementarioji dalelė visada yra, bet stebėtojas ją stebi tik vienuose matavimuose, kai ji egzistuoja dar ir kituose...