Kaip turtuoliai bando nusipirkti nemirtingumą?  (4)

Turi „Lamborghini“ ir privatų lėktuvą, namus ir rūmus, o dizaineriai tau siuva sukneles ir parenka tinkančius deimantus. Tačiau koks tikslas toliau statyti milijardų dolerių vertės imperiją, kai žinai, kad širdies smūgio galimybė tau – neįtikėtinai didelė. Dėl greito technologijų vystymosi, pasaulio turtingieji kreipia vis daugiau dėmesio į savo sveikatą, praneša standard.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Norėjau įkurti įstaigą, kurioje būtų visos pažangiausios regeneracinės medicinos technologijos“, – aiškino Danyalis Kaderis, buvęs teisininkas. Kai reikėjo surasti geriausią įmanomą gydymo įstaigą savo tėvui, kuris kentėjo nuo širdies ligos, jis buvo toks sukrėstas, kad nusprendė pats atidaryti tokią kliniką.

Šiam tikslui jis subūrė komandą, kuri yra sudaryta iš geriausių specialistų, analizuojančių „Omniya“ klinikos klientų sveikatą pačiomis subtiliausiomis priemonėmis. Vienas iš komandos narių, dr. Markas Bonaras rūpinasi vienos karališkos šeimos sveikata. „Jie sako „Aš valdau imperiją, o tavo darbas – mane išlaikyti sveiką“, – pasakojo specialistas.

Kitoje Londono pusėje yra „Viavi“, privati sveikatos paslaugų klinika, kuri taip pat išskirtinai rūpinasi savo klientų ilgaamžiškumu. Jų klientai yra ir vaikai, ir 92-iejų metų senoliai, įskaitant garsius žmones, tarp kurių ir Jordanijos princesė Alia. Visi kasmet moka mažiausiai dvylikos tūkstančių svarų vertės abonentinį mokestį. „Turtingi žmonės nėra kvaili, jie tiesiog tiki tuo, ką mes darome“, – aiškino klinikos vadovė Sabinė Donnai.

Rūpinasi klientų ląstelėmis

Jeigu skundiesi energijos trūkumu, daktaras M.Bonaras pasirūpins tavo mitochondrijomis – ląstelių dalimis, kurios atsakingos už energijos gamybą. Jis taip gali panaudoti dirbtines priemones, tokias kaip augimo hormoną, kuris stimuliuoja ląstelių atsinaujinimą.

Augimo hormonas paprastai pasiekia viršūnę, kai mums būna apie dvidešimt metų, o tada jo kiekis mūsų organizme mažėja. Ši priemonė ne tik privers „Omniya“ klinikos klientą pasijusti lyg jis vėl būtų dvidešimt vienerių, bet ir padės jo plaukams, odai ir nagams. Tai galima padaryti lašinės pagalba arba dar geriau būtų paskatinti kūną pasigaminti augimo hormoną pačiam, sako kitas „Omniya“ klinikos specialistas Peteris Coxas.

Mityba gali skambėti nuobodžiai šioje futuristinėje klinikoje, bet P.Coxas su tuo nesutinka. Jis aiškina, kad jo analizė, kuri remiasi kraujo tyrimais, leidžia mitybos specialistams dirbti kartu su daktaru M.Bonaru ir spręsti problemas molekuliniu lygiu.

Optimizuoja mitybą ir miegą

„Daugumai žmonių sunkiai sekasi rūpintis tinkama mityba, – sako mitybos specialistas P.Coxas. – Net jei gerai maitinasi, gali būti, kad pacientų virškinimo sistema sunkiai dirba ir negali įsisavinti tam tikrų vitaminų ir mineralų, kurie yra jiems būtini.“

Šis maistingųjų medžiagų balansas yra labai svarbus tiems, kurie patiria nuolatinį stresą. „Jeigu nuo streso kortizolio lygis pakyla, organizme gali nebebūti pakankamai išteklių pagaminti kitus svarbius hormonus, – aiškino P.Coxas. – Tai gali priversti prie įvairiausių problemų: energijos, seksualinio aktyvumo sumažėjimo ir net gali priversti prie depresijos.“

Šios klinikos taip pat stebi savo klientų miegą: net jei pacientas išmiega visą naktį, gali būti, kad jis nepasiekia REM miego etapo. Todėl gali sutrikti hormonų lygio derinimo procesai. Miegas yra viena iš sričių, kuri yra susijusi su pažinimu ir orientavimusi aplinkoje, todėl klinikoje išbandoma klientų atmintis ir koncentracija.

Šių testų metu stebima pacientų smegenų santykinė veikla tarp kairiojo ir dešiniojo pusrutulio. „Mes galime išsiaiškinti, ar smegenys dirba optimaliai ar ne, o tai gali padėti kovoti su Alzheimerio liga, – pasakojo klinikos specialistas. – Mūsų klinikos tikslas aptikti sutrikimus prieš pasirodant pirmiesiems ligos simptomams.“

Tačiau visos šios procedūros yra tik pradžia: „Google“ valdo „Calico“ („California Life Company“), kuri specializuojasi sveikatos ir ilgaamžiškumo tyrimuose, o investuotojas Joonas Yunas pasiūlė milijono dolerių premiją už patarimus, kaip „nulaužti gyvybės kodą“ arba, kitaip tariant, kaip sustabdyti senėjimą. Jaunystės fontanas gali pradėti trykšti iš tikrųjų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(1)
(18)

Komentarai (4)