Išvyskite: kaip keitėsi mūsų veido bruožai per 6 milijonus metų (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ate 2015-11-11 14:37
tie kurie skundžiasi tie didžiausi rasistai spėju
UTF16 2015-11-11 15:42
Nors turėtų būti Amerikos indėnas – vėliausiai atskilusi rasė.
AnUs 2015-11-11 19:22
Jei zmones mutavo is bezdzioniu tai kokio hujo dar yra bezdzioniu ir jos nemutavusios kartu? Norit pasakyt bezdziones issivyste antra karta ir is ju vel kazkada atsiras zmogus?
dawid90 2015-11-11 19:34
Kiek žinau, tai visą šitą mokykloje moko......
Shinigami 2015-11-11 19:43
Tikrai ne rasistinis, kažkuriame tarpe buvo ir juodaodis parodytas. O jei rimtai, tai ką dėti paskutiniu vaizdu? Baltaodi, juodaodi, geltonodi. Kad ir kuri įdėsi likę du rėks kad jis rasistinis. Nes paskutinis snukis ne jų rasės. Todėl jei video kūrė baltaodis tai video ir baigsis baltaodžio snukiu (spėju užsibaigė video kūrėjo veidu). Rytuose visi tokie dalykai būna rytietišku bruožų (kad ir japonų robotai panašus į žmones). Todėl tik rasistas gali sakyti, kad šis video rasistinis.
Shinigami 2015-11-11 19:50
Matosi, kad kažkas mokyklos nelankė ir nežino kas yra evoliucija. Žmogus evoliucionavo iš beždžionės, bet tai nereiškia kad beždžionės evoliucionavo į žmones. Paimk dalį gyvūnų ar augalų ir išvežk į kitokias gyvenimo sąlygas, bet kuriose jie gali išgyventi. Tai po kelių šimtu metų pamatysi skirtumus tarp originalioje vietoje gyvenančių rūšių ir išvežtinių (nors gal tai ir nesudarys naujos rūšies, bet jie bus kitokie), nors likę originalioje vietoje nebus pasikeitę nuo to kokie jie buvo prieš kelis šimtus metų. Bei žmogus evoliucionavo iš beždžionių, bet tai nereiškia kad iš dabartinių beždžionių rūšies.
dody-lody 2015-11-11 19:57
kek, kiek atsimenu is mokyklos visalaik buvo sakoma ,kad zmogus ir bezdzione turejo bendra protevi ,o ne ,kad zmogus evoliuconavo is bezdzioniu rusies
UTF16 2015-11-11 22:56
Čia gaunasi filologinė makalošė, ideali terpė visokiems kreacionistams šarlatanams. Sąvoka „beždžionė“ apima šimtus tarpusavyje menkai susijusių ir skirtingais laikmečiais gyvenusių gyvūnų rūšių. Žmogus yra viena iš beždžionių rūšių, o tą būtybę, iš kurios kilo žmonės ir visos kitos beždžionės, mes šnekamojoje kalboje irgi vadiname „beždžione“. Vadinasi, iš tiesų gaunasi taip, kad iš vienos beždžionių rūšies kilo kitos beždžionių rūšys, įskaitant ir tą, kurią mes sutartinai vadiname „žmogumi“. Susidaro įspūdis, kad čia kažkokia nesąmonė (žr. AnUs komentarą), bet iš tiesų čia problema tėra terminų trūkumas. Nereikėtų sakyti, kad „žmogus kilo iš beždžionės“, nes mes niekada nenustojome jomis būti. Todėl ir bendrą protėvį turėjo ne „žmogus ir beždžionė“, o „žmogus ir visos kitos beždžionės“.
vardasas 2015-11-11 23:22
utf16 veliausiai atskilusios rases yra dabar karo talzomos salys ir aisku vilno kurva
shift 2015-11-12 01:22
Neužduok per sunkių klausimų evoliucionistams. Nes jie visada lieps skaityti evoliucionizmo dogmas vadovėliuose. Sakau "dogmas", nes tarp žmogaus ir beždžionės yra toks didelis atotrūkis, kad reikia labai daug "misinglinkų" užpildyti. Kadangi keletas artefaktų, kurie buvo tituluoti kaip tarpinės rūšys yra atmesti kaip klastotės, tai tranzicijos tarp bezdžionės ir žmogaus įrodyti archeologiškai šiandien neįmanoma. O šitas filmukas tai tik grafinė fikcija.
