Psichologų patarimai, kaip suprasti sapnų reikšmes  (7)

Sapnai – paslaptingi, jų reikšmės paprastai neįmanoma nustatyti. Tačiau yra siužetų, kurie pasikartoja daugelio žmonių sapnuose: jie sapnuoja, kad krenta, yra gaudomi ar pavėluoja į darbą. Šie sapnai paprastai būna košmariški arba neigiami. Pasak ekspertų, jie reiškia vieną dalyką: jūs jaučiate nerimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sapnų reikšmės gali būti sudėtingos, rašo huffingtonpost.com. Tačiau yra motyvų, kurie siejami su nerimu: egzamino laikymas, iškritęs dantis, kritimas, pavėlavimas, nuogumas viešumoje ar bėgimas nuo persekiotojo.

Pasak psichoanalitikės Prudence Gourguechon, šių sapnų reikšmę atspėti nesunku, tačiau yra dalykų, kuriuos reiktų prisiminti analizuojant.

Visų pirma, gilinantis į sapnus reiktų susitelkti į save.

„Sapnai – pasakojimai apie jūsų, o ne kažkieno kito gyvenimą, – sakė P.Gourguechon. – Jie atskleidžia paties sapnuotojo vidinę būseną.“

Jei sapnavote, kad pavėlavote į pamoką, pradėkite ne nuo svarstymo apie priežastį – pagalvokite, ką vėlavimas reiškia jums.

Jei sapnavote, kad nuogas pasirodėte viešumoje, tai gali reikšti, kad emocine prasme jaučiatės neapsaugotas. Gali būti, kad ruošiatės išbandyti kažką naujo, drąsaus, tačiau bijote.

Sapnas apie kritimą gali reikšti, kad dingsta jūsų emocinis stabilumas, tarkim, jus apima baimė suklysti arba prasideda depresija. Tas pats sapnas skirtingiems žmonės reiškia kitus dalykus, tačiau šios interpretacijos gali padėti galvoti apie jūsų pačių emocijas.

Taip pat yra teorija, kad sapnai atskleidžia slaptas svajones. Jei nerandate sąsajos tarp nerimo ir simbolių sapnuose, pagalvokite apie savo troškimus.

Sapnas apie tai, kad jus kažkas vejasi, gali reikšti, jog jaučiatės nelaimingi, nes trokštate, kad kažkas siektų jūsų meilės.

Sapnas apie egzaminą gali reikšti, kad norite parodyti savo gebėjimus – tarkim, darbe.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(30)
(-19)

Komentarai (7)