Gravitacijos bangų atradimas pasaulio mokslininkams „nurovė stogą“: dangus nebebus toks kaip anksčiau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shimelis 2016-02-13 13:38
Kas man is gramatnesniu galetu paaiskinti, kas yra "labai didelis vakuumas"?
bat0nas 2016-02-13 14:34
Šiek tiek didesnis už įprastinį vakuumą Kas neaišku?
punktyras 2016-02-13 14:44
iusegun 2016-02-13 17:13
Wiki: Labai didelis vakuumas 130 µPa – 130 nPa
Eič 2016-02-13 20:04
Jackis 2016-02-14 01:41
Astronomija - tai puzlė, o žmonija atrado dar vieną būdą tai puzlei sisteminti.
vanduo4 2016-02-14 02:00
- Garvitacijos bangos - kas tai? Na ūkiškai kalbant, tai pirštų atspaudai palikti ant paviršiaus. O kas tas , kas juos paliko? - Žodžiu šios bangos tėra pėdsakai rodantys į materijos nevientisumą. Kad pajudėtume link aiškumo, tereikia įrodyti jog šios bangos yra juodosios materijos raibuliai. O tai reiškia, kad ten ne jokie "siūlai", ne "kabliai" ar Higso bozonas laiko sukabinęs visas planetines sistemas, o paprasčiausiai netolygus "vakumas", tegu būna "materijos slėgis"; - Kaip tai veikia? Pvz.: oro burbulas vandenyje. Dėl didelio slėgio gilumoje, burbulas juda į mažesnio slėgio zoną kol pasiekia balansą. - Tas pats ir su juodąja materija Dideli kūnai ištempia "erdvėlaikį" = "juodąją materiją", todėl prie didelio kūno ji retesnė (gali būti ir atvirkščiai, bet principo nekeičia) . Materijos tankio skirtumas stumia planetas judėti "neutralioje" (priklausomai nuo materijos tankio, kūno masės bei jo greičio) zonoje. Būtent tai ir sieja visus dangaus kūnus; - Taaaaip. Bangas aptikome, o kaip aptikti ramybės būsenos vandenį? ---------------------- - Ir visgi kaip tai gali būti panaudota buitinėje praktikoje? Turiu omenyje ne pasyvų paklusimą gamtos dėsniams, bet juos naudojant savo reikmėms? Bent kol kas mes tai pasyviai naudojame palydovų pagreitinimui išsiunčiant juos už saulės sistemos ribų. - O kokia šių tyrimų buitinė nauda? Ar tai tiesiog dėl technologinio išprusimo ir tiek?
Shioks 2016-02-14 22:29
Gravitacijos bangas skleidzia itin masyvus visatos objektai, pirmosios gravitacines bangos buvo paskleistos didziojo sprogimo metu. Gravitacija tai objekto mases sankaupa kuri iskreipia erdve, kuo didesne mase tuo ji labiau iskreipia erdve ir i tas gravitacijos nuokalnes pateke kiti lengvesni objektai tampa susieti arba praryti didesnes mases objekto.
vanduo4 2016-02-15 00:33
- Peršasi tokia išvada, kad Gravitacija yra tik sintetinis terminas, kuris realybėje neegzistuoja. Tiesiog dangaus kūnai materiją iš dalies sutraukė į save, iš dalies išstūmė į išorę aplink save suformuodami vakumą. - Priklausomai nuo kūno dydžio - priklauso ir vakumo dydis. Būtent susiformavus tokioms materijos duobėms (į kurias viskas puola) mes ir stebime tokį reiškinį kaip "gravitacija".
Shioks 2016-02-15 15:32
a) Zeme ir kitos planetos neisstume, o absorbado aplink esancia orbitose medziaga. Asteroidu siukslynas butu tapes planeta, bet Jupiteris tam neleido ir ten liko didelis siukslynas. b) Materijos likucius Saules vejas isstume i tarpzvaigzdine erdve, kur gausu materijos. c) Materijos aplink Saules sistema ir kitas zvaigdziu sistemas niekas nepasalino ji ten ir liko, dulkes, dujos ir kita. d) C pataisiau tave, kad materija niekur nedingo jos yra tarpzvaigzdinei ir tarp galaktinei erdvei tik jos sankaupos mazesnes. Kad neklystum del kaikuriu zodziu tau linkas i wiki https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_Sys ... PEG%29.jpg Isvada 1. Visos galaktikos zvaigzdes juda aplink galaktikos centra, super masyvia juodaja skyle kurios atsirado po pirmuju zvaigdziu kolapso ir nuo to laiko traukia aplink esancia materija i save, net ir kitas mazesnes juodasias skyles, jungiantis galaktikoms susijungia ir juodosios skyles taip dar labiau save padidindamos. 2. Nieko nesupratau, vakumas tai maza daleliu koncentracija erdveje. Visatoje visi juda ir niekas nestovi vietoje. Juodoji materija nesaveikauja arba itin silpnai veikia su mums matoma materija. Is materijos atsirado energija, jei kalbi apie pirmine apie didiji sprogima tai cia lieka tik speliojimai. Doh gravitacija yra terminas kuris reiskia didesnes mases trauka mazesnei masei. Planetos neisstume jokios materijos, tik zvaigzdes, deka zvaigdziu veju, lengviausia materija buvo nustumta nuo zvaigzdes toliau.
vanduo4 2016-02-16 02:10
- Kaip ten bebūtų, tavo argumentai niekaip neprieštarauja mano išdėstytai "vakumo duobių" teorijai. - Trukumas sąlyginai būtų tas, kad tavo teigimu, planetos neišstumia materijos (tik žvaigždės), tad kodėl mėnulis sukasi apie žemę? - O gi todėl, kad žemė turi magnetinį lauką, kuri išstumia saulės vėją ir pan., tuo saulės įtakos zonoje suformuodamas "vakumą", į kurį ir krenta mėnulis. Pvz.: marsas neturi magnetinio lauko, tad neturi ne tik palydovo, bet netgi ir atmosferos. - Taip kad pasilieku prie savo nuomonės, kad "gravitacija" tėra tik iliuzija.