Atrasta keista žvaigždė, kuri gali būti nežemiškos civilizacijos įvilkta į Daisono sferą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2015-10-15 15:12
Jei ten būtu Daisono sfera, tai mųsų čia nebūtu.
geziokas 2015-10-15 16:07
Gal galėtum plačiau tai pakomentuoti, nes nelabai aišku, ką turi omenyje
bahuriux 2015-10-15 18:00
Kai postžmonėm arba robotam po mūsų, arba kitai pažangiai civilizacijai pritrūks energijos, net ir įvaldžius termobranduolinę energiją, tai jie išardys visas savo žvaigždės sistemos planetas ir asteroidus ir sukonstruos Daidono sferą, tipo iš savo žvaigždės sistemos padarys termobranduolinį reaktorių tam tikra prasme. Bet iki to laiko tokia civilizacija būtu tiek pažengusi, kad 1480 šviesmečiu jiems būtu, kaip kaimynų kiemas ir nepažvelgti į jį? Aišku būtu nepalyginamai įdomiau jei ten būtu Daisono sfera, bet tiek pat kartų ir pavojingiau, juk žnom, kas būna, kai susitinka dvi skirtingo lygio protingos būtybės, mažiau paženge išnyksta, arba išnaikinamį, jei stoja skersai kelio. Tikėkimės kad jiems žvaigždžių sistemų pakaks ir be mūsiškės, bet ar ilgam Manot jei mūsų palikuonys pastatytu Daisono sferą aplink Saulę tuo viskas apsiribotu, taip mąstyti galėtu tik riboto mąstymo žmogus. Pirma paverstu į daisono sferas visas kaimynines žvaigždes, tada, visos galaktikos žvaigždes, tada visą galaktiką, paskui ir visas likusias galaktikas ir iki tokio lygio kol pradės kontroliuti ne tik visatą, bet ir visus jos dėsnius ant galų galo, kitaip sąkant ne "HELLO WORLD", bet "HELLO GOD" galės pasakyti ir manot kažkokios "skruzdės, ar bakterijos" ant statybinių medžiagų gabaliuko tam sutrukdys?
Auksine Logika 2015-10-15 18:39
Tik pirmam evoliucijos lygyje galioja taisykles "stipresnis visad sunaikina silpnesni". Nesuprantu kokia gresme "pusdieviams" mes galetume kelti apart nuzudyt juos savo nesibaigianciais juokeliais kokie kvaili esam.
Akimb 2015-10-15 19:25
Labai įdomu būtų pamatyti, kaip pasikeistų žmonijos požiūris į kosmosą ir apskritai į save, jei paaiškėtų, kad tos struktūros yra ne gamtinės kilmės. Tarkim, kad mus dabar stebi kokia nors pažangi civilizacija. Galbūt juos potencialiai domintų kontaktas su mumis, tačiau jie baiminasi neigiamos reakcijos: visgi dar daugumos žmonių požiūris į visatą yra, sakykim, senovinis. Bet dabar, jei paaiškės, kad ten iš tiesų ne gamtinė struktūra, žmonės pradės vis labiau mąstyt, apie tai, kas visgi mūsų laukia kosmoso platybėse. Ir galbūt po kelerių metų įvyks... pirmas kontaktas. Nors aišku visa tai hipotetiška: gal netgi neįmanoma keliaut greičiau nei šviesos greitis.
andrulis 2015-10-15 20:20
man patinka, kad mokslininkai nebijo pateikta kontraversisku versiju ir vis drasiau sneka apie nezemiska ivairiu objektu kilme.
demukazz 2015-10-16 06:54
Taip atsibodo skambios frazes, o ypac sis ivykis. Dauguma informacijus saltiniu tik ir mirga antrastemes: "Nenaturalio kilmes objektai ir t.t." Ka mes apie tai zinom? Ar tai ne naturalio kilmes darinys? Ne! Nieko nezinom! Tik hipotezes keliam. Tai kam kelti tokias, bereikalingo demesio susilaukiancias, skambias antrastes?
Justas116 2015-10-16 09:32
Nes jos kelia žmonių vaizduotę ir sudomina visuomene tuo, kas vyksta kosmose. Kas įdomiau: kad aplink tą žvaigždę sukasi paprasčiausi dujų debesys, ar kad tai gali būti inžineriniai stebuklai, kurių akivaizdoj mūsų technologija yra skruzdžių lygio? Pats sakai, kad tik keliam hipotezes. Tą mokslininkai ir tegali daryt kol nieko aiškaus nežinom.