Ar pasaulis tikrai turi pradžią? Vaivorykštinės gravitacijos hipotezė galutinai paneigia religinę dogmą, kad pasaulį sukūrė Dievas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

tomas.andriulionis 2015-11-09 09:43
"....pagal kitą scenarijų, keliaujant laiku atgal Visata taptų labai tanki, bet pasiektų baigtinį tankį. Nei vienu atveju Visata nepasiektų begalinio tankio, kad įvyktų Didysis sprogimas. Iš šios teorijos sektų, kad Visata gal būt visai neturėjo pradžios ir laikas tęsiasi atgal į begalybę. Nors kol kas neaišku, ar šie scenarijai teisingi, jie intriguoja...." - tai taip išeina grįžtant atgal į praeitį tiesiog buvo susitraukus visata į pabai didelio tankio objektą? tai kodėl tada tas gabalas išsitaškė? kodėl jis ir neliko tam didelio tankio gabale ??? Nematau logikos čia.
Nojus 2015-11-09 09:53
Apie kokią "ATSKLINDANČIĄ ŠVIESĄ" pliurpia?Nuo ko ,jų manymu atsispindi "Didžiojo sprogimo" žybsnis? Visiems tiems pliurpaliams reiktų nuodugniai patikrinti savo pilkąją smegenų masę. Dabar paklausykite ką sako Nojus. Nojus teigia,kad dabartinė Visata yra tik ankstesnės Visatos išnara ,statmenoje plokštumoje.Taip ,taip .Ir ne kitaip:išsivertė tarsi gyvatės išnara,susmulkindama tenykštę buvusią materiją iki mikrobangų frakcijos.Visa ką dabar mes matome spoksodami į nakties dangų yra "kondensatas".
Hmz 2015-11-09 10:24
1. Hipotezė nieko paneigti iš principo negali, nes tai tik hipotezė. 2. Metafizinio dievo idėjos paneigti negalima iš principo. Net jei Visata amžina (kad ir ką tai reikštų), tai netrukdo interpretuoti, kad ją iš tikrųjų prieš šimtą metų sukūrė dievas, ir sukūrė kaip sykis tokios būsenos, kad ji atrodytų amžina.
Aidas 2015-11-09 10:30
Na taip. Vakaru filosofijos ar Krikscionybes Dievas yra uz materialiu reiskiniu. Zmones, savo pojuciais, mastymu, eksperimentais negaledami iseiti uz materialiu reiskiniu, negali Dievo buvimo nei irodyti, nei paneigti. Cia yra tikejimo ir teoriskai logiskai galimo pasaulio pripazinimo dalykas.
Myslius 2015-11-09 12:05
Ne, iš šios teorijos turėtų sekti kad pradinis taškas buvo nebegalinis. Begalybė matematinė abstrakcija fizikinio reiškinio nežinomumui pažymėti.
mobilunkas 2015-11-09 23:15
jei laikas atgal begalinis tai kaip tankis didedamas negali tapt begaliniu? tai tada ir laikas gal nebegalinis? a tai tada kas uz to laiko galo bus?