Vilniaus daugiabutyje – neįprastas gyventojas: „butą“ įsirengė genys (Video)  (0)

Nauji ir renovuoti daugiabučiai malonūs akiai bei patogūs gyventi. Pasirodo, ne tik žmonėms, bet ir paukščiams. Viename P.Žadeikos name Vilniuje namo sienoje apsigyveno genys. Ir bent kol kas geruoju jo nepavyksta išprašyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gyventojai juokiasi: teks šį „gyventoją“ registruoti, įtraukti į daugiabučio namo bendrijos gyvenimą ir priimti kaip savą. Nes bendrijos pirmininko pastangos kaip nors nekviestu kaimynu nusikratyti kol kas rezultatų neatnešė. Išprašytas iš vieno iškalto uokso jis tokių išsikalė bent tris.

Genio iškaltą skylę pabandyta užpurkšti šiltinimui skirtomis putomis, tačiau tai padėjo neilgam – aštriu snapu garsėjantis paukštis nesunkiai su tuo susidorojo ir ėmėsi tolesnių žygių. Iškalė dar bent kelias naujas skyles.

Kol kas gyventojai juokiasi dėl tokios kaimynystės, tačiau bendrijos pirmininkas jau stveriasi už galvos: nežinia, kiek dar panašių skylių geniui prireiks ir kaip po jo žygių atrodys daugiabučio fasadas.

Atvejų, kai geniai nusprendžia išbandyti naujų ar atnaujintų, polistireno sluoksniu padengtų namų fasadų tvirtumą, yra pasitaikę ne vienas. Tą pastebi ne tik Vilniaus, bet ir priemiesčių gyventojai, nelabai žinantys, kaip kovoti su šiais paukščiais.

Priemonių, kaip greitai nepageidaujamus kaimynus išprašyti, nėra daug. Galbūt galėtų padėti, tarkim, plevenančios plėvelės tose vietose, kur genys išsikala skyles. Bet ir tai negarantuoja, jog genys negrįš.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai (0)