10 daiktų, kuriais jokiu būdu negalima dalintis  (4)

Ko gero kiekvienas yra atsidūręs situacijoje, kuomet tenka dalintis su artimaisiais ar draugais savo asmeniniais daiktais. Tačiau kai kuriais iš jų dalintis tikrai nereikėtų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kuriais atvejais dalindamiesi savo asmeniniais daiktais rizikuojate pakenkti savo organizmui – galite užsikrėsti įvairiomis ligomis.

Muilas

Kiekvieną kartą, kai žmogus pasinaudoja muilu, jo paviršius pasidengia įvairiausiomis bakterijomis, kurios gali sukelti infekcines ligas. Todėl geriau kiekvienas turėkite savo muilo gabalėlį.

Rankšluostis

Rankšluosčiai – tikros bakterijų veisyklos, ypač jei nusišluosčius jie kabinami ant šilto radiatoriaus. Tuomet drėgmė ir šiluma sukelia puikias sąlygas bakterijoms veistis. Dar vienas blogas dalykas, kurį galite padaryti – dalintis rankšluosčiu. Taip padidinate riziką susirgti odos ligomis, grybeliu.

Dezodorantas

Kiekvienas šeimos narys taip pat privalo turėti savo dezodorantą, nes juose, kaip ir kituose asmeninės higienos priemonėse, kaupiasi bakterijos.

Lūpų balzamas

Net jei neatrodo, kad jūsų šeimos narys ar draugas neserga kokia nors liga, jis gali būti jos nešiotoju. Viena didžiausių rizikų dalinantis lūpų balzamu yra užsikrėsti herpes virusu.

Ausinės

Ausinės – daiktas, kuriuo žmonės dažnai dalinasi. Tačiau įkišamos ausinės skatina ausų sieros bei bakterijų gamybą ausyse. Visų pirma – stafilokoko ir streptokoko, kurie vėliau sukelia uždegimines ligas.

Auskarai

Ant auskarų gali būti galybė bakterijų. Be to, kartais auskaras gali būti įvertas į pažeistą ausį, dėl ko ant jų patenka kraujas kartu su visais jame esančiais ligų sukelėjais. Būtinai dezinfekuokite auskarus jei buvote juos kam nors paskolinę.

Dantų pasta

Kuomet dantų pastą išspaudžiate ant dantų šepetėlio, tūbelės kraštas prie jo prisiliečia. Taip bakterijos, esančios ant šepetėlio, patenka į dantų pastą. Pagalvokite apie tai, kai norėsite pasinaudoti svetima dantų pasta.

Plaukų kirpimo mašinėlė

Tai dar vienas daiktas, prieš naudodamiesi kuriuo privalote jį dezinfekuoti. Jūs nežinote, ar žmogus, kuris ja pasinaudojo neturi jokių problemų su galvos oda. Vėliau jas galite turėti ir jūs.

Pincetas

Pincetas antakiams pešioti nėra toks jau nekaltas daiktas, kaip galite pagalvoti. Pešiojant plaukelius atsiveria mikroskopinė žaizdelė, į kurią gali patekti infekcijos. Todėl įsitikinkite, kad jūsų pincetas tikrai švarus ir geriau jo niekam neskolinkite.

Kempinė

Kempinės nuolat yra šlapios, dėl ko jose visuomet knibžda bakterijos. Jeigu ja pasinaudojęs žmogus ant savo kūno turėjo virusų, grybelių ar bakterijų. Jų turėsite ir jūs ir dar žymiai daugiau.


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(25)
(29)
(-4)

Komentarai (4)