Teks priprasti prie pabėgėlių: mokslinis tyrimas, kodėl Sirijos krizė kartosis ateityje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

technologas 2015-09-21 14:14
Viskas ten susidėjo. Prieš šimtą metų Sirijoje buvo pusantro milijono žmonių, dabar virš dvidešimties milijonų. Nereikėjo jiems taip prisidauginti. O ką daryti? Dabar Iranas gviešiasi Siriją aneksuoti, prisiminus, kad Irane 1930 buvo 10 milijonų žmonių, dabar apie 80 milijonų... Tai jei sirai būtų nepasidauginę - labai varganai atrodytų prieš Iraną. Taip ir dauginasi matomai su viltimi, kad Europa pašers, bet Europa irgi ne visagalė. Egipte prieš šimtą metų buvo 11 milijonų, dabar 80. Kur protelis? Susideda gyventojų perteklius, resursų krizė, klimato kaita ir gaunasi kokteilis. Sirija dar neseniai naftą eksportavo, buvo pagrindinis jos nedidelio eksporto produktas, dabar jau patys turi pirkti. Jei Europa nepašers - išmirs dešimtys milijonų, kol liks tokiame lygyje, kad gamta išlaikys. Kur bepasižiūri Šiaurės Afrikoje ir Artimuose Rytuose - vaizdialis visur tas pats. Liaudies pilna, rankomis dirbti visi tingi, nes vyriški užsiėmimai tik kariauti ir prekiauti, na dar pasidauginti. Apie moteris išvis patylėti, UK 75% musulmonių nedirba.
kiesza 2015-09-21 15:01
Čia akivaizdžiai kažkas už pačius nelegalus rigalvojo atmazų, kaip juos pateisint Europoje. Izraelyje viskas puiku, o va pas arabus kitam kambary jau katastrofa.. Išvada viena. Tinginiai jai nesugeba savo žemėj ropės užaugint tai kaip toks dirbs pas mus? kur tikrai reikia dirbti norint gauti atlyginimą
vanduo4 2015-09-21 15:08
- Būtent todėl ten reikia siųsti vakarų armijas ir režimus keisti demokratijomis (Irakas, Afganistnas "sutvarkyti", Egiptas, Libija irgi neblogai. Liko Sirija, kurioje susiduria išoriniai interesai). - Laukinius išmokinti kultūros - tai vienintelis būdas ateityje išvengti riaušių Europoje.
Shioks 2015-09-21 15:16
Kvailiui prizadek aukso kalnus ir jis, bet ka padarys. Taip ir cia, visu pirma reiktu neuzmirsti pamineti, kad NEVIEN sirai plusta i europa, galima butu ivardinti, kad puse imigrantu Afrikos saliu gyventojai. Vokietija pazadejo prieglobsti ir pasalpas, tai nemazai ir pasiryzo keliauti i Europa. Krize Sirijoje prasidejo kai Asadas patapo tironu, o pries tai salis viena is pazangiausiu savo regione , ipatingai didelis issilavinimo lygis, valstybe maisyta europietiskos-musulmoniskos kulturos, jokiu nesantaiku tarp vietiniu gyventoju. Vienintelis dalykas Sirija stovi prastoje geografineje padetyje, Ji jungia Europos zemyna su arabu pusiasaliu, ten kur saudziams reikia tiesti vamdzius i europa.
Shioks 2015-09-21 15:17
Jei cia apie Sirija tai labai suklydai. O jei apie ka kita tada netaip supratau
Arns 2015-09-21 15:24
Jei vyras uždirba, kame bėda? Buvo laikas kai ir amerikietiška svajonė susidėjo iš to jog vyras savo darbu uždirba pinigus šeimai išmaitinti, o žmona gera namų šeimininkė ir mama. Tradicinis požiūris į moters vietą šeimoje. Kai vieno vyro pajamų nebe užteks šeimai išmaitinti, pradės dirbti ir moterys, jei tik bus darbo vietų. Mes tokio perėjimo nepajutom, nes praėjo du pasauliniai karai, dėl ko taip trūko darbo jėgos jog moterys per karus įdarbintos priverstinai (vietoje į frontą išėjusių vyrų) taip ir liko dirbti. Daugelis vyrų negrįžo arba grįžo menkai darbingi.
Niemand 2015-09-21 16:42
Tikiuosi juokauji... Man kažkaip ginkluota anarchija visiškai nepanaši nei į demokratiją, nei į dar kokią siektiną būseną...
