Psichiatro paaiškinimas, kaip pilnatis veikia žmones

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kaunas 2016-03-21 15:08
Prie ko čia gravitacinis laukas ir pilnatis? Kad mėnulis pilnai apšviestas saulės, nereiškia, kad jis arčiausiai žemės tuo metu.
jurgisgl 2016-03-21 16:23
Gravitacija veikia ne tik vandenį kaip galvoja autorius. Prie ko tie 70 procentų vandens? Be to mėnulio gravitacija nepriklauso nuo jo fazės, o tik nuo atstumo iki žemės. Taip jau gaunasi kai rašai straipsnį nelabai suprasdamas
Pjovėjas 2016-03-21 16:28
Man kažkur teko skaityt vieno užsienio psichologo komentarus šia tema. Jis ten net eksperimentus atlikinėjo. Jo išvada buvo, kad psichologiškai paveikia būtent padidėjęs nakties šviesumas. Nes jei eksperimento metu žmones tiesiog laikydavo uždarose patalpose, kur jie fiziškai negalėdavo patikrinti, ar pilnatis, tai poveikio beveik (ar tai iš vis) nebūdavo. O jei būdavo plačiausi langai su vaizdu į šviesią naktį, poveikis būdavo.
sabotan 2016-03-21 20:07
Na ir atstumas nekinta taip drastiskai o gi trecias niutono desnis galioja menuliui ir zemei. Psichiatras apie fizika visiskai nenusimano.
neekspertas 2016-03-21 20:58
neblogai čia - komentatoriai gudresni už autorių
Baisuols 2016-03-21 22:29
tai kad košmaras ne straipsnis
Pjovėjas 2016-03-22 10:26
tai vat taip ir gaunasi, kai psichiatras komentuoja fiziką
PupuDede 2016-03-22 16:08
Na gal tik sutapimas, bet sia nakti tai tokie sapnai kad reta o melulis siuo metu 99 % intensyvumo.
Aquarius 2016-03-22 20:32
Visada maniau, kad tai mėnulio trauka veikia žmones, nes nuo vaikystės girdėdavau kalbas, kad mano kūną sudaro % vanduo ir bla bla bla.., bet man buvo nesuprantama dėl ko poveikis pasireiškia tik per pilnatį. Juk koks skirtumas ar mėnulis pusiau apšviestas ar pilnai. Jis vistiek visas PILNAS. Juk niekas jo neatsikando. Taigi ši teorija man kelia abejonių. Užsienio psichologo komentaras apie mėnulio šviesos įtaką, kurį minėjo komentatorius verčia pasamprotauti. HIPOTEZĖ Sutikim, kad menulis veikia kaip veidrodis, ir būdamas padėtyje kuomet jo visas paviršius intensyviai atspindi saulės šviesą yra labai svarbu kokia šviesa sugeriama ir kokia atspindima.(taigi menulis veikia kaip filtras) Manau atlikus mėnulio šviesos spektro analizę ir atkūrus laboratorinėmis sąlygomis būtų įmanoma išgauti pilnaties efektą uždarose patalpose.
Erodas 2016-03-22 22:05
Pazystamas dirba greitosios vairuotoju, tai per pilnati nespeja psichiniu problemu turinciu zmoniu vezioti tai i ziegzdrius tai i naujaja vilnia. Gyvunai taipogi savotiskai reaguoja. Pvz per saules blyksnius irgi daug kam protelis neatlaiko ir daug keistesnio elgesio pasitaiko nei iprastai. Tad greiciausiai nuo menulio gauname ne tik sviesos atspindi bet ir elektromagnetizmo doze. Galbut netgi tam tikru kampu gaunasi tu bangu rezonansas
Aquarius 2016-03-24 21:57
Tai ir turiu omenyje juk kai kurių šviesos spektro bangų žmogaus akis nemato, bet nereiškia, kad jos neegzistuoja ir nedaro jokio poveikio. Jei tik radioaktyvių elementų atradėjai būtų žinoję ką jie atrado ir kas jiems nutiks... Net ir mėnulio atveju, tai gan subtilu.
kionig 2016-03-24 22:41
Nereikia nieko atlikinėti, jau yra atlikta, ir tyrimai rodo, kad ryšio tarp pilnaties ir visokių nelaimių nėra. Nesvarbu nei spektras, nei dar kas nors. Skaityti Wikipedia.
Xdmin 2016-03-24 23:17
Kodel neveikia? Gal tik nesimato, juk ne visi emocijas parodo vienodai lengvai. As pvz pastebejau, kad esu piktesnis, agresyvesnis per pilnati (na, bet gal sutapimas, darbo kiekiai ir kitos aplinkybes sutapo su menulio faze, bet ne pirma karta jau). Kolegos dirbantys su klientais durniausiu klausimu taip pat gauna butent per pilnati. Galbut svieciantis menulis neleidzia gerai issimiegoti, uztat visi tokie priedurniai po to buna?
Aquarius 2016-03-25 00:54
Dėkoju už nuorodą. Na iš tiesų gali būti, kad žmonės per daug dėmesio skiria aptinkant tam tikras koreliacijas tarp įvykių ir mėnulio pilnaties būtent tada, kai tuo metu yra pilnatis. Tik šiaip samprotauju, neturiu spec. išsilavinimo ką nors teigti ir įrodinėti. O kalbant toliau spėju, kad ne regima šviesa čia atlieka vaidmenį, o tai kas nematomo atsispindi ir kokiu intensyvumu. Regimos šviesos spektras sudaro tik mažytę dalį visos kosminės ir dangaus kunų spinduliuotės. Skirtumas yra. Mėnulio pilnaties metu, kad ir ką jis atspindi jis tai daro visu savo matomu paviršiaus plotu, todėl ir intensyvumas tuo metu yra stipriausias. Delčioje intensyvumas krenta per pus ir taip toliau priklausomai nuo fazės. Tai taip ir išeina, kad per pilnatį atsisipindi maksimumas to kas gali atsispindėti. Reikia prisiminti, kad mėnulio fazės veikia ir augalus. Nors ir sakote nereikia atlikinėti tyrimų, nes jau viskas atlikta, man atrodo žvelgiant kitu kampu į ši reikalą dar atsirastų, ką tirti. Gal po kiek laiko atsiras naujų mokslinių tyrimų ir technologijos.lt sulauksime išsamesnio straipsnio. O čia tik šiaip pamąstymui: Once, in 1899, Nikola Tesla had an interview with a certain journalist, John Smith, when Tesla said, “Everything is the light.”
Erodas 2016-07-03 23:02
kodel kai kuriuos zmones pavadinus gaidziu, jie griebiasi peilio, o kiti geriau apsimes kad negirdejo? galbut todel kad ne visi zmones vienodi? ar gal ir tai bandysi nugincyti?