Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
Shinigami 2016-01-26 14:39
Ir ką dabar darys tie kurie valgė tik virta maistą ir norėjo uždrausti kepta maistą?
zaliaakis 2016-01-26 15:16
O ka daro tikintieji i dieva, kai pasakai kad jo nera...
immortallt 2016-01-26 16:52
Vertina realiai tik vieną kriterijų ir ne žmogui, o medžiagos kiekį. Kitaip sakant, tyrimo išvados pritemptos ir turėtų būt tokios: Kepimas aliejuje išsaugo didžiausią antioksidantų kiekį. Bet nieko nesako apie susidarančius kitus junginius ir jų poveikį.
kiesza 2016-01-26 22:24
Kažkokie marazmai.. alyvuogių aliejaus išvis šildyt negalima, nes anglimi virsta, o čia siūlo dar ir daržoves su bulvėm ant jo kepint. Neįtikino..
Anonimiausias 2016-01-26 23:17
Tai kad visus aliejus jei gerai pakaitinsi pavirs anglimi. O alyvuogių aliejus pradeda intensyviai garuoti nuo 160c ~ 207c laipsnių, priklauso nuo kokybės. Temperatūrą keptuvės manau irgi galima kontroliuoti ir nesudeginti to aliejaus, jei jau labai prastas. Juk jei iškepi ir anglys išeina, tai nevalgai.
sub 2016-01-27 10:46
sąkyčiau: eina virti bulvių kalbant į temą
sub 2016-01-27 10:52
Plačiau apie junginius prašau papaskaoti. AŠ ne viskuo ką skaitau - tikiu, bet nemažai real informacijos yra internete, net lietuviškame:
http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/sv ... 541-392090
Taigi keptas maistas nėra nesveikas - jei kepama specialiai kepimui skirtame aliejuje.
Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
Stebinantys tyrimo rezultatai: keptos bulvės sveikesnės nei virtos