NASA atskleidė ugnies kamuolio danguje paslaptį (Video)  (0)

Pirmadienio ankstyvą rytą virš Džordžijos ir Alabamos valstijų NASA specialiosios meteorų fiksavimo kameros užfiksavo kiek netikėtą vaizdą – per dangų skriejantį paslaptingą ugnies kamuolį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis objektas judėjo maždaug 23,2 tūkst. kilometrų per valandą greičiu. Ir nors toks greitis atrodo išties įspūdingai, tačiau jis suglumino NASA mokslininkus, kadangi buvo per mažas meteoritui ar kitam žinomui gamtiniui dangaus kūnui. Po visus nustebinusio skrydžio, objektas suskilo į smulkias dalis ir sudegė.

Niekas negalėjo pasakyti, kas tai buvo, tačiau vakar mokslininkai padarė išvadą, jog keistasis objektas, užfiksuotas specialių kamerų, iš tiesų buvo kosminė šiukšlė, patekusi į Žemės atmosferą.

Specialistai priduria, jog tokie reiškiniai greitai gali tapti įprasti, kadangi Žemės link artėja vis daugiau įvairaus masto kosminių šiukšlių. Tuo pačiu tai yra ir didelė problema, kelianti pavojų aplink Žemę skriejantiems palydovams bei patiems Žemės gyventojams.

Būtent dėl šios priežasties mokslininkams netgi kilo idėja Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) įmontuoti specialius lazerius, kurie galėtų naikinti Žemės link skriejančias kosmines šiukšles.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(18)
(0)
(18)

Komentarai (0)