„New Horizons“ vaizdai pribloškė – Plutone užfiksuota paslaptinga „sraigė“  (7)

ungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūros NASA mokslininkai liko šiek tiek suglumę po to, kai išanalizavo naujausius Plutono vaizdus, kuriuos persiuntė kosminis erdvėlaivis „New Horizons“. Nuotraukose matoma, kaip Plutono paviršiumi „šliaužia paslaptingas objektas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašoma NASA pranešime, „New Horizons“ dar praėjusių metų gruodžio 24 dieną į Žemę persiuntė nuotraukas iš „Plutono širdies“.

Šalia vieno iš įdubimų šios tolimosios planetos paviršiuje buvo pastebėtas paslaptingas juodas „šliužas“ ar „sraigė“, kuri tarsi šliaužia Plutono paviršiumi.

NASA teigimu, šie vaizdai kol kas yra bene pats įdomiausias ir labiausiai intriguojantis „Plutono paviršiaus veiklos“ įrodymas, reikalaujantis dar daugiau detalesnių tyrimų.

Kol kas yra manoma, jog tai greičiausiai tėra purvino ledo gabalas, plaukiantis per azoto paviršių. Toks reiškinys greičiausiai vyksta dėl šiluminės konvekcijos nykštukinėje planetoje.

Ir nors pastarųjų savaičių tyrimai kol kas labiau veda prie ne tokių jaudinančių rezultatų, tačiau mokslininkai vis tik nežada tuo apsiriboti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(90)
(3)
(87)

Komentarai (7)