Europa miršta: liūdną tendenciją atskleidžiantis žemėlapis (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2016-02-22 16:15
Kodėl ši tendencija liūdna? Kodėl neužtenka Europai dabartinio gerokai daugiau nei pusės milijardo alkanų burnų?
Pjovėjas 2016-02-22 17:36
Čia visi šitie virkavimai dėl gyventojų skaičiaus man kertasi su virkavimais, kad Žemėje tuoj nebus vietos gamtai dėl žmogaus veiklos. Bėda greičiau tame, kurį virkautojai bando nutylėti, kad tas gyventojų skaičiaus mažėjimas yra neproporcingas šalims ir tai gręsia nestabilumu politiniu... Kai Azijoj ir Afrikoj burnų ir rankų skaičius didėja, o vat vakarykštje galybėje mažėja. Ir galios centras persislenka dėl vat pačios elementariausios priežasties. Tik garsiai to nieks nesako.
UTF16 2016-02-22 17:57
Kaip čia išeina, kad vos 300 mln. turinti JAV praspjauna savo galia žymiai didesnę ES ir net nepalyginamai didesnes Kiniją, Indiją?
Profesorius :) 2016-02-22 17:58
verkia del mazejancio gimstamumo.... jus paziurekit kaip babajai dauginasi juk pas mus Europoje ju pilna,o kiek dar ju cia atplus pavasariui atejus pakels jie ta gimstamuma juk pasalpos vakaru Europoje geros taip,kad...
Talkatif 2016-02-22 17:58
Įdomu kokios pensijos sukuriamos tose šalyse, kur darbo jėgos prieaugis taškos per kraštus. Indų pensininkai turėtų ilsėtis geriausiuose kurortuose, o ne gerti Gango srutas ir tikėtis patekt į geresnę kastą.
Arns 2016-02-22 18:11
. Europos sąjunga, kaip vienas vienetas, ekonomiškai lenkia JAV. Bet jei kalbėtume ne apie politinį galios poslinkį, ekonomiškai pasaulis tampa labiau daugiapoliškas. Viena vertus tai gerai (nes augimas turi ribas, ir natūralu jog jo ribos prasiplėtė į kitus žemynus), kita vertus turime tai ką matome, skurdesni regionai daug labiau skursta ir tampa priklausomi nuo paramų (kuriuos šiaip jau dažniausiai sumoka Vakarai, o ne augantys Rytai). Joms mažėjant, didėja neramumai. Didėjant neramumams prasideda tokios migracijos kaip dabar matome. Bendrame į ES migrantų sraute sirų, libių, nukentėjusių nuo JAV ir kelių ES šalių politikos geriausiu atveju trečdalis. Visi likę iš ekonomiškai nuskurdusių regionų. Gauname tokį mišinį jog nukenčia visi, ir regionai iš kurių išvyksta darbingiausia jėga ir tos vietos kur jie atvyksta, nes tie žmonės nėra ir nebus tinkami.
mirtis 2016-02-23 03:51
Gaila nepakankamai greitai, nes technologijos atima darbo vietas greiciau nei zmoniu kiekis mazeja. Vien tik 3D printeris siuo klausimu smogs labai labai stipriai. Zodziu, placiau ziureti reikia, nereiks mysciot del gyventoju kiekio