Pildosi „Marsiečio“ scenarijus: NASA augins bulves Marse  (3)

Mokslininkų komanda šiuo metu vysto gana keistoką projektą – jo tikslas yra dirbtinėmis Marso sąlygomis, kurios yra ganėtinai nykios ir ne itin tinkamos žemės ūkiui, išauginti bulves.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūra NASA kartu su Tarptautiniu bulvių centru pradėjo bendradarbiauti bei viliasi, jog šis eksperimentas taps slenksčiu į mokymąsi, kaip galima auginti augalus atšiauriomis sąlygomis Raudonojoje planetoje.

Mokslininkų komanda, kuri savo eksperimentą vysto Peru, tikisi padidinti informacijos bei žinių kiekį apie bulvių atsparumą, o tai gali padėti užtikrinti ir didesnę finansinę paramą ateityje.

Jeigu mokslininkams pavyks pasiekti teigiamų rezultatų, tai reikštų, jog būtų galimybė bulves auginti ne tik Marse, tačiau ir atokiose bei atšiauriomis sąlygomis pasižyminčiose Žemės vietovėse.

Šiuo metu badą kenčia apie 842 milijonai žmonių visame pasaulyje. Deja, tačiau šis skaičius nuolatos auga, todėl NASA ir Tarptautinio bulvių centro vystomas projektas galėtų tapti raktu į sėkmę kovojant su maisto trūkumu.

Šis eksperimentas gali atnešti dvigubą naudą, kadangi jo pagalba Žemės planetoje būtų sumažintas badaujančiųjų skaičius, taip pat atsirastų galimybė astronautus aprūpinti maistu Marso kolonizavimo metu.

Bulvių auginimą Marse jau galėjo išvysti žiūrovai, peržiūrėję filmą „Marsietis“ (The Martian). Nors daugeliui visa tai galėjo pasirodyti kaip mokslinė fantastika, tačiau panašu, jog jau netrukus visa tai gali tapti realybe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(27)
(6)
(21)

Komentarai (3)