7 kasdieniai įpročiai, kurie gali jus pražudyti  (10)

Ar žinojote, kad 6 litrai vandens, išgerti per dieną, gali jūs užmušti? O gal girdėjote, kad išgėrę 13 stikliukų degtinės iš eilės taip pat mirsite? Jei ne, pateikiame jums sąrašą įpročių, su kuriais derėtų būti atsargesniems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Alkoholis

Be abejo, gerti alkoholį nėra sveika ir tai žino visi. Tačiau nepaisant to, alkoholis yra dažnas vakarėlių palydovas. Būkite atsargūs ir stebėkite, kiek išgėrėte, nes 13 išgertų degtinės stikliukų iš eilės gali pažeisti jūsų smegenis negrįžtamai.

Aukštas ūgis

Deja, jei esate aukštas, nieko pakeisti negalite. Tačiau mokslininkai paskaičiavo, kad aukštas ūgis susijęs su didesne mirties rizika. Skaičiai nėra optimistiniai – jei jūsų ūgis didesnis nei 160 cm., kiekvienas colis (2,54 cm) sutrumpina jūsų gyvenimą 1,3 metais.

Vyšnių kauliukai

Vyšnių kauliukuose yra daug kenksmingo cianido. Todėl reikia būti itin atsargiems ir jų nevalgyti.

Vanduo

Gerti vandenį yra sveika. Tai patvirtintų, ko gero, kiekvienas gydytojas. Tačiau ir čia galioja taisyklė – „kas per daug, tas nesveika“. Apskaičiuota, jog išgėrę 6 litrus vandens per dieną, galime mirti. Smegenų ląstelės pradeda brinkti, pasireiškia traukuliai ir galiausiai koma.

Kava

Daugelis žino, jog gerti daug kavos yra nesveika. Tačiau koks kavos kiekis gali jus nužudyti? Apskaičiuota, kad jei išgersite 70 puodelių kavos, išsikapstyti galimybių nebus. Širdies plakimas taps labai greitas, kol galų gale širdis sustos. Laimei, išgerti 70 kavos puodelių yra praktiškai neįmanoma.

Miego trūkumas

Negalite užmigti kelias naktis iš eilės? Neignoruokite šios būsenos. Jei nemiegosite 11 naktų iš eilės, galite numirti.

Šokoladas

Retas kuris nenori bent kartais pasimėgauti skanaus šokolado plytele. Tai nėra blogai, ypač jeigu valgote juodąjį šokoladą. Tačiau nepersistenkite. 85 plytelės šokolado nuvarys jus į kapus.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(39)
(96)
(-57)

Komentarai (10)