Auksine Logika 2015-09-22 15:57
Galetu priimt paprasta sprendima - kiekviena pabegeli iskastruot. Po 100 metu neliktu problemos.
normas 2015-09-22 17:37
Arns, netaip supratai UK 75% musulmoniu gauna bedarbio pasalpas, kas nereiskia jog jos yra vyro islaikomos.
Arns 2015-09-22 18:28
Jei nedirbi, koks skirtumas? Aš dėstau argumentus, kodėl musulmonų pasaulyje vyrauja požiūris jog moteris turi sėdėti tik namuose. Kraštuose, kurie ne tokie skurdūs,kaip pvz Malaizija,pakankamai daug musulmonių dirba, nes vieno vyro darbo neužtenka šeimai išlaikyti. Iš kokio Afganistano atsikrausčiusi šeima nesupranta jog moteris "uždirba", duoda pinigus ir jie ima nė neketindami dirbti, pagal papročius. Jei taps per sunku arba pašalpų nebeliks (nenorintiems dirbti) arba turės pradėti keistis arba keliauti kitur, kur pigiau gyventi pagal savo papročius.
technologas 2015-09-22 18:35
Prašyčiau atkreipti dėmesį, kad jos naftos gavyba pradėjo mažėti NE 2011, o gerokai anksčiau, nuo apie 1996-1997, o 2010 jau gavosi taip, kad kiek išsiurbdavo, tiek sunaudodavo, taip kad nuskurdo net nespėjusi išsivystyti. Ir jokie amerikosai čia ne prie ko, elementariai resursas išseko, nuskurdo, gavo iš rusų ginklų ir pradėjo šaudytis. Simple as two kopeek.
technologas 2015-09-22 18:48
(facepalm)... http://www.google.com/publicdata/explor ... l=en&dl=en 2007 metais Sirijos BVP vienam gyventojui buvo 2065$, jei čia ekonomiškai stipriausia, tai Lietuva su kažkur 15000$ žmogui tais metais išvis turbūt galiūnė ekonomikos?
Arns 2015-09-22 19:07
Gal ekonomikos Nobelio laimėtojas savo išvadas palygintu su geografiniu regionu? Manau jei Lietuva būtu kur nors Afrikos viduryje, tai su mūsų ekonomika ir pašalpomis atrodytume kaip Vokietija Europoje. Bėda kad net savi bėga iš čia, nekalbant apie visus migrantus iš dažnai net lietuviui negirdėtų šalių.
Niemand 2015-09-22 19:47
Rusai kaip rusai, o iki karų ir intervencijų Libija gyveno labai net neblogai, ypač įvertinant geografiją, BVP galvai buvo kaip Lietuvos beveik 8 kart didesnis už Egipto. Sirija gyveno vidutiniškai, kaip Egiptas. Libijos kritimas išimtinai intervencijos pasekmė, tik idėjos autorius ir pagrindinis vykdytojas ne JAV, kaip mėgsta rusų propaganda aiškinti, o Prancūzija ir jos tuometinio prezidento ekstravagantiškas būdas atsikratyti nepatogių kreditorių. Sirijos kritimas turi daug priežasčių, tik kova už demokratiją tarp jų net į dešimtuką nepapuola: - demografinė krizė; - didžiulė sausra 3 m.; - vakarų ekonominės sankcijos dar gerokai iki karo; - sprogstamas religijų mišinukas. O tada kažkas alkanoms masėms ir dar islamistams padavė ginklų. Nu i pošlo paexalo...
Vytax 2015-09-22 23:03
Libija neturėjo skolų. Niekas paprasčiausiai neskolino.
Arns 2015-09-22 23:52
Vytax, labai maloniai stengiasi užmiršti jog visa Libijos ekonomika buvo pastatyta ant naftos ir dujų kaina. Net penkiametis pasakytu jog naftos kainos augo po II pasaulinio karo, tad tokios šalys kaip Libija, Saudo Arabija Jungtiniai Arabų Emyratai ir pan staiga iš beduinų tapo turtingais žmonėmis. Ar ir jie nupirkti masonų/rusų/Kadaffio kišenėje?
Niemand 2015-09-23 00:15
Tuometinis Prancūzijos prezidentas turėjo keleto milijonų skolelę Kadafiui už rinkiminę kompaniją...
Auksine Logika 2015-09-23 19:55
Kaip tu viska zinai! Reiskia viska issigalvoji. Verdiktas: ruskiu propaganda