Eksperimentas: praskalavus burną skalavimo skysčiu, alkotesteryje įsižiebė 6,19 promilės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-04-15 12:11
Tokiems žurnaliūgoms reikia nukapoti nagus. Tegul įmerkia alkotesterį į alkoholį ir tada matuoja. Praskalavai burną? Padaryk kraujo tyrimą ir bus 0.00 alkoholio. Lašiukai? Palaukti bent 15min galėjo ir vargu ar būtų likę 0.01. Alaus įkalė, tai alaus bokalą išmauki ir prie vairo sėdi per minutę? Ar visgi po 15min? Ir tikimasi, kad alaus išgėrus bus 0.00?
O_O 2014-04-15 12:19
Vėl bandoma pritempti iki sensacijos
aurimokas 2014-04-15 13:30
O kodėl aš turiu važiuoti duoti kraujo mėginį ir dar už jį sumokėti, vėliau dar samdytis advokatą ir eiti per teismus? Tegul tamstos pareigūnai mane vežasi ir patys apmoka kraujo tyrimą, bei vietoje palaukia, arba užpildo dokumentus ir įšaldo protokolą, kol bus gauti rezultatai. Iki tol galioja nekaltumo prezumpcija, kadangi nėra tvirtai įrodyta, jog aš neblaivus - aplinkoje gaudausi, nesvyruoju, blogo kvapo iš burnos nesklinda.
Arthuras 2014-04-15 13:54
Nematau ABSOLIUČIAI jokio tikslo daryti ribą 0,00. Tai yra tiesiog politikų populizmas, esą mes kovojame su alkoholikais kelyje. O iš esmės, žmogaus reakcijai įtakos tie 0,4 promilės neturi jokios. Va, JK turi ribą 0,8 - viskas tvarkoj. Ir avarijų statistiką pažiūrėjus, tai padaro visiškai gatavi vairuotojai, o ne tie, kurie kraujyje turi 0,4. Tai kam tas biurokratizmas, kam tos problemos, jei jos įtakos kelių saugumui neturi?
Shinigami 2014-04-15 14:19
Taigi biudžete pinigu mažėją seimūnu viloms. Laikas jį papildyti. Su mokesčiais alkoholiui ir kitus apie kuriuos ne per seniausiai buvo kalbama niekam nepatiko. Tad tenka griebtis šiaudo. Delfije vienas šioje temoje rašė, kad su draugu darė tokį pat eksperimentą, tai kramtant Dirol priputė 0.2. Gira taip pat turi laipsnių, bet tai nėra alkoholinis gėrimas, bet kas bus jei ją gersi važiuodamas ir tave sustabdys? Dar reiktu paanalizuoti kas daugiau įtakoja tokius alkotesterio rodmenys. Nes mano kaimynas prieš keletą metų taip pat buvo sustabdytas ir pripūtė (kiek nežinau) ir gavo bauda. Tik tiek, kad jis yra ligonis, pastoviai geria vaistus ir tie vaistai su alkoholių nedraugauja. Todėl jis visiškai nevartoja alkoholio. Tai kas bus jei tą riba nuleis iki 0.0? Pasiėmei atostogų, važiuoji su šeima atostogauti į pajūrį ir tave sustabdo mentai. O tu priputi 0.1, nors visiškai nevartojai alkoholio. Mentai išlaipina iš automobilio visą šeimą, nuvelka automobilį, o tave palieka ieškoti kur išsitirti kraują. Paskui reikia teise tampytis kelis metus, kad buvai negirtas. O jei dar pildant dokumentus kraujo tirimams daktaras padarys klaidą tavo pavardėje (kaip neseniai ir buvo tokia situacija)? Ir teismas nepripažins medicininių duomenų?
