Kur norėtų nukeliauti metus kosmose išbuvęs astronautas? (Foto)  ()

340 dienas kosmose praleidęs astronautas Scottas Kelly gyveno Tarptautinėje kosminėje stotyje ir aplink planetą apkeliavo įspūdingus 5440 kartus. Per tą laiką jis spėjo pamatyti daugybę kvapą gniaužiančių vaizdų ir jais pasidalinti su visuomene.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ištvermingasis žvaigždžių tyrinėtojas dalyvavo NASA misijoje „Metai kosmose“ („Year in Space“) ir mėgavosi įspūdingais mūsų planetos vaizdiniais, kuriuos įamžino fotoaparato pagalba.

Pagaliau į žemę grįžęs S.Kelly tvirtino, kad iš kosmoso regėti vaizdai jį suintrigavo ir yra viena vieta, kurią jis žūtbūt nori aplankyti.

„Yra vieta, kur norėčiau nukeliauti, kur nesu buvęs. Šiaurės rytinėje Himalajų kalnų pusėje galima rasti įvairių dydžių ir spalvų ežerus“, – kovo 4 dieną vykusioje žiniasklaidos konferencijoje pasakojo astronautas.

 

S.Kelly teigė nežinantis, kaip vadinasi jo pamilti ežerai, ar net kurioje šalyje juos galima rasti.

Laimei, geranoriški socialinio tinklo „Twitter“ naudotojai sugebėjo rasti ir įvardinti astronautui visas vietoves, kurias būdamas kosmose nufotografavo Scottas.

Astronauto nuotraukos ne tik traukia akį – tikėtina, kad jos daugelį įkvėps leistis ieškoti nuotykių ir pamatyti kerinčių planetos vaizdų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()