Rusijos kosmonautikos krizė: tai važiuojam ar nevažiuojam?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

prusas 2015-07-05 14:52
Šeip tai kosmoso industrijoje palydovo paleidimo kaina yra iš dviejų dalių. Tai pačio paleidimo kaina ir palydovo draudimo kaina. Žinant kad palydovai yra kelis kartus brangesni nei pačio paleidimo kaina, draudimas sudaro ženklią dalį kainos. O po tiek avarijų, iš patikimų skraidančių taburečių su kuriomis nieko negali atsitikti ir draudimas yra žemas,rusų kosminė pramonė virto į rusiškos ruletės žaidimą su atitinkamu draudėjų antkainiu už rizikos augimą.
vytautas50 2015-07-05 17:05
punktyras 2015-07-05 18:25
Iš tiesų keista, kad neparašo, kad autobusai pasiekė galutinę stotelę, o kai tik kokia avarija, tai iškart visi skalambija.
Finalfour 2015-07-05 19:48
Kai pagalvoji, rusai dar tik pabuvos menulyje (gal). Tu tarpu USA jau ten apsilankiusi pries 60 metu... Tai ka mes kalbam....
lucy 2015-07-05 20:01
Anais laikais buvo tiesiogiai "kosminis" finansavimas visai kosmoso pramonei ir po visų pirminių USA nesėkmių jiems reikėjo kažaip atsigriebti, buvo didžiausios ir brangiausios lenktynės ever. Dabar liko tik kas komerciškai apsimoka t.y. visokei palydovai, nes bent jau šiuo metu nėra jokios prasmės skristi į Mėnulį ar Marsą apart vien dėl to jog "mes" galim ir tiek NASA tiek Rusijos analogai yra smarkiai atsilikę nuo praeities nebėra jokių grandiozinių projektų kaip anais laikais buvo.
Ernestass 2015-07-05 21:42
Nieko keisto, jau minėjau mūsų spaudos šališkumą jau seniai. Ar tikrai galvojate, kad tik mes vieni esame laisvi ir be propogandos? Ne velnio, ne tik, kad šioje temoje daugumos naujienų šaltinių yra gudriai žaidžiama, bet ir visose kituose. O kur dar kryptingas propogandos skleidimas bei planuojama Lietuvoje įvesti oficiali cenzūra. Nieko mes ne geresni savo spaudoje nei tie patys Rusai. Skirtumas tik tas, kad perspektyvos kitos. Ypač jos aiškios pasidarys kai tos pačios tiesios bus kartojamos abiejų pusių skirtingos ir po daugelio metų jų prisikaups tiek, kad abi pusės nebe susikalbės.
vyckas 2015-07-05 22:31
Ernestai Ernestai. Taip atkakliai šaukiate kremlinų tiesas, kad net elementaraus sarkazmo nepastebit. Ar tik šiaip radot progą papilti pastraipą purvo ant Lietuvos. Lyginant su rusija propagandos pas mus, galima sakyt, apskritai nėra. Taip, kad sėsk ramus.
rasti 2015-07-05 23:09
Kažkas čia nesueina, sakau rodos jog skaičiau apie rusų sėkminga pakilimą. Tai kaip šitoje vietoje apie cenzūrą ?
manas 2015-07-05 23:59
Kur cia tos kremlinu tiesos?? Nesaliska nuomone, kad Lietuvos spaudoje taip pat yra propagandos. Visi nemegsta Rusijos, todel, kad pritraukti skaitytoja, stengiamasi rasyti labiau neigiamus straipsnius.
Ernestass 2015-07-06 00:02
O patys nepastebite kiek anti-rusiškos informacijos pasipylę vos Rusija drįso pasipriešinti vakarams? Kažkaip nepastebite elementaraus smegenų plovimo kai diena iš dienos straipsniai apie Rusiją. Rasti, Cenzūruojamas vienas Lietuvos kanalas tuoj bus. Valdžia jau ir dabar prisikabinėja, ieško prie ko prisikibti, terorizuoja TV kanalus. O propoganda veikia visai kitaip nei cenzūra. Ar galvojate Kinijoje nėra teigiamų naujienų apie kitas šalis? Ar Rusijoje to nėra? Visų pirma, žalo supratimo reikia apie šios konseptus tam, kad būtų galima suprasti kas tai yra. Antraip galvojama apie Šiaurės Korėja ir mastoma, kad propoganda tėra melas, arba USSR partijos tiesa, kai realybėje jokia pažangi valstybė taip savo propagandos nebevartoja.
