5 paprasti veiksmai, kurie padės išvengti nelaimės kelyje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SPeed_FANat1c 2015-11-28 00:01
sunku patiket su tuo gazavimu sprogus padangai. Negazuociau.
HardAxe 2015-11-30 09:50
veidrodėliai turi būt sureguliuoti taip, kad puikiai jaustum gale esančių mašinų padėtį erdvėje. Jei juos nusukti taip, kad nesimatys mašinos šono, tai nelabai bus aišku kur tos mašinos važiuoja. Reiks daug daugiau pastangų į juos žiūrint orientuotis ir veidrėdėliai daug labiau blaškys. Be to kaip parkuotis, kai nematai mašinos gabaritų šone? Sprogus padangai turbūt geriausia pajausti normalią mašinos kontrolę ir tik tada neperspaudžiant su stabdymu sustoti. Situacijų, kada reikia gazuoti nelabai įsivaizduoju. Man atrodo kaip tik tolygus stabdymas padeda stabilizuotis mašinai (jeigu ji dar nesusimėtė), nes tada stabdo ne tik kiauras ratas, bet visi kartu. Na ir autostradoj reik sustoti taip, kad iš galo važiuojantys "nenuneštų nuo vaizdo"
Pjovėjas 2015-11-30 10:58
Su tuo gazavimu sprogus padangai gal ir tiesa, bet ypač sudėtinga, nes veikia prieš refleksus. Pvz., kaip ir su gazavimu, kai priekiniais varomą sumėto sniego liežuvis. Girdėjau, kad galima ištraukti, jei pagazuoji (nesu tikras). Tikrai žinau, kad "nuosaikus stabdymas" nepadeda, nes mane patį yra nunešę į šalikelę (tfu tfu tfu, medžių pavyko išvengt ir kelias buvo tuščias)
HardAxe 2015-11-30 14:12
visų pirmą jau turi būt susimėtęs ir turi būt priekis varomas, kad norėtum gazuoti. Kai nuspaudi gazą svorio centras pasislenka į galą ir daugiau sukibimo gauna galinė ašis. pvz visada reikia spausti gazą (labai saikingai) sukant posūkį. Jei suksi stabdydamas užteks daug mažesnio greičio manevrą baigti kelkraštyje Bet jei sprogo priekinė padanga tai fig zn kiek gazavimas padėtų, o jei galinė - labai tikėtina, kad nesusimėtysi
Jonas17 2015-11-30 14:14
Dėl gazavimo sprogus padangai greičiausiai dar įtakos turi ar priekinė ar galinė padanga tau sprogo ir ar priekiu ar galu tavo automobilis varomas. Tarkim jei sprogo priekinė padanga ir tavo automobilis priekiniais varomas, manau pagazavus tave dar labiau tems į vieną pusę. O jei automobilis varomas galu ir tave mėto, kiek žinau gazavimas apskritai nėra išeitis.
trapecijus 2015-11-30 16:01
Kartą man sprogo priekinė padanga važiuojant kažkur 140km/h. Pasigirdo tik duslus garsas ir ''skaudus'' greitas barškėjimas - nuo sprogusios padangos atplyšusios gumos išdraskė posparnį. Ir absuliučiai jokio sumėtymo. Iškart refleksiškai stabdžiau ir sukau į kelkraštį sulėtėjęs. Nežinau kaip reikėtų prisiverst gazuot tokioj situacijoj.
hamann 2015-11-30 16:50
Koks dar gazavimas, ir kokie dar mėtymai. Trapecijus teisingai rašo. Man analogiška situacija buvo tik su galine padanga greitkelyje Vilnius-Kaunas. Atsirado vibracija ir tempimas į šoną. Apie mėtymus net kalbos nebuvo, greit sustojau ir tiek.
Gonis 2015-12-01 09:40
Dar pamiršta apie elementarų dalyką - sėdėseną prie vairo. Pilna kurie apsikabinę vairą ir dar pilniau tų kurie kaip prie teliko sėdi - kairė ranka numesta ant vairo viršaus, o dešinė belenkur salone. Pastarųjų geriausias ir juokingiausias pasiteisinimas - "aš gi suvaldau mašiną ir taip, ko mane čia mokai". O apgailėtina tiesa yra tokia, kad jei jie bent kartą būtų rimtai praradę sukibimą kely tai patys suvoktų, jog teisinga sėdėsena ir laikysena realiai gal pusę esmės sudaro ekstremalioje situacijoje jei ne daugiau. Taip pat labai gelbsti tai, jei vairuotojas sugeba matyti daugiau nei 10m prieš save ir mąstyti daugiau nei 3s į priekį. Nes iš situacijos keliuose panašu, jog daugumai veidrodėliai reikalingi pasidaro tik tada kai jau reikia rikiuotis ir visiškai neturi gebėjimo nuspėti kitų eismo dalyvių judėjimo. Jie patys patampa grėsme kelyje, nors ir nenusižengia KET. Kad išvengti tokių vėjavaikių reikia važiuoti pastovioje įtampoje, stebint kuo daugiau eismo dalyvių visomis kryptimis ir vis tikintis iš visų blogiausio ar išvis ko nors nenuspėjamo. Toks važiavimas išties išgelbėjo nuo daug įvykių, tačiau labai vargina. Net šalia sėdintis keleivis jau trukdo pilnai susikaupti aplinkos stėbėjimui ir nuspėjimui.
SPeed_FANat1c 2015-12-18 22:00
na bent i sona tai tikeciaus kad turetu nest. Man yra siaip buvus nuleidus padanga, ne sprogus. Na ir ne tokiu dideliu greiciu, net neatsimenu koks tas greitis, bet turbut net neiskart pajutau kad nuleido, tik po kiek laiko, jauciu kad nesa i sona labai, sustojau, ziuriu tuscia