Gyvūnų mylėtojų siaubas: žvilgsnis į šunų valgymo festivalį (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

salemas5 2015-06-22 13:06
Jei jie valgo sunis, tai yra ju kulturine tradicija tai tegu valgo. Kodel mes norim tai ko nesuprantam uzdrausti? Pvz kai kur karves ir jauciai laikomi sventi, bet mes valgome jautiena ir del to niekas nedaro tragedijos.
Profesorius :) 2015-06-22 13:46
tu durnas ar apsimeti??? cia ble geriausias zmogaus draugas!!! jis ble supranta daug daugiau negu tu gali issivaizduot!!! sunys gelbeja zmogaus gyvybes padeda jam kasdieniniam gyvenime,gydo ir pan. o tuos urodus kurie taip daro tai reiktu isnaikint nx!!!!!!! atsiprasau jai ka izeidziau,bet nesusivaldziau. pats turiu ir suni ir kate ir zinau kokie jie yra protingi kaip jie viska supranta .
Shinigami 2015-06-22 14:23
Man regis kad tai tu durnas. Indijoje karvės yra geriausias žmogaus draugas, o ne šuva. Bet tu karviena valgai be sąžinės graužaties. Kai kurie kiaules augina kaip naminius gyvūnus ir teigia kad jos protingesnės už šunis. Bet ir jas tu valgai. Kad ir kaip aiškintu žmonės apie laisvę ir laisva pasirinkimą, bet realiai tavo laisvės yra varžomos tiek vakaruose tiek diktatorinėse valstybėse. Vakaruose gali laisvai šaipytis iš musulmonų religijos ar komunizmo, bet pabandyk pasišaipyti iš gėjų ar juodaodžių. Tai gražiuoju tau nesibaigs. Vakaruose gali laisvai valgyti karviena kuri yra šventa Indijoje, bet vakarai nori uždrausti valgyti šuniena rytuose, tik dėl to, kad šunis vakaruose naminis gyvūnas. Ar tai nėra dvigubi standartai? Ir kur čia laisvas pasirinkimas? http://www.ipetitions.com/petition/right-to-eat
vyckas 2015-06-22 14:23
Nesenai buvo straipsnis, kad kiaulės tokios pat protingos kaip šunys ir žmonės jas laiko kaip naminius gyvūnus. Bet tai netrugdo mums mėgautis jų mėsyte.
mindaugas.sruogis 2015-06-22 14:25
Taip tai yra tradicija ir as ja suprasciau jei tai butu daroma zmogiskai.Cia nera nieko parasyta apie tai kaip tie gyvunai zudomi. Jie zudomi su didziuliu skausmu ir baime , musami ,pjaustomi (gyvi), deginami gyvi ir t.t. Nes pagal kinus atseit tada mesa skanesne , kai gyvunas kencia, bijo pries mirti. Na ten tokiu vaizdu galima prisiziureti ..ziauru, beprociai...
Gediminas Jurgaitis 2015-06-22 14:26
Profesoriau, matau tau si tema yra jautri, bet kiaules, kurios daug kam atrodo purvinas padaras, bet yra vieni protingiausiu gyvunu, ju intelektas vertinamas kaip 3-ju metu vaiko. Bet tai niekam nerupi. Sakai sunys padeda zmonems, o as manau kiaules padeda, netgi labiau, zmones jas valgo kiekviena diena! gyvunu zudymas yra apskritai netoleruotinas! Visiskai nesvarbu tai suo, karve, kiaule ar ozka. http://grynas.delfi.lt/gamta/9-is-suman ... d=51403331 http://www.peta.org/issues/animals-used ... terhouses/
Pumper 2015-06-22 14:32
Pasakymas, kad tai tradicija yra pats idiotiškiausias pateisinimas kokį tik galima įsivaizduoti.
immortallt 2015-06-22 14:45
Pumper, valgai kiaulieną ar jautieną? Tai pvz indams atrodys taip pat kraupu ir tradicijos yra vienintelis paaiškinimas. Idiotiškas? Na čia jau tavo pasirinkimas jį vertinti ir kaip.
crashas 2015-06-22 14:59
Pirmiausia tai ka kaciu ar sunu gatvese neuztenka, jei kalba eina apie gyvunu teises tai arba visiem lygios arba jokiu, kitaip tariant kas juda tas ant lekstes arba nieko. O jei yra bikanciu kad kas suvalgys jusu augintini manau reiktu paprasciausiai labiau priziureti.
Pumper 2015-06-22 15:14
Matomai jokio skirtumo, kaip tą daro, ane? Šventa tradicija užmušti kankinant, taip? "TAIP, TU NETURI TEISĖS KRITIKUOTI, JEI VALGAI KIAULIENĄ KIAULĖS, KURI BUVO UŽMUŠTA VIENU SMEIGIMU TIESIAI Į ŠIRDĮ PRIEŠ TAI APSVAIGINUS" - rėkia immortallt, nes tai taip pat kraupu, kaip šunis sukišti į narvą taip, kad negalėtų pajudėti, po vieną traukti ir gyvus kapoti kietiem matant (o jie puikiai supranta, ką mato). Čia jei ignoruosim ir tai, kad jokio reguliavimo bendrai ten nėra.
Pumper 2015-06-22 15:16
Bomžus irgi valgai tik dėl to, kad namų neturi? Visus laukinius žvėris irgi siūlai suvalgyti, nes jei dar yra, tai vadinasi per daug?