Ernestass 2015-07-06 00:07
Ir kada manai buvo atrastas tas Rusijos nemėgimas?
manas 2015-07-06 00:10
Lietuvoje, daugelis zmoniu nemegsta Rusijos, statistikos departamento duomenu nepateiksiu, bet tai gana akivaizdu
Marius.brn 2015-07-06 00:39
Tik keista, kad falsifikatorius vytautas50 neparašo tiesos iki galo ir neprimena visiems, kad viskas kuom užsiiminėja ameriekiečiai yra tik bandymai ir kurie nedaro nuostolių trečiosioms šalims (krovinių savininkams). O rusų technika dažniau krenta nei amerikiečių bandomoji technika, Vytukai
Marius.brn 2015-07-06 00:49
Po dviejų okupacijų, visokių trėminių, bandymo naikinti lietuvišką identitetą, lietuvos vardo teršimo ir viso kito.
rwc 2015-07-06 02:57
Propaganda čmopaganda. Gal statistiką pažiūrėkim? Per pastaruosius porą metų iš septynių dešimčių rusų pakilimų su technologijom, nepavyko kas dešimtas. NASA su tom pačiom raketom – nešėjom, iš penkių dešimčių nepavyko vos vienas. ESA apskritai pavyko visos trys dešimtys. Ai, o dar yra Indija, Kinija, Š.Korėja. Visi nabagėliai kažkaip sugeba išeiti į orbitą, vieninteliams rusams kosmosas lieka neįveikiama tvirtove. Ne keista, kad tereikia tą raketą kažkam parduoti, ir ji mistiškai pakyla?
vyckas 2015-07-06 09:49
Tai gal pasidalinsi tomis teigiamomis pasaulinio lygio žiniomis apie rusiją, kurias taip nuslepia piktoji Lietuvos žiniasklaida?
Ernestass 2015-07-06 13:23
Nėra nei perspektyvos nei supratimo kas dedasi kitose pasaulio šalyse. Kinijoje nėra cenzūros tokios kokią įsivaizduojame. Ten spauda yra laisva tol kol partija nepasako ką jiems kalbėti viena ar kita jautria tema bei žinoma yra tabu, mėgstama pašalinti paieška tam tikra opia tema taip pat. Kinijoje bėda yra ne cenzūroje, o tačiau žmonių nerūpėjime. Jiems nėra svarbi ši tema kaip mums kartais yra bandoma nupiešti ir Kinai mielai gyvena su savo partija tol kol ji augina jos ekonomiką. Rusijoje taip pat nėra tiesioginės cenzūros. Valdžia neateina ir neuždaro nepriklausomų kanalų tačiau ji yra sukūrusi sistemą kurioje tokie kanalai negali lengvai egzistuoti kaip, kad pavyzdžiui niekas nenori išnomuoti disidentams komercinių patalpų. Ne valdžia tai padaro, o patys žmonės. Naujoji Rusijos propoganda skiriasi nuo mūsiškės labai mažai. Ji taip pat stumia į vienus vartus, ignoruoja opias temas savo šalyje ir taip gyvena diena iš dienos. Skirtumas tik tas, kad jei kaip papūgos kartoja vieną tiesą, o mums yra kartojama visai kita tiesa. Taip po to ir nebesusikalbame ir šoke esame, kai pasiklausome kito kanalo.
vyckas 2015-07-06 16:26
Prirašei daug apie kažkokias Kinijas, bet į klausimą taip ir neatsakei. Tai visgi kokia ta "kita tiesa" apie rusiją yra slepiama? Kokios Lietuvos opios temos yra ignoruojamos? Kaip Lietuvos valdžia trugdo nepriklausomos žiniasklaidos egzistavimui? Kaip sakai Lietuvos propaganda nuo rusijos mažai kuo skiriasi tai pavyzdžių tikrai bus.
