Mokslininkė: iš esmės, daugelis lietuviškų šventinių tradicijų yra sovietinis melas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-12-28 13:31
Daug kalba, bet taip nieko ir nepasako.
kestutisz 2015-12-28 13:57
Tiksliau pasako A, bet nepasako B - sovietai savo tradicijom bandė išmušinėti krikščioniškas lygiai taip pat, kaip krikščioniškos kažkada įvekė pagoniškas ir užėmė "lietuviškų tradicijų" vietą. Mokėsi iš profesionalų, tik laiko neužteko.
Endless Nameless 2015-12-28 14:21
Prakeikti sovietai su savo laiko mašinom grįžo į praeitį ir savo eretiškomis šventvagystėmis iniciavo Apšvietos amžių .
lucy 2015-12-28 14:25
Na jo, lietuviai nelabai turi išlaikę savo tikrąsias tradicijas, nes realiai tikros lietuviškos tradicijos turėtų būti pagoniškos, viskas kita yra atvežta ir primesta.
vazzy 2015-12-28 15:05
Kalėdos ir Joninės iš esmės yra pagoniškos šventės. Jos pažymi saulėlydos ir saulėgrąžos datas.
Auksine Logika 2015-12-28 15:27
Nieko tame pagonisko. Visos civilizacijos vienaip ar kitaip svesdavo sias datas.
Hm 2015-12-28 16:08
...tada tegu bus Kalėdos ir Rasos (joninės) ir dar pavasario ir rudens lygiadieniai - visos žmonijos tradicinės šventės . O Putinaitė, neaiškios orientacijos susiraukusi bobelė, visada rašo tik paneigmus, viskas jai blogai...
reamer 2015-12-28 18:11
A tai koks skirtumas, kas iš kur ir kaip. Jei kažkam šienas smagu ant stalo, tai tegu.
Arns 2015-12-28 19:26
Kažkodėl perdėm religingi pamiršta paminėti jog pati katalikybė uždengė dalį senųjų papročių ir švenčių, kad papročiai skirtingi įvairiose valstybėse. Ignoruoja faktus, jog paskutiniu metu plinta mados ir protestantiškų kraštų, kas vėl gi skatina atsirasti naujus papročius.
VanaVara 2015-12-28 19:54
Siauro proto bažnytinių dogmų angažuota davatka. Girdi, mokslininkas etnologas jai - ne autoritetas, užtat dykaduonis juodaskvernis kunigas - geriausias draugas! (((:
neekspertas 2015-12-29 22:39
Klausimėlis filosofei Putinaitei: o kaip buvo su liaudies dainom, kurias užrašinėjo mokslininkai, studentai ir tyrinėtojai ? Autentiško dainos užrašytos prieš 20 - 40 metų, jas dainuodavo 80-mečiai, šias dainas išmokę iš savo tėvų ir senelių. Dainose apdainuojamos beveik visos tamstos išvardytos sovietų primestos, ale, ateizacijos tradicijos. Ar filosofei neatrodo, kad, švelniai tariant, galai nesueina ?
TAURAS 2015-12-30 07:00
Paziurekit kokias kaledas primete dabartine sistema? Jonines? Visos sventės tapo alkoholio vartojimo fiestomis, bei pinigines tustinimo, vardan "tradiciju", nesamonemis.. Beja dabartine sistema taipogi skatina ateizma, ne ka maziau nei Sovietu sajunga.. Nelabai suprantu, kam knaisiotis po praeiti, jei dabar vyksta tokie patys dalykai? Nors aisku, parasyk Rusija ir iskart straipsnio populiarumas +1000%, o jei dar parasysi kokie jie blogi, tai visi dar kaip uz gryna piniga paiims.. Ir isvis perdaug Lietuvoje domimasi SSRS laikais, labai daug kalbama, kaip ten buvo blogai, ar atvirksciai gerai. Zinoti praeiti yra gerai, bet joje uzstrikti tolygu susinaikinti. Zmonems reiktu labiau dometis kas vyksta cia ir dabar, o ne vis dairytis praeities baubu. Taip galetumeme kazka pakeisti, o ne gyventi praeities fantazijose. As suprantu, jog tokie straipsniai yra "anti-propogandos" vaisiai, bet mano nuomone dabartine sistema bukina visuomene tokiais tempais, jog net graudu darosi. Ir cia yra musu paciu darbo vaisiai...
immortallt 2015-12-30 09:16
Pala pala, gal nereikėtų maišyti santvarkos su paties tinginyste? Asmeniškai alkoholio šeimoje suvartojame mažai. Va per kalėdas atsidarėme ir išgėrėme gal 0,2l gero konjako ant trijų. Per kūčias išgėrėme vieną butelį vyno ant 9 asmenų. Jei apie materializmą dėl dovanų, tai su drauge dovanojom beveik tik rankų darbo dovanas. Na mano tėvai materialią dovaną įteikė, bet tai, ką būtų reikėję pirkti pačiam. Tad reiktų pasižiūrėti į save, o ne kaltinti santvarką, kad gali nusipirkti beveik viską. Dabartinė santvarka bukina? Sudarytos visos sąlygos mokytis. Pasirenkama lengvesnis kelias - nesimokyti ir skųstis. Ką galime daryti, kad dar labiau paskatinti mokytis? Panaikinti MMA, bet kokias išmokas sveikiems žmonėms ir suvienodinti mokesčius nuo pajamų ir turto visiems, panaikinant NPD. Tada norėdamas gyventi turėsi daugiau mokytis ir stengtis.