Stebuklas Švedijoje: motina ir sūnus išnešioti toje pačioje gimdoje (Video)  (0)

Švedijoje sėkmingai atlikta unikali procedūra – jauna moteris pagimdė vaiką, išnešiotą gimdoje, iš kurios pati gimė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Organą gimdyvei paaukojo jos motina. Švedė savo gimdos neteko susirgusi vėžiu ir jau buvo susitaikiusi su mintimi, kad niekada neturės vaikų. Tačiau moters motina ryžosi neeilinei procedūrai ir padovanojo savo gimdą dukrai.

Tad nors šis, po Cezario pjūvio operacijos gimęs, kūdikis ir atrodo kaip įprastas sveikas mažylis, kokių visame pasaulyje kasdien gimsta tūkstančiai, tačiau tik jo artimieji žino, jog Švedijoje į pasaulį atėjęs berniukas – ypatingas. Mat jis buvo išnešiotas transplantuotoje gimdoje. Tokių pasaulyje - vos keturi.

Tik praėjus devyniems mėnesiams po sėkmingo gimdymo vienoje Geteborgo klinikoje, švedų šeima, nors ir nenorėdama atskleisti savo tapatybės, ryžosi papasakoti apie savo patirtį.

Motinos gimda dukteriai buvo transplantuota Solgrenskos universitetinėje ligoninėje. Po operacijos, medikai laukė metus, kad įsitikintų, jog organas funkcionuoja tinkamai. Po keturių dirbtinio apvaisinimo bandymų, moteris pastojo.

Pasak švedų mediko, gimdos transplantavimo pionieriaus, toks atvejis ypatingas dar ir tuo, kad vienas žmogaus organas sugebėjo apjungti net tris kartas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (0)