Bauginantys lietuvių emigracijos skaičiai: netekome Marijampolės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2016-03-24 10:22
Nu ir? Kinai į kitas šalys išsiuntė tiek kinų, kad visa Lietuva ištuštėtu ir dėl to ne tik kad neverkia, bet ir džiaugiasi. Nes tie kinai emigracijoje gavo aukštus išsilavinimus, įsikūrė gerus verslus ir taip padeda pačiai Kinijai. Nes kai kurie su gerais išsilavinimais grįžtą ir sukuria daug pridėtinės vertės bei išmoko kitus. Tie kurie liko emigracijoje ir sukūrė verslus, padeda Kinijos verslams įsitvirtinti visame pasaulyje. Nes turi verslo santykius su verslais Kinijoje. O Lietuva verkia dėl kelių tūkstančių emigrantu. Ir jei jie butu ne emigravę, tai tiek pat turėtume daugiau bedarbių kuriems reiktu mokėti bedarbio pašalpas.
defone 2016-03-24 10:26
Radai su kuo palyginti, kinijoj zmones netelpa , ten visai kita situacija ir nepanasu kad kinija tuoj isnyks nuo zemelapio kaip gresia lt
vardasas 2016-03-24 10:32
Idomu kas atvyko cia gyventi,gal vokieciai anglai norvegai ir tiepatys geriantys nes tik lietuvoje alus uz vandeni pigesnis
immortallt 2016-03-24 11:19
Įmonėje, kurioje dirbu, ketvirtadalį sudaro užsieniečiai. Tame tarpe yra iš iš Švedijos, Danijos, Prancūzijos, Ispanijos, Portugalijos, Brazilijos, žinoma ir Ukrainos ir Baltarusijos darbuotojų. Alga nuo pilietybės nepriklauso. O kas daugiausia emigruoja? Aukštos kvalifikacijos specialistai? Ar kvalifikacijos neturintys ir nesugebantys jos įgyti? Be kvalifikacijos pas mus nors vežimu vežk, o užsienyje žmonės suprato, kad sotus nebūsi, jei nieko nemokėsi, tad pas juos tokių trūkumas. Štai ir visas skirtumas. O Airija ir Norvegija jau būtų išnykę, jei būtų emigracijos tempai išsilaikę. Neišnyko.
Shinigami 2016-03-24 11:28
tai ir Lietuva neišnyks, kad ir kokie emigracijos tempai bebūtu. Su sąlygą, kad kokia nors didelė kaimynė ne okupuos šalies.
Audrius 2016-03-24 11:52
Nieko nesakantys faktai. Norit kazka suprasti, reikia ziureti, kaip LT emigracijos mastai atrodo palyginus su kaimynemis Latvija, Estija, Lenkija, Cekija ir t.t. Kai ta padarom, matom, kad LT ir LV yra labai panasios, bet pvz Estija, Cekija ir net Lenkija atrodo zymiai geriau (ziurint procentaliai). Klausimas kodel? Cia ir prasideda debatai.
Xdmin 2016-03-24 12:27
Jei emigruoja tik nieko nemokantys, tai kodel verslininkai verkia kad specialistu truksta Lietuvoje? Juk procentaliai tai ju kiekis turetu buti kelis kartus didesnis nei anksciau.
sub 2016-03-24 12:37
Nesuprantu, kodėl mes turime lygintis su Estija, Čekija ir Lenkija. Latvija tai taip, bet anos šalys turi uakštenį gyvenimo lygį, tad nėr ką lygint.
Shinigami 2016-03-24 12:57
O su kuo tu ligini? Arba pagal kokius faktus sprendi, kad Lietuva dėl emigracijos išnyks? Kodėl Lietuva dėl emigracijos turėtu išnykti? Gal pas burėją lainkais?
Instruktorius 2016-03-24 13:17
As manau su laiku, Lietuva irgi bus kaip Norvegija, Svedija, Suomija ar Vokietija, ir zmones cia vaziuos gyventi. O Vietiniai kaip visada ieskos kur dar geresnes salygos.
Laurynas19 2016-03-24 14:20
Aš tik pagalvojau kiek laisvų lietuvaičių turėtų būti Lietuvoje.. Dažniausiai Emigruoja vyrai.
Rukis 2016-03-24 15:44
Nesijaudink, tos laisvos lietuvaitės labai maloniai donžuanus iš pietų susirankios(-ioja). Jos jau seniai nebėra pririštos prie vietinio tunzyto marozo
kiesza 2016-03-24 20:01
Būtų įdomu jai koks protingas žmogus išreikštų šiandienine valiuta valstybės patirtus nuostolius dėl emigracijos. O gal jų kaip tik nėra ? Gal emigrantai padengia savo emigraciją piniginiais srautais į LT ekonomiką ?
Arns 2016-03-24 20:26
lietuviškos pensijos niekada nebus motyvas nustoti dirbti. O kur žmonės norintys dirbti kuriasi, ten kur yra darbo ar ten kur graži vieta poilsiui ir išlaidoms? Nes visos tavo išvardintos šalys, na gal Norvegija nevisai prie to, turi stiprias ekonomikas siūlančias darbus. Lietuvoje jau matome priėję tą ribą, kai daug kur tiesiog nebėra prasmės kažką kurti, nes iš to kas liko nebe uždirbsi. Dabartinė migracija jau vis dažniau virsta į išvažiavimą visam laikui. Tą skelbia ir bankai, matantys mąžtančias pinigų perlaidas iš užsienio.
Aquarius 2016-03-24 20:42
Kur čia šuo pakastas? Ne per seniausiai ir pats buvau emigracijos statistikoje. Norėjau išbandyti savo jėgas ir sužinoti dėl ko lietuviai emigruoja. Gyvenau ir dirbau 8 mėn. Olandijoje. Buvau užsibrėžęs išbūti metus, bet neiškenčiau. Vietinė atmosfera su bendradarbiais lietuviais nerviškai išsekino. Iš tiesų su lietuviais emigracijoje gan sunkoka dirbti ir gyventi jeigu ką. Keista mūsų lietuvių natūra. Su lenkais, latviais, bulgarais ir slovakais mažai teko bendrauti ir gyventi. Bet alkoholis ir kitos substancijos visiems pridarydavo nemalonumų. Pagrinde gyvenome lietuviai kartais po 4 kartais po 10 namuke arba name. Ar tai buvo išsilavinę žmonės? Buvo ir išsilavinusių, bet tik mažuma, kurie igyvendinę savo finansinius tikslus neužsibūdavo. Dauguma čia dirbančių turėjo vienokių ar kitokių problemų. Problemos su alkoholiu, narkotikais.Girdėjau istorijų, kuomet dori lietuvos piliečiai atvykę į olandiją būdavo suviliojami didelių pinigų ir įklimpdavo į narkotikų prekybą. Taