Amžinasis variklis? Magnetinio automobilio idėja (Video)  (9)

Peržiūrėjus tai, kas demonstruojama šiuose kadruose, pirmoji į galvą šovusi mintis – juk tai amžinasis variklis! Žinoma, ne viskas, kas šauna į galvą, būna teisinga, tačiau energinės sąnaudos šioje variklio sistemoje (formaliai ji vadinama homopoliniu motoru) – minimalios, o gal net artimos nulinėms. Beveik galima sakyti, kad transporto priemonė rieda pati iš savęs – nereikia jokių degalų. Kaip tai įmanoma? Dar labiau glumina, kad visa tai įmanoma nepadoriai paprastai ir pigiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viskas, ko reikia homopolinio motoro pasigaminimui – AA baterijos, dviejų disko formos magnetukų, kuriuos tvirtinsime prie baterijos galų (tie magnetiniai diskai atliks ratų vaidmenį), ir aliuminio folija. AA baterija šioje sistemoje tampa savotiška transporto priemone, magnetiniai diskai – jos ratais, o aliuminio folija – keliu, kuriuo riedės toji improvizuota transporto priemonė.

Šioje sistemoje bateriją į priekį ridena ant laidaus paviršiaus (aliuminio folijos) sąveikaujantys baterijos elektrinis krūvis ir magnetinis laukas. Homopolinį motorą suka Lorenco jėga.

Jei magnetiniai ratai bus vienodo dydžio, baterija važiuos į priekį. Jei ratai bus nevienodo dydžio, baterija judės ratu. Žinoma, galima pasvarstyti, kas nutiktų, jei baterijai prisieitų kopti įkalnėn ir pan. variantų, tačiau pats principas – iš tikrųjų įspūdingas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(82)
(25)
(57)

Komentarai (9)