Kometos visgi negali paaiškinti keistos „ateivių megastruktūros“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

prusas 2016-01-16 20:48
Vis dėlto Okamos principas reikalingas tokiuose super svarbiuose klausimuose. Per daugybę metų paieškų taip ir nebuvo rastas nei vienas technologinio fenomeno kosmose pasireiškimas, todėl reiktų labai atsargiai kalbėti apie pirmą atvejį.
punktyras 2016-01-16 21:08
Niekas netvirtina, kad čia jau tikrai kažkas ateiviško, tiesiog, kad tarp hipotezių yra ir tokia ir esami duomenys negali jos visiškai eliminuoti.
bahuriux 2016-01-16 22:42
Jau rašiau anksčiau realesnė hipotezė, dvieju ar daugiau planetų susidūrimas ir nereikia jokiu kometų ir megastruktūrų, to fenomeno paaiškinimui. Taip kaip tas buvo Žemės ir kitos planetos atveju, ko pasekoj atsirado ir mėnulis. https://en.wikipedia.org/wiki/Giant_impact_hypothesis
Akimb 2016-01-17 18:56
Kiek planetų turėtų susidurti, kad galėtų uždengti iki pusės žvaigždės pločio ?
bahuriux 2016-01-17 20:54
Kodėl 15-22% prigesimui reikia uždengti pusę ploto? Gal pora tokių planetų, kaip Jupiteris ar Saturnas, iš jų pasipiltų daug kietų didelių ir mažų dalių ir dujų debesys, kurie galėjo uždengti, jei jų orbita taip sutampa, kad kaip tik užstotų žvaigždę. Gal tiesiog įskrido į tos žvaigždės teritoriją super masyvi planeta ir pridarė daug bardako, gal kokia supermasyvi planeta kelia sumaištį Orto debesyje, gal formuojasi (gimsta) kokia superdidelė planeta iš nuolaužų. Žinoma visa tai, tik hipotezės, o ne teorijos. Žinoma įdomiau jei ten būtu Daisono sfera, bet gal geriau nereikia.
Akimb 2016-01-17 22:17
Galiu tik spėti, kad galbūt kosminiu masteliu kietas kūnas nesugeria taip gerai šviesos kaip mums atrodo. Vienaip ar kitaip, neturiu jokio pagrindo abejoti parašyta inforamcija, kol nėra reikalo. Dėl didelės planetos, tai manau, kad būtų paminėta tokia hipotezė, tačiau negirdėjau nieko apie tai. Taigi taip išeina, kad pagal dabartinį supratimą, tokiu kolosalių planetų nebūna ir tai iš tikro būtų naujas atradimas. Gali būti, kas žino. Būtų ne pirmas ir ne paskutinsi kartas kosmoso tyrinėjimo istorijoje. Kad kelios planetos(dabar žinomo max. dydžio) susidurtų ir paskleistų tokį nuolaužų kiekį, reikėtų kažkokio itin reto įvykio, pavyzdžiui, kaimyninės žvaigždės gravitacijos sujaukti sistemos planetų trajektorijas(kad jos tarpusavy susidurtų) ar kažkas pan. (Čia fantazuoju, nesu astronomas. )Tokio įvykio galimybė tyrinėtojams tiesiog nebūtų praslydusi pro akis. Jei remtis šiuo straipsniu, tai taip išeina, kad visos hipotezės dabar yra atmestos. Astronomų, kurie tuo užsiima kiekvieną dieną. Turint omeny, kad jie turbūt neturi noro trollinti mūsų, tai arba tai kažkas naujo ir praplės žmonijos astronomijos supratimą arba tai kažkas panašaus Daisono sferą. Iš tiesų įdomiau būtų, jei ten būtų Daisono sfera. Ir būtų labai gerai, tai potencialiai padarytų teigiamai reikšmingą pokytį žmonių mąstyme. Bet kadangi nerasta jokių technologijos naudojimo pėdsakų.. Šiaip, kad būtų į ką pažiūrėti, jei tai bus tiesa, statau savo žodį, kad tai Daisono sfera.