Baseine į save šovęs fizikas pademonstravo naują eksperimentą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

obuglas 2016-02-05 10:49
Keista, kai žiniasklaida už ko nors užsikabina, kas jau x kartų bandyta: pvz.: pvz.: eksperimentą su šaudymu baseine yra atlike Mythbusters (nes norėjo įrodyti, kad filmuose vaizduojamos scenos, kaip kulkos lekia po vandeniu ir gali pašauti yra nesamonė); eksperimentas su kamuoliu irgi daug kartų matytas ir demonstruotas paskaitose.
Eič 2016-02-05 11:58
Žiniasklaidos atstovai galbūt pirmą kartą tokį dalyką pamatė. Arba 9gage pamatę nusprendė, kad T.lt visiems patiks.
punktyras 2016-02-05 12:12
Kasdien pasaulyje gimsta po >350 000 žmonių, kurie nei šio video nematė, nei jokių dėsnių nežino – vieną dieną jiems tai bus atradimas.
vanduo4 2016-02-06 04:04
- Na ir į kokios rūšies energiją pavirto kamuolio judėjimo energija? Straipsnyje taip ir neatsakyta. Tipo čia reikia atspėti? Ko vertas toks tyrimas? Pasipuikuoti prieš kitus? - Man tai jis primena nesveiką žmogelį. Kai šovė vandenyje, tai ten viskas aišku - veiksmas vyksta vienoje terpėje (vandens kintamasis). Bet bandyme su šiuo kamuoliu kintamųjų daugiau (troso tamprumas, sujungimai, braškanti atrama - prie kurios pririštas kamuolys). Vieną dieną jis ko nors neapskaičiuos.
punktyras 2016-02-06 09:25
Čia ne tyrimas, o demonstracija. Esu įsitikinęs, patikrino jungčių tvirtumą, kad ant kojos nedribtelėtų kriaušė. O aukščiau pradinio taško ji negali pakilti dėl dėsnio. kurio veikimas ir demonstruojamas – veiksmas ne vakuume, tad, net jeigu trosas būtų absoliučiai tamprus (o jis toks nėra ir kriaušės energijos sunaudojama troso ištempimui), oro pasipriešinimas neleistų grįžti į pradinę padėtį.