Subliuškę mitai apie vandenį: geriant per daug gresia rimtos bėdos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kiškis 2015-07-24 15:15
Rašyta rašyta, bet taip ir neparašyta. Tai kiek tas per daug? 5l per dieną? 10l per dieną? Du mėnesius gulėjau ligoninėje, tai 2l per dieną reikalaudavo išgerti, nori nenori, ištroškęs neištroškęs. Ir išėjęs tuos 2l išgeriu kasdien, nors troškulio numalšinimui tiek nereikėtų. O iš tų 5 mitų nė vieno nesu girdėjęs, mėšlungiui traukiant reikia magnio daugiau vartoti.
Salubri 2015-07-24 16:36
Pritariu 100% organizmas viska pasako pats tik reikia moket isiklausyt ir skaityt zenklus.
SaMaras 2015-07-24 16:48
MANO NUOMONĖ visada panaši ir buvo. Kad neskaitant ekstremalių sąlygų tai reikia klausyti organizmo, jei nori gerti ir geri. Dėl dehidratacijos ir troškulio tai aš visada maniau kad tik esant dideliems karščiams, dirbant fizinį darbą, ar tiesiog daug kalbant netenku skysčių greičiau nei kad organizmas yra pripratęs, dėl to troškulį pajauti kiek vėliau (bet kaip rašo straipsnis niekada nėra per vėlu) juk pavargęs irgi iškarto neatsijungi, tiesiog organizmas lėtina apsukas ir bando prisitaikyti prie esamos situacijos. O, kiški, kiek yra per daug tai tokia pati nesamonė kad reikia išgerti 2 litrus vandens.. jei tu lauke kokį asfaltą ant saulėkaitos kloji tai tau 2 l porai valandu gali būt maža, o jei guli po kondicionierium ir tv žiūri, o sveri kokius 50kg tai nežinau kam tie 2l reikalingi. Nors straipsnis irgi toks labai jau kraštutinis.. tirti maratonininkus ir sakyti kaip elgesi organizmas, juk čia jau visiškas kraštutinumas
Creatium 2015-07-24 19:39
Tai, kad organizmas prisitaiko. Aš anksčiau gerdavau labai nedaug vandens. Tačiau prieš gerus 4 metus pradėjau bent po 1 litrą vartoti. Tiesiog pasistatau butelį vandens darbo vietoje ir gurkšnoju. Kartais išgeriu du (2l), kartais vieną. Ir jeigu negeriu, pradeda džiūti burna ir troškulys ima. Nors anksčiau to nebuvo. Tad, spėju, jog organizmas įprato vartoti daug vandens, taigi ir reikalauja jeigu negeriu.
Wolfy 2015-07-24 20:15
Buvau Italijoje, tai ten po 3-4 litrus vandens per dieną išgerdavau ir net nusišlapinti reikdavo eiti tik 2-3 sykius per dieną. Tiesiog viską organizmas išprakaituodavo. Namuose išgeriu iki 2l per dieną, be abejo, dar priklauso, kokia temperatūra būna ir, ar nesportuoju tą dieną. Tai tikra tiesa, kad pats organizmas pasako, kada tau reikia skysčių, bet prie didesnių skysčių reikia ir priprasti, kad organizmas padidintų savo normą.
Atk 2015-07-24 20:48
Ore yra vandens. Ir organizmas paims iš oro reikalingą vandenį per kvėpavimą. Todėl galima labai ilgai išbūti be vandens. Dar jeigu pradėdi judėti, pradėdi stipriau kvėpuoti, šuo iš vis kaip giliai kvėpuoja bėgdamas. Todėl labai daug energijos žmogus paima iš oro.
Ketleris 2015-07-24 22:47
kas tau taip sakė? šuo beiveik aplamai tik prakaituoja per burną, žmogui pasisekė daugiau prakaito liauku turėrti, bet per burną niekas neateina, o tik išeina
Nerealiai 2015-07-25 00:26
Na drėgme ore žinoma egzistuoja ir jos % skiriasi, bet taip, kad organizmas apsirūpintų pilnai skysčiais vien iš oro yra nesąmonė. O sportuodamas dar greičiau išprakaituoji ir netenki skysčių, nesvarbu, kad ir kvėpuotum kaip šuo. Mano nuomone svarbu netik skysčių kiekis, bet kaip tu juos vartoji. Jeigu paimsi litrą vandens ir vienu mauku išgersi, tai organizmas vargiai absorbuos į kraują, o tik išeis viskas lauk. O kai gurkšnoji karts nuo karto, tas pats kiekis skysčių panaudojamas efektyviau.
sielinas 2015-07-25 09:12
Geriu kai noriu. Kai organizmas gauna didelį krūvį ilgą laiką (žygis, maratonas) geriu šiek tiek daugiau vandens. Nesuprantu tų kurie priverstinai per dieną vartoja po du litrus vandens.
ponulis 2015-07-25 14:03
Kiek esu girdejes, jei jau nori gerti, jauti troskyli, vadinasi jau praziopsojai ir organizmui jau truksta skysciu. Zinoma, kad cia ne pasaulio pabaiga... As skaitau, kad reikia gerti siek tiek per prievarta , nes kiti nei to 1 litro per diena neisgeria. Man kai su virskinimo sistema prastokai, tai geriu daugiau vandens, padeda is organizmo "isfiltruoti" kenksmingas medziagas greiciau ir panasiai.
Creatium 2015-07-26 09:50
Reikėjo pastebėti kaip patys Italijos gyventojai elgiasi. Jie vandens labai mažai geria, todėl visai neprakaituoja. Pats kai buvau Italijoje tai atrodė tik su trumpikėm vaikščiot tinkamas oras. O vietiniai su su kostiumais laksto laimingi. Skirtumas - aš gėriau po tuos pačius 3l vandens, jie - po mažą buteliuką per dieną
ponulis 2015-07-26 12:05
^ skirtumas tarp genu ir skirtumas tarp gyvenamosios vietos gal geriau sakyk. Afro afrikoje ant plyko lauko ant +50 gyvena ir vandens maziau turbut geria nei eilinis lietuvis.
Creatium 2015-07-27 09:19
Pasakiau tą, ką ir norėjau pasakyti. Kai karšta ir prakaituojama žmogus yra įpratęs gerti daug vandens. O galbūt tai yra klaida? Organizmas prakaituoja norėdamas pašalinti perteklinį vandenį ir atsivėsinti. Pastarąjį dalyką galima įgyvendinti kitais būdais, o vandens gerti mažiau.