Vokiečių „prieštankinis paukštis“ sovietų tankus naikino be pasigailėjimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

WWr 2015-12-16 17:28
Iškart atkreipiau dėmesį į antraštę: parašyta „vokiečių“ ir „sovietų“, bet ne „nacių“ ir „sovietų“. Jei prakeiktas okupantas fricas šiandien pristatomas herojumi, kokie leidyklos planai rytoj? Knyga apie gerąjį daktarą Mengelę? Hitlerio dienoraščiai?
Kirtiklis 2015-12-16 19:53
O tau liuftwaffe yra naciai? Nesiorentuoji siektiek aplinkoje. O matai liuftwaffes pilotų atsiminimų negalima spausdint, niu niu, be kur gi, vatnykui visi vokiečiai okupantai ir naciai, o va sovietai įsikūnijimas ir isvaduotojai. O kaip gi toks supras kad Hitlerio dienoraščiai parodytų ką jis mąstė, darė. Kaip karas iš jo pusės atrodė ir panašiai. Bet čia tau sudėtinga bus suprast, vokiečiai irgi žmonės tik kitoj barikadų pusėj, o sovietai - tai didvyriai isvaduotojai - tik rusams, bet nepriestarauji apie rusų prisiminimus ir kaip karas iš jų pusės attode. Rusam galima, JAV, Britam - galina rašyt memuarus. O vokieciam -tabu.
kestutisz 2015-12-16 20:38
O tai kaip sovietus vadint? O šiaip, visi okupantai vienodi, t.y. vieni už kitus blogesni - vokiečiai okupavę buvo trumpiau tai galima laikyti "geresniais".
Talkatif 2015-12-16 21:11
Kažkaip pasipylė literatūros apie nacių "didvyrius". Kažkokia iškrypėliška misterija vyksta. Einama keliais prieš holokausto aukas, reikalaujama sovietų darbus pripažinti genocidu ir tuo pačiu leidžiama romantinė literatūra apie fašistų skerdikus. Čia gal vieno kaimyno propagandos mašina tai finansuoja, kad turėtų peno palot apie baltus fašistus?
Kirtiklis 2015-12-16 21:13
Dėl to kad jau nebe tabu ir vokiečių prisiminimus rašyt, kas anksčiau buvo neįmanoma?
Niemand 2015-12-16 21:52
Naciai "pasižymėjo" ne karais, o elgesiu su civiliais, todėl vadinti nacių karius skerdikais būtų neteisinga ir negražu. Karių didvyriškumas ir meistriškumas yra vertinamas nepriklausomai nuo to, kurioje pusėje jie kovojo. Nacių armija turi kuo pasigirti šioje plotmėje, o štai rusų nelabai, pas juos pagrindinė taktika buvo užmėtyti lavonais, meistrus galima ant vienos rankos pirštų suskaičiuoti, o banditizmu užsiminėjo beveik visi "kariai". Be to, labai keistai skamba rusų pareiškimai, neva jie kažką išvadavo nuo nacių, kai jie nieko nevadavo, o patys okupavo.
Endless Nameless 2015-12-17 00:37
- "Naciai "pasižymėjo" ne karais, o elgesiu su civiliais, todėl vadinti nacių karius skerdikais būtų neteisinga ir negražu." Gėda turėtų būti su tokiais pareiškimais. ~20 000 000 civilių "išvalė" tik.
vanduo4 2015-12-17 02:15
Šitas straipsnis ne apie nacius, o apie kovos dvasią. Kas atsakyk su kokia dvasia kovoja žalieji žmogeliukai ir visokie kitokie individai? Ar įmanoma tą dvasią kontroliuoti? Va vienas visu kirto, buvo numuštas 30 kartų ir išgyveno, o va kiti tik naudojosi pastarojo priedanga. Kodėl tokia nelygybė?
Niemand 2015-12-17 11:07
Civilių valymu nacių armija neužsiiminėjo, išskyrus keletą specifinių padalinių. Kariai nusipelno pagarbos už savo kaip kariškių gebėjimus nepaisant to, kad tarnavo armijoje šalies, kurią valdė kruvinas režimas.