Helovino staigmena: greta Žemės praskries neaišku iš kur atsiradęs milžiniškas asteroidas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-10-20 11:26
Žiauriai reikia kuo daugiau palydovų, kurie padėtų sužymėti ir sekti visus asteroidus bent kiek priartėjančius prie žemės. O tai vietiniai neramumai gali būti tik gėlytės. Gal tada ir finansavimo daugiau atsiras asteroidų tyrimams bei jų trajektorijus keitimui.
bahuriux 2015-10-20 11:41
Galiu nuraminti pataikyti į planeta reikai arba didelių pastangų arba daug sėkmės, panašiai kaip laimėti loterijoje aukso puodą. Nes orbitose kunai juda visiškai neintuityviai, gravitacija net nevisada sugriebia pro šalį skrendančius objektus, o tik pakreipia orbitas. Didesnius visus jau sužymėjo ir trackina. O būti pasiruošus pastumti grėsmingus asteroidus žinoma visada reikia.
immortallt 2015-10-20 12:06
bahuriux, pažymėjo gal tik 1% ir tokių didelių, kad būtų visiškas išnaikinimas bet kokių gyvūnų. Tokių, kurie leistų išgyventi bunkeriuose (na nekiltų per visą planetą cunamiai, neužtemptų nuo pelenų dangus šimtmečiui ir pan) niekas dar neturi galimybių sužymėt. Dabar dar susimąsčiau, kažink kiek dar didelių nepastebime praskrendančių kiek didesniu atstumu nuo žemės? Nesakau, kad taip ims ir atsitiks, tik kad tai didelė ir reali grėsmė. Gal pasiseks ir artimiausią šimtmetį nebus nė vieno rimto pavojaus. Gal net 1,000 metį ir pasirodys, kad pinigus sukišom bereikalingai, bet jei visgi pasirodys, kad yra, tai net vieno didesnio miesto išgelbėjimas - tai jau šimtai milijardų išsaugoto turto (finansine prasme), bei šimtai tūkstančių ar net milijonai gyvybių.
Arns 2015-10-20 14:19
Prieš kelis metus skelbta, berods NASA duomenim, kad stebima vos 20% regimojo dangaus ploto. Va todėl ir nuolat išlenda tokių perliukų. Norint stebėti daugiau, turėtu bent apie penkis kartus būti padidintas finansavimas kosmoso programoms. Kol kas to nėra, ir nė prošvaičių kad būtu, vyriausybės mažina savo pinigų indėlį, o verslininkai nebent investuoja į atidirbančius pinigus projektus, o ne paremti mokslą.