Shinigami 2015-11-12 06:38
Kiek iš mokyklos prisimenu, termino bezdžionė evoliucijos moksle nėra. Tai daugiau pasaulietiškas terminas. O evoliucijos mokslas turi daug specifinių lotyniškų rūšių pavadinimų. Jei per evoliucijos egzaminą parašytum kad žmogus evoliucionavo iš beždžionės greičiausiai gautum 2, nes ta ankstyvoji rūšis iš kurios evoliucionavo žmogus ir visos beždžionės turi savo lotynišką pavadinimą. Bet čia viską vadinti beždžionę galima, nes tai ne mokslinis pokalbis. Kaip ir geologija neturi termino akmuo. Eidamas gali ant žemės rasti uolienos gabalų, riedulių, gargždo. Bet nerasi nei vieno akmens, nes toks terminas geologijoje neegzistuoja. Bet visuomenėje plačiai naudojamas. O šiaip visa gyvybė žemėje evoliucionavo iš vienos rūšies, tiek augalai, gyvūnai, paukščiai ir t.t. Bet tarp žmogaus ir kopūsto nėra nieko bendro, nors pirminis protėvis tas pats.
hamann 2015-11-12 08:19
Šiuo atvėju vienintelė dogma yra religija.
UTF16 2015-11-12 11:10
Tu ką tik pritarei savo kritikuojamai pozicijai: parodei, kad yra atotrūkis (vadinasi, yra ir ryšys).
Aidas 2015-11-12 11:18
Nesuprantu, kodel Krikscionys nervinasi del evoliucijos teorijos. Specialiai atsiverciau Pradzios knyga, o ten eiga tokia: pirmiausia sukurta gyvybe vandenyje, po to augalai, veliau gyvunai ir veliausiai zmones. Priestaravimu kaip ir nera.
slawcka 2015-11-12 11:22
nesuprantu, kaip XXI amžiuje dar galima tikėti mistiniais sutvėrėjais - mokslas , logika , toks informacijos kiekis, o tikintieji vis tiki pasakom. Juk biblija paprastai žiūrint yra populiarus sci-fi "romanas" . Jei aš nuo vaikystės tokiam asmeniui kaip AnUs kalčiau į galvą , kad "Žiedų valdovas" yra biblija, jis gi dabar aiškintų, kad žmonės ne iš bezdžionių, o jas sukūrė Saurono akis. Dar vienas įdomus aspektas apie evoliuciją- ji yra ne kas kita, o vienos rūšies mutavę genai , t.y brokuoti genai . Galim teigti, kad mes esam tokie kokie esam dėl gamtos klaidų, o ne dėl jos "sumanumo" . Beja, teoriškai jei bezdžionę pasodintume prie klaviatūros maigyt bet kokius mygtukus begalybę kartų ∞ , anksčiau ar vėliau ji parašys "Karas ir taika" . Taip ir su evoliucija- "trial and error" - nieko čia sudėtingo bei protingo. Tereikia daugybės bandymų.
Niemand 2015-11-12 11:26
Keletas klastočių nepaneigia tūkstančių neklastočių, ar sunku google surinkti ape to human transitional fossils Aišku, kad kiekvieno protėvio iš 150k vienetų nuo paskutinio bendro su šimpanzėmis nesurasi, bet ir iš esamų aiškiai matosi nuoseklus kitimas ir video tą puikiai iliustruoja.