Šokiruojantis vaizdas: sunku paaiškinti, kas darosi vyro raumenims (Video)  (1)

Vyras pasidalino keistu vaizdo įrašu, kuriame jis užfiksavo judančius ir trūkčiojančius savo kojos raumenis, lyg po oda bėgiotų skruzdėlės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 Šiuos netyčinius kojos judesius sukėlė stiprūs raumenų spazmai, kurie, specialistų teigimu, dažnai būna susiję su itin dideliu fiziniu aktyvumu, dehidratacija, magnio arba kalio trūkumu.

Kaip rašo „The Daily Mail“, vyras pats nufilmavo judančius savo blauzdos raumenis. Koją jis filmavo 30 sekundžių ir visą šį laiką ji judėjo. Vaizdo įrašu vyras pasidalino internetinėje svetainėje „YouTube“.

Šį vaizdo įrašą pakomentavo fizioterapeutė Sammy Margo. „Tai nedidelis, lokalizuotas, netyčinis raumenų judėjimas. Jis yra matomas, dažnai pasitaiko blauzdose ir pakinklinėje sausgyslėje“, - sakė ji.

„Fiziologiniu lygmeniu motoriniai jo kojos neuronai juda, todėl matome netyčinius susitraukimus“, - sakė S. Margo. Ji pridūrė, kad žmogaus akis trūkčioja, kai jis yra pavargęs arba patiria stresą.

„Tas pats dalykas, tik kojoje. Įdomu, kad vyrui pavyko tai nufilmuoti“, - stebėjosi specialistė. „Raumenys gali trūkčioti, bet jūs to nematysite, nebent žiūrėtumėte į veidrodį“, - patikino ji.

Tokių vaizdo įrašų kaip šis Youtube svetainėje - ne vienas.


Taip pat ji patikino, kad nėra žinoma, dėl kurių priežasčių stimuliuojami nervai ar susitraukia raumenys. „Šio vyro blauzdos raumenys atrodo sveiki, panašu, kad jis tiesiog rimtai pasportavo“, - samprotavo fizioterapeutė S. Margo.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(21)
(7)
(14)

Komentarai (1)