Sigitas.lk 2014-04-15 19:05
Visiskai jums abiems pritariu. Visiska nesamone. Kaip kominiai po 2 promiles dare avarijas taip ir toliau darys, koks jiems skirtumas ar 0 ar 0,4 leidziama. Tikrai tik biudzeta papildyti bandymas, tuo labiau zinant kiek nutinka nesusipratimu ir isivelia klaidu.
immortallt 2014-04-15 19:38
1) iki 0,2 promilių, net priėmus 0,00 įstatymą niekas nebaustų, būtent dėl paklaidos. 2) Jei vartojant vaistus pas tave >0,2 promilių organizme - tu negali vairuoti ir taip, dėl vaistų poveikio - tikrink KET. 3) Policininkai taip visus iš eilės ir stabdo bei liepia pūsti? 4) Sustabdžius, gali reikalauti teisės pūsti po 15min. Per 15min giros nė pėdsako neliks. Skalavimo skystis per 15min liks nuliai. 5) Iš esmės tai įstatymas kovojantis su pačiu principu, kad porą bokalų alaus išgert galima. Problema ta, kad liaudis piktnaudžiauja. Tiesa, vis nesiima spręsti problemos su tais, kuriems jau už vairavimą girtam teisės jau atimtos. Tokiems turėtų būt kalėjimas vienutėje už pakartotinį pavojaus visuomenei sukėlimą, konfiskuojant nusikaltimo įrankį ir atimant teises iki gyvenimo galo. Laikas baigti tuos žaidimus, kai žmogaus gyvybės vertos 3-4m kalėjimo.
bahuriux 2014-04-15 19:53
As ir pasibaisejes, gal kokia peticija reiketu uzkurti, jei dar niekas nesieme to, kad pasirasytu kokie 1-2 mln gyventoju, ka manot? As siulau palikti 0,2 taip kaip yra pvz svedijoj, o ten vis dar "sausas istatymas", nu paciu blogiausiu atveju 0,1. Padaryti 0,00 tai cia reikia tureti 0.001kg smegenu galvoj. Nei giros nei kefyro negalima bus gerti pries ir per kelione, kramtoske kokia dirol jei kramtysi, tai praktiskai esi recidyvistas, jau nekalbant apie stikline alaus. O kas liecia dantu skalavimo skysti, tai jis smarkiai spirituotas ir palaikius ilgiau burnoj tikrai gali sesti i krauja. Pameginkit palaikyti degtines gurksni burnoj kelias minutes, tas pats ir su tuo skalavimo skysciu.
immortallt 2014-04-15 20:01
bahuriux, pabandyk ir anemą pasidaryti degtinės, irgi pripūsi. Nereikia briedų pasakoti. Tyliai ir taptų 0,2 riba alkoholio. Bet px, kam klausyti specialistų, svarbu parėkti kas duotų. (specialistas čia ne aš, o reportažas buvo, kas norėjo, pasižiūrėjo).
sielinas 2014-04-15 20:49
Nerašinėkime nesąmonių, jei tik praskalavai tai praskalauk vandeniu ir turėtum įpūsti 0, jei ne vadinasi nepraskalavai, o musėk išgėrei skalavimo skystį. Jei esi durnas manydamas, kad aplinkui visi durniai ir tiki, kad skalavai burną skalavimo skysčiu - atsisveikink su teisėmis.
Sigitas.lk 2014-04-15 21:44
Na kai kazkada rode per farus, zmogus suvalges sadlaini "kregzdute" pripute 0,2 ar kiek ten, db gerai nepamenu, bet pripute Tiesiog ne is tos puses tvarkoma problema.
Shinigami 2014-04-15 22:01
O kas bus jei suvalgys saldainį su likerių?
UTF16 2014-04-15 22:21
Kraupu. Aš visada pas draugus važiuoju išsiskalavęs burną!
immortallt 2014-04-16 00:29
Žmogus suvalgė saldainį su alkoholiu, jis nespėjo net patekti į skrandį ir realiai alkoholis garuoja burnoje iš iškart pūti į alkotesteį bei pripūti 0,2 promilės. Tikrai maniau, kad čia renkasi protingesni žmonės... Nu bet dauguma totaliai nusišnekat. Tuoj dar pradės aiškinti apie pasitepimą kamparo spiritu, arba apie tai, kad pučiant į alkotesterį ir laikan už žando degtinės gurkšnį pripūsi 5 promiles.
