Netikėtas atradimas: žmonių žarnynuose gali gyventi nauja gyvybės forma  (0)

Mūsų virškinimo sistema yra keistų, nepaprastai įdomių bakterijų namais ir mes tik dabar imame suprasti, kad šios unikalios organizmų populiacijos turi įtakos ne tik maisto virškinimui, bet ir mūsų mąstysenai ar elgesiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar mokslininkai nustatė, kad padėtis žmonių skrandžiuose yra dar keistesnė nei manėme iki šiol. Biologai sako, kad šiems organizmams gali prireikti naujo tipo gyvybės formos apibūdinimo, rašo Sciencealert.com.

Mokslininkai iš Pierre'o ir Marie Curie universiteto Paryžiuje mėgina iš naujo suklasifikuoti mūsų žarnose gyvenančius mikroorganizmus. Ištyrę 86 genų šeimas jie nustatė DNR sekas, kurios yra pakankamai skirtingos, kad būtų galima kalbėti apie daugiau nei tris visuotinai pripažįstamas gyvybės formas.

Tos formos yra bakterijos ir eukariotai, tame tarpe ir kei kurie dumbliai. Kadaise dumbliai buvo laikomi vienoje grupėje su bakterijomis, tačiau jie turi sudėtingesnę biocheminę sandarą ir gali išgyventi labiau ekstremaliomis sąlygomis. Eukariotams be dumblių pirklauso grybai, augalai ir gyvūnai.

Prancūzijos mokslininkų atradimai leidžia daryti prielaidą apie ketvirtosios karalystės egzistavimą. Vis dėlto mokslininkai nelinkę skubėti – gali būti ir taip, kad egzistuojantys tipai pasižymi didesne įvairove, nei manėme iki šiol.

Iki tol, kol bus pripažinta dar viena karalystė, mikroorganizmus reikės izoliuoti ir įdėmiai ištirti laboratorijoje. Ir tai nebus lengva. Dabar laboratorijoje negalime užauginti 99 proc. mikrobų, todėl apie šias gyvybės formas ir žinome labai nedaug.

Be to, dalis mikrobų turi tuos pačius genus, o tai įneša dar daugiau sumaišties. Todėl mokslininkai labiausiai susitelkia į tuos genus, kurie priklauso konkrečioms bakterijų grupėms ir nesidubliuoja.

Daugiau galite sužinoti ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(2)
(17)

Komentarai (0)