Skrudintų bulvyčių paslaptis: norint jas paruošti, naudojami net 9 ingridientai (Video) (5)
Oficialiame „McDonald‘s“ interneto tinklalapyje galima sužinoti, kokie ingredientai iš tiesų naudojami kiekvienam restorane gaminamam patiekalui. Vis dėlto dėmesį labiausia patraukia populiariosios skrudintos bulvytės.
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Kaip manote, kiek ingredientų reikia „paprastoms“ skrudintoms „McDonald‘s“ bulvytėms? Tikriausiai neatspėjote. Nepakanka supjaustytų bulvių, aliejaus ir druskos. Iš tiesų, remiantis šio greitojo maisto restoranų tinklo pateikta informacija, skrudintoms bulvytėms pagaminti naudojami net 9 ingredientai:
- Bulvės.
- Rapsų aliejus.
- Hidrintas sojų aliejus.
- Dygminų aliejus.
- Natūralūs skonio stiprikliai.
- Dekstrozė.
- Natrio rūgšties pirofosfatas (išlaikyti spalvai).
- Citrinos rūgštis (konservantas).
- Dimetilpolisiloksanas (lipnumą reguliuojanti medžiaga).
Tiesa, internete sklando nemažai gandų, kad „McDonald‘s“ savo skrudintoms bulvytėms naudoja dar penkis papildomus slaptus ingredientus, tačiau iš tiesų tai netiesa.
Jau vien skaitant pateiktus 9 ingredientus keletas iš jų skamba itin grėsmingai ir nenatūraliai, tačiau dauguma šių medžiagų gana plačiai naudojamos maisto pramonėje. Dalis šių medžiagų, pavyzdžiui, dimetilpolisiloksanas, plačiai naudojamas farmacijoje, siekiant palengvinti pilvo pūtimą ar raugėjimą.