Nerkashis 2014-04-20 10:22
Na, tikrai, niekas neketina dabar visų skalpuoti. Protingi gi žmonės policijoje dirba. Jei šakosies tai ir gausi kaip atsaką alkotesterį burnon. Sutikit, kad dabar daug kas tą 0,4 ribą supranta kaip: vienas bokalas ar taurė - nieko blogo. Panašiai kaip viršyti greitį 10km nieko tokio. Pripūsit 0,1 ar 0,2 ir jei nepulsit grasint advokatais, nes giros ragavot ar dantis skalavot, tai policija ir nekreips dėmesio.
Arthuras 2014-04-20 14:26
KAM TO REIKIA? Arba sugebat įrodyt, kad reakcija nuo 0,4 sulėtėja, arba tie, kurie pateisinat šitą nesąmonę esat lodariai. Kam reikia suteikt policijai dar vieną terorizavimo būdą? Kam reikia to administracinio vargo, kuris praktikoje neturi VISIŠKAI esmės? Avarijas daro ne tie vieną bokalą išgėrę. O tie, kurie važiuoja įkalę 3-4 ir daugiau bokalų.
Nerkashis 2014-04-20 16:13
Na, mano patirtis su policija visai kitokia. Dėl vieno bokalo, tik nereikia pasakot, kad vat visi tokie stropūs. Vienas ir taškas. Sutik, taip nebūna. Piktybinių išgėrėjų tai neliečia. Jiems vienas ar dešimt - vienodai. Šitą nulio promilės įstatymą suprantu kaip gąsdinimą. Suprask, anksčiau įgėręs galėjai vairuot, dabar reiks ieškot šoferio.Vėl gi, nesakau kad tai drastiškai ką nors keičia. Tas kuris ir taip važinėjo blaivas, tam ši pataisa nieko nereiškia. Čia bijo daugiau tie, kurių savaitgaliai nuolatiniai baliai ir kurie pirmadienio rytą dreba, prie vairo, policiją pamatę.
Arthuras 2014-04-20 19:38
Va būtent - piktybinių alkoholikų už vairo tai visiškai nepalies, kaip važinėjo kaip maišai, taip važinės. Su teisėm, be teisių, su trečia, ketvirta konfiskuota mašina - aniems tiesiog vienodai. O aš nematau kažkokio barjero išgert tik 0,5l ar 0,33l alaus pietų metu. Jei eini su tikslu pagert, tai ir taip be automobilio. O dabar per pietus išgersi 0,5l alaus, reikės vakare važiuot - o kur garantijos, kad nebus 0,05??? Nors vairavimo kokybei tai neturės išvis įtakos. Man asmeniškai didesnę įtaką daro bloga nuotaika, didelis nuovargis, stresas ir pan., nei koks 0,33 ar 0,5 litro alaus po valandos ar dviejų... Tiesiog ne su tomis problemomis kovojame - rezultatų tas apskritai neturės.
immortallt 2014-04-20 20:29
Arthuras, nori atlikti mokslinį eksperimentą? Paimk liniuotę 30cm iš 10x paleisk ir pagauk ta pačia ranka ir matuok atstumus. Išgerk bokalą ir pakartok. Štai tau mokslinis eksperimentas. Jei nesi alkoholikas, rezultatas bus akivaizdus. Bokalas alaus, po 2h neliks nė 0,01 promilės kraujyje.
Arthuras 2014-04-20 23:45
Melas. http://naudinga.delfi.lt/calc/sveikata- ... iuokle.php Reikės kažkur 4 valandų(man), kad alkoholis visiškai išgaruotų. Jūs man argumentuotai paaiškinkit, koks tikslas sumažinti iki absoliutaus 0? Na koks?.. Sumažės avarijų? Galiu duot galvą nukirst, kad tikrai nesumažės. Tai kam daryt visiems daugiau problemų?.. Manot, kad 0,4 paveiks reakcijos laiką? Na tai padarom 0,2. Bet absoliutus nulis - absoliutus idiotizmas. Kai esi miegojęs vos 4-5 valandas po ilgo darbo - reakcijos laikas, budrumas suprastėja labai smarkiai. Bet žiovaujančių už vairo negaudom?.. O galėtumėm - greičiausiai daugiau naudos būt.