Ką reiškia gyventi su arbūzo dydžio sėklidėmis? (Video)  (3)

Australijoje gyvenantis Tyronas Bowdas (25) kenčia nuo kapšelio limfedemos – retos ligos, kurią sukelia limfos tekėjimo sutrikimai. Dėl jos smarkiai ištino jo sėklidžių kapšelis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastaruosius dvejus metus T.Bowdo kapšelis užaugo nuo kumščio iki arbūzo dydžio. Jam tampa vis sunkiau vaikščioti. Tyronas ne kartą buvo paguldytas į ligoninę dėl prasidėjusios bakterinės infekcijos. T.Bowdo motina Tanya renka pinigus sūnaus operacijai, kad jis galėtų gyventi visavertį gyvenimą ir nebekentėtų nuo jį užklupusios ligos. Tačiau padaryti tai nebus lengva, nes T.Bowdui reikalinga suma itin didelė – 100 tūkstančių JAV dolerių. Gydytojams ne iš karto pavyko nustatyti, kas nutiko Tyronui. Kai vaikinas pastebėjo patinimą, skubiai nuvažiavo į ligoninę, tačiau medikai negalėjo paaiškinti, kodėl kapšelis smarkiai padidėjęs. Taip slinko mėnesiai, o padėtis blogėjo. „Jis negalėjo tilpti į savo kelnes. Teko ieškoti naujų rūbų“, – pasakojo vaikino motina. Po ilgų mėnesių ir gausybės atliktų tyrimų medikai diagnozavo Tyronui kapšelio limfedemą. Dabar vaikino kapšelis sveria daugiau nei 5 kilogramus. Kalifornijoje dirbantis urologas Joelis Gelmanas apžiūrėjo Tyroną ir pasakė, jog jo būklė tikrai yra sudėtinga.

„Kapšelio limfedema yra būklė, kai palaipsniui aplink sėklides kaupiasi audiniai, todėl su laiku tampa nematoma varpa. Be to, dėl vis sunkėjančios naštos žmogus su laiku tampa nedarbingas, jam sunku judėti. Tokia būklė pacientą, be abejo, paveikia ir psichologiškai“, – teigė J.Gelmanas.

Tiesa, medikas suteikė Tyronui vilčių. „Gera žinia ta, kad vaikino kapšelis auga ne taip greitai, kaip kitų mūsų pacientų. Manau, gydymas mūsų centre tikrai padėtų vaikinui“, – sakė medikas.

Tačiau prieš tai Tyrono šeima turi sukaupti gydymui reikalingą sumą. Juolab kad vien kelionės iš Australijos į Kaliforniją išlaidos yra nemažos. Tyrono motina tikina jau surinkusi dalį reikiamos sumos – maždaug 60 tūkstančių JAV dolerių. Deja, trūksta dar keturiasdešimties.

„Mes tik norime padėti Tyronui, kad jis atgautų gyvenimo džiaugsmą ir nebejaustų skausmų. Juk turėti tokio svorio kapšelį greičiausiai yra labai sunku“, – sakė motina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(10)
(-1)

Komentarai (3)