Šalis, kurios keliuose jau važinėjai 66 tūkst. elektromobilių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2015-10-28 08:56
+ norvegijoj dauguma turi nuosavus namus ar bent rozetes parkinge
aurimokas 2015-10-28 09:17
Meanwhile in Lithuania... Vidutinis statistinis lietuvis net benzininio/dyzelinio naujo automobilio iš salono neįperka. O valstybė ir vėl rūpinasi tik turtingųjų kišenėmis bandydama prastumt įstatymą, kad elektromobiliams nebūtų taikomas PVM.
immortallt 2015-10-28 09:26
turtingi pirks, skatins sukurti infrastruktūrą jiems, elektromobiliai atpigs, infrastruktūra bus ir bus priėjimas masėms. Beje, vidurinė klasė nematau kodėl negalėtų įpirkti elektromobilio. Jei ką, norėčiau priminti, kad esame įsipareigoję sumažinti kuro vartojimą 10% iki 2020 metų. Iki 10% mums dar toli. P.S. o tikrai turtingi ir taip be PVM'o nusiperka.
manas 2015-10-28 09:42
Delfio lygio paverkslenimas.... Lyginam viena turtingiausiu valstybiu pasaulyje su Lietuva... Statistinis lietuvis iperka 5-8m senumo automobili be jokiu paskolu ar lizingu, nepakanka?
Audrius 2015-10-28 10:55
Lyginam viena racionaliausiu valstybiu pasaulyje su LT. Jei nezinojai, tai Norvegija neimportuoja nei laso naftos, tai kam kam, bet jiems tikrai neskauda degint kura (paziurek i Golfo salis, jos dar turtingesnes bet ten elektramobiliu nei kvapo). LT irgi skatina eletramobilius. Bet to nepakanka, reik visu pirma, investuot i viesaji transporta-metro, traukinius etc.
raimism 2015-10-28 11:10
Šiaip tai Lietuvoje kaip tik stabdoma naujų auto (nesvarbu - elektrinių ar ne) plėtra. Atskiru įstatymu automobiliai yra išskirti į atskirą kategoriją ir būtent jiems pritaikyta PVM įstatymo išlyga, verslo perkamus automobilius kažkodėl išskirianti iš visų kitų prekių ir neleidžianti atskaityti už juos mokamo PVM. Reikia naikinti visas PVM įstatymo išimtis, automobiliai verslui taps normalia preke, jei ne privačių asmenų lėšomis, tai bent verslo iniciatyva sparčiau atsinaujins automobilių parkas, tuo pačiu daugės ir elektromobilių, nes jie pasidarys labiau įperkami.
manas 2015-10-28 15:55
Tai va su tomis Golfo salimis Norvegija ir reiktu lyginti. O Lietuva kad ir kiek racionaliai galvos vis vien tu milijardu pajamu is naftos netures.. Kaip ir raso, norvegams uzteko panaikinti mokescius elektromobiliams, ir jie tapo pigesni uz analogiskus dyzelinius ar benzininius.
mimifef 2015-10-28 19:16
Čia kai kuriems reikėtų akis pasitikrint - neradau nei vieno žodžio straipsnyje, kuris lygintu Lietuvą su Norvegija. Jeigu kiekviena ekonomiškai stipri valstybė sukurtu tokias sąlygas elektromobiliams, kaip manot, kiek metų užtruktų, kol juos galėtų įpirkt ne tik vidutinis, bet ir mažas pajamas gaunantis sluoksnis? Mano nuomone visos lentvatos susijusios su elektromobiliais yra sveikintinos..