Čia tai radinys: 21 milijardo Saulių dydžio kosminis objektas! (Video)  (7)

NASA išleido naują nuotrauką, kurioje užfiksuota didžiausia kada nors atrasta juodoji skylė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoje fotografijoje užfiksuota galaktika NGC 4889 gali atrodyti labai taikiai, tačiau taip yra tik dėl mus skiriančio atstumo: išties tai yra viena didžiausių astronomų atrastų juodųjų skylių.

Teleskopas „Hubble“ leido mokslininkams nufotografuoti galaktiką, esančią už 300 mln. šviesmečių. Kartu joje užfiksuota ir milžiniška juodoji skylė, kuri sumušė bet kokius iki šiol žmonėms žinomų juodųjų skylių dydžio rekordus, rašo „Businessinsider.com“.

Tad kokio ji dydžio? Remiantis mokslininkų vertinimais, didžioji juodoji skylė yra maždaug 21 mlrd. Saulių dydžio, o jos horizontas gali siekti apie 130 mlrd. kilometrų pločio. Tai – 15 kartų didesnis atstumas nei Neptūno kelias aplink Saulę, tvirtino Hubble teleskopo duomenis analizuojantys mokslininkai.

Astronomai sako, kad juodoji skylė šiuo metu ilsisi. Jie sakė, kad ji tokia taiki, kad ne tik neįtraukia šalia keliaujančių žvaigždžių, bet ir iš jos dujų formuojasi naujos žvaigždės.

„Susidūrimas su kita galaktika gali aktyvuoti juodąją skylę“, - CNN sakė Kosmoso teleskopų mokslo instituto Baltimorėje WFIRST misijos vadovas Roelandas van der Marelas.

Juodąją skylę stebėję mokslininkai sakė, kad jos tiesiogiai užfiksuoti neįmanoma. Apie juodosios skylės egzistavimą nuotraukoje jie gali spręsti tik iš to, kaip aplink esantys objektai sąveikauja su nematoma galia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(76)
(3)
(73)

Komentarai (7)