„Greitas kaip strėlė“: parodė, ką gali greičiausias pasaulio vėžlys (Video)  (0)

Paprastai šios rūšies atstovai greitumu, švelniai pasakius, nepasižymi. Tačiau Usainu Boltu vadinamas šios rūšies rekordininkas gyvena būtent Didžiojoje Britanijoje. Ir tai yra vėžlys Bertis. Internete plinta vaizdo įrašas, kaip jis bėgioja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gineso rekordų knygos oficialiame interneto puslapyje skelbiama, kad Berlis gali išvystyti vieno kilometro per valandą, arba 0,28 metro per sekundę, greitį.

Kontrolinio „bėgimo“ metu 5,48 metro jis nubėgo per 19,59 sekundės. Bertis gyvena anglų šeimoje. Pora yra įkūrusi pramogų parką Durhame. Juodu pasakojo sužinoję, kad iki tol nuo 1977 metų greičiausiu vėžliu buvo laikomas vėžlys vardu Čarlis.

Tuomet jie sumanė išbandyti, ar Bertis pagerins rekordą. Ir jis kaskart tai padarydavo. Tuomet jie kreipėsi dėl rekordo užregistravimo. Buvo surengtas vertinamasis bėgimas, kuris patvirtino ypatingus Berčio gebėjimus.

Tapęs oficialiu rekordininku, Bertis virto tikra vietos įžymybe. Dabar namuose jis gyvena patogiame aptvare su savo „mergina“.

„Kažkada kolekcionavau Gineso rekordų knygas. Mano pirmoji knyga buvo 1980 metų leidimo, – sakė Berčio šeimininkas Markas. – Patekti į Gineso rekordų knygą yra tikras svajonės išsipildymas.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(22)
(2)
(20)

Komentarai (0)