NASA kurs 100 kartų didesnį teleskopą už Hubble (Video)  (8)

NASA statys didesnį bei geresnį, kaip tvirtinama, teleskopą, galėsiantį „atskleisti daugiau pasaulio paslapčių“. Jis bus 100 kartų didesnis nei dabartinis Hubble kosminis teleskopas, rašo „Techtimes.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį plataus kampo infraraudonųjų spindulių teleskopą (WFIRST) planuojama pradėti naudoti 2020 m. viduryje. Tikimasi, jog jis galės fotografuoti kosmoso objektus taip pat gerai ir kokybiškai kaip Hubble, tačiau jo nuotraukos turėtų būti didesnės ir aprėpti ne tik daugiau kosmoso platybių, bet ir gelmių.

Pranešimuose tvirtinama, kad WFIRST turėtų padėti mokslininkams atskleisti tamsiosios energijos ir tamsiosios medžiagos paslaptį, taip pat atrasti naujų planetų, galaktikų ir pasaulių, esančių už Saulės sistemos ribų.

Mokslininkai praleido dešimtmečius ieškodami tamsiosios materijos, tačiau ji yra nematoma ir, tikima, sudaro maždaug 85 proc. visatos. Manoma, kad ši medžiaga paslepia tūkstančius palydovinių galaktikų, kurios gali būti išsidėsčiusios aplink ar pačiame Paukščių take.

„Gali būti, kad WFIRST suteiks progą pamatyti pasaulio paslaptis panašiai kaip mums tai padaryti leido Hubble“, – teigė NASA kosminės misijos direkcijos administratorius Johnas Grunsfeldas.

Anot jo, tikimasi, jog WFIRST misija leis suderinti keletą mokslininkų tikslų – atrasti dar nepastebėtas ir nepamatytas planetas, galaktikas bei galės pateikti Visatos nuotraukų, padėsiančių išspręsti tamsiosios medžiagos paslaptį.

Ši misija patvirtinta praėjusį ketvirtadienį ir tvirtinama, kad naujojo teleskopo statyba prasidės 2018 m. Naujasis teleskopas turės plataus kampo stebėjimo aparatūrą, taip pat koronografą, kuriuo vadinamas prietaisas, saugantis teleskopą nuo akinančio žvaigždžių spindėjimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(59)
(1)
(58)

Komentarai (8)