Radinys Angolos šachtoje prikaustė viso pasaulio dėmesį (Video)  ()

Angoloje buvo iškastas 12,56 milijono eurų vertės deimantas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net 404 karatų 7 cm ilgio, 80 gramų sveriantis brangakmenis buvo rastas Lulo deimantų kasykloje, esančioje šalies šiaurės rytuose Šiaurės Lundos provincijoje. Jį atkasė australų deimantų kompanija „Lucapa“.

Šis brangakmenis yra didesnis už iki to taip pat Angoloje rastą didžiausią pasaulyje branakmenį, 217,4 karatų deimantą, kuris buvo rastas 2007 metais.

„Lucapa“ kompanijos vadovas Milesas Kennedy portalui „ABC Australia“ teigė, kad atradimas tapo atpildu už aštuonerius metus trukusį sunkų triūsą.

„Kai pirmą kartą apžiūrėjome teritoriją, 3 tūkst. kvadratinių kilometrų nepaliestos žemės, kurią nuo kranto skiria 700 kilometrų, tai pasirodė labai labai tolima vietovė“, – prisiminė M.Kennedy.

Jis negalėjo tiksliai atsakyti apie deimanto vertę, tačiau, jo žiniomis, truputį mažesnideimantai kainuoja apie 13 mln. eurų.

„Mes nesame pratę vertinti 400 karatų deimantus“, – prisipažino M.Kennedy naujienų portalui „ABC Ausralia“.

Po to, kai „Lucapa“ deimantų kompanija pirmadienį pranešė apie deimanto suradimą, jos akcijos, kaip pranešė „Sydney Morning Herald“, pakilo 29 procentais.

„Lucapa“ yra Angolos nacionalinės deimantų kompanijos „Endiama“ ir vietinio verslo „Rosas & Petalas“ partnerė.

„Endiama“ vadovas Carlos Submula savo pranešime teigė, kad tai buvo „išskirtinė diena“ jo šaliai ir visai deimantų industrijai.

„Lulo deimantų laukai yra tai ką mes norėtume parodyti pasauliui, siekdami pritraukti tarptautinių investicijų į Angolos deimantų kasybos industriją', – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()