Shinigami 2015-06-22 15:19
Būtent. Jei savo augintinį laikai namie, tai tikrai niekas į tavo namus nesibraus, kad šunį pavogtu kebebams. Lauke laikomi tik didelis šunys ir tai ne visi, o maži būna tik namie. Jei išvedi į lauką pavedžioti ir jis tau brangus tai su juo pats ir vaikštai. Kaimynas paleidžia savo šunį laisvai lakstyti po gatvę, be antsnukio. Nors šunienos ir ne valgau, bet ji tikrai norisi nudėti ir kur nors į pakrūme numesti. Nors ir nėra didelis šuo.
Skija 2015-06-22 15:20
Teisingai Mindaugas sako. Kalbate nesamones apie intelekto lygius ir kas už ką protingesnis. Šis video net neparodo minimumo baisumo šios tradicijos. Taip mes valgome kiaules nors jos kažkam šventos. Bet visu pirma kiek mes įdedame į tai pastangų, kad ją išaugint ir t.t O kai ateina metas, mes jas paskerdžiame. O čia kas matyt? Šunys kaip ir sakė nuo namų pavogti. Kokio tais berniuko kuris tą šuniuką mylėjo, rūpinosi juo. Tas ciucikas į jo gyvenimą atnešė begales džiaugsmo. O čia matai pavogė, net nesugebėjo antkaklio nuimti, įkišo į narvą ir atėjus laikui sudaužys jį su pagaliu, o gal pakars, arba gyvą sudegins. Koks čia gali būti "reikia labiau prižiūrėti" ? Reikia tokiems nagus nukapot. Pavokit iš kaimyno kiaulę ir uždaužykit ją su basliu, o po to nuėję pasakykit, kad reikėjo labiau prižiūrėti. Įdomu kelias dešimtis dantų atgal į burną susistatyt reikėtų? Bet ne tame esmė. Jeigu jau kažką darot, tai darykit teisingai ir kultūringai, o jei nemokat taip, tai išviso nedarykit (ko ir siekia ši peticija). Žodžiu gėda džiunglėms.
MZ 2015-06-22 15:31
Maistas yra maistas, tik kelias iki lekstes turetu buti humaniskas ir higieniskas, o ne gyvu svilinimas.
immortallt 2015-06-22 15:33
Hey, dėl kankinimo aš net nekalbu, tai negerai ir niekur to neteisinau.
Shinigami 2015-06-22 15:46
Ne visu intelekto lygis yra pakankamai aukštas kad tai suprasti. Jiems gyvūnų valgymas ir jų skerdimas viena ir tas pat. Čia turėtu kovoti ne prieš šunienos valgymą, o prieš humanišką šunų auginimą ir skerdimą. Bet visu pirma reikia pagalvoti apie kokia šalį čia kalbama. Čia juk kalbama apie Kinija, todėl joje su gyvūnais elgiamasi taip pat kaip ir su kinais. Jei patys kinai į darbą važiuoja kaip malkos, mikroautobuse kuriame telpa 20 žmonių, o ten sutalpinta 50. Tai net galvot nereikia, kad gyvūnus jie vežiotu aukštos klasės vienviečiuose narvuose. Ten žmonių gyvenimo sąlygos ne ką geresnės nei žmonių, tad kova už geresnes gyvūnų laikymo sąlygas Kinijoje, tas pats kas kovoti prieš vėjo malūnus.
validot.ratk 2015-06-22 15:50
Juokinga ,kai Europa bando suprasti likusi pasaulį...
amas 2015-06-22 16:01
Šalia menes sėdi du inda ir kapoja "beef burgerius" jautienos mėsainius, ir jiem giliai p...ui tos karvės. O vegetarai net atskirą mikrobangę turi, ir lėkštes atskira kempine plauna. Va jiem paklausus ar valgytim vištieną, atsako, o tu manę valgytim...? Kitas bendradarbis, Italas, neikaip nesuprato kodėl arklienos negalima valgyt. Čia grynai tradicijos. Nešerk, to žmones gelbėjaunčio šus kurį laiką ir pavis į žmonęs ėdantį. Kalėdinis patiekalas žąsis, labai puikiai iš kiemo veja svetimus, bet tai netrukdo gyvio suvalgyt...
enjoy.slurm 2015-06-22 16:11
Daugiausia čia sužaidžia psichologinis faktorius, t.y. mums, vakariečiams matantiems tuos bejėgius gyvunus, sukištus į narvus, kankinamus, kai pas mus jie yra vos ne šeimos nariais, visa tai sukelia gailestį, pyktį ir kitokius jausmus.. Bet manau pvz. kokiam induistui pamačius kaip pas mus pjausto karves ar kiaules, kraujo upes tekančias skerdyklose, plaukai pasišiauštų- gi kaip šitaip galima.. Asmeniškai neturiu nieko prieš, tegul valgo azijiečiai kas jiems patinka, tačiau kaip pas mus dabar jau duoda kiaulėms ir raguočiams žaislus, kamuoliukus visokius, kad jie kuo mažiau patirtų streso (tuo pačiu ir mėsyte jų būna sveikesnė), reikėtų ir su tais šuniukais šiek tiek estetiškiau elgtis, nekankinti gyvūnų be reikalo..
Pumper 2015-06-22 16:16
Matai, virš tavęs parašęs gyvis teigia, kad reikia kankinti šunis (badu marinti), kad tie suagresyvėtų ir taip tada pateisinti jų kankinimą užmušant.