Marius.brn 2015-07-06 17:20
Labai panašiai atrodo žmonės rytų ukrainoje, kurie identitetą renkasi pagal patogumą konkrečioje situacijoje. Kai padoriai užspaudi tokius, tai tokie žmonės nesugeba atsakyti, kas jie - ukrainiečiai ar rusai ar vis dėl to jų tėvynė yra sovietų sąjunga. Pasas ukrainietiškas, kalba rusiškai, bet identitetas iš laikų kurie nebeegzistuoja. Beveidžiai žmonės. Ir pagal sau tinkamą situaciją šauks "aš ukrainietis" arba "aš rusas". Europiečiai gali sau gyventi prabangiai, jie gali sau leisti turėti "identitetą" ir gyventi oriai. Jis drąsiai gali pasakyti kas jis toks ir už ką jis stovi. O žmonės anuose kraštuose - jie skurdūs, nes jie net nežino kas iš tikro yra jų tėvynė. Greičiausiai kaip ir tavo, žmogaus kuris teigia, kad turėti savo identitetą sukelia tik problemas. Tavo pasiūlymas yra aiškus - naikinkim Lietuvišką identitetą ir tada bėdos nebus. Stalinas suvokė viską dar paprasčiau: nėra žmogaus - nėra bėdos. Gal užteks save pardavinėti kaip kokią *****?
Ernestass 2015-07-06 17:28
Batlijos kanalas jau ir dabar yra cenzūruojamas pagal politikų užgaidas. Tačiau čia dar ne pabaiga, vis kartas nuo karto girdžiu kaip ji norima uždaryti, kaip prie jo kimbama pastoviai. Čia yra lygiai tokia pat cenzūra kaip ir bet kokioje kitoje modernioje šalyje ir nesvarbu ką mes manome. Galvojate ir kitoje šalyje žmonės galvoja kitaip? Niekados kaltų nerasi, visi žmonės turi savo pasiaiškinimus bei pasaulėžiūrą kurią jie pritaiko taip, kad pateisintų savo elgesį. Kol kas jis dar laikosi tačiau jeigu jis bus uždraustas tuomet Lietuvos spaudos nelaikysiu jokiame aukštesniame lygyje nei Kinijos ar Rusijos. Kitokia tiesa yra tiesiog realybės iškreipimas. Kai rašoma vien tik apie negatyvius dalykus tuomet ir klaidingas vaizdas susidaro. Pasiskaitykit RT, netgi ten tokios propagandos apie vakarus nerasit kaip mūsų spaudoje. Jie sugeba rasti kartas nuo karto ir kažko gero, parašo ir apie kažką mažiau rimto, nuotaikos pakėlimui. Čia ir skirtumas nuo mūsų spaudos, kad netgi su RT kartais yra sunku lygintis. O kodėl RT neva propogandiškas puslapis? Kadangi piliama tik į vieną pusę. Kalbama tik apie tai, kad jiems yra patogu. Tą patį darome ir mes. Rašome tik tai ką norime skaityti. Nerandant balanso yra sukuriamas iškreiptas vaizdas kurį politikai vienaip ar kitaip išnaudoja. Kaip pavyzdžiui, kad ir karjeristė Grybauskaitė sugebėjo protingai prasisukti. Kitas to aspektas yra ar ta informacija yra kryptingai sukama į tą pusę. Tą jau sunkiau atsakyti, netgi ir Rusijos kanalai yra ne ką mažiau nusiteikę prieš mus nei mes prieš juos. Tačiau faktas išlieka, vakarų spauda tapo monopoliztuota. Didieji naujienų šaltiniai buvo surinkti po vienu stogu ir kažin ar niekas neturi interesų paskleisti savo tiesos. O taip tai buvo aiškus lūžis vakarų spaudoje, po Krymo visi portalai pradėjo intensyviai giedoti vieną ir tą patį. Tai ne tik, kad labai įtartina, bet ir pavojinga. Valdžios vienas iš pasiruošimui karui žingsnių yra pradėti propogandinį karą keletą metų prieš pačią operaciją. Prieš visus konfliktus tai yra galima stebėti ir taip pat dabar. Žinokite tik tai, jeigu spauda pradės intensyviau giedoti apie Rusijos grėsmę ir pradės kišti mintis apie prevencinį ,,pamokomąjį'' karą, tuomet ir laukite konflikto greitu metu. Beje, juokinga kaip vakarai ir vakarų spauda bando papirkti Putiną. Dėl Sirijos jau yra kalbama Rusijos pozicijos pasikeitimas, tai, kad Putinas nebepalaiko Asado. Yra žinoma, kad kyšiai buvo siūlomi Putinui už jo atsitraukimą (stambūs sandoriai su Saudo Arabija pavyzdžiui) ir t.t. Dabar vėl šurmulys kyla dėl tos šalies, tuoj koks nors gudročius sugalvos anti-ISIS kampaniją padaryti. Praeitą kartą išvengėme PK 3 su Rusija ir Kinija. Ar išvengsime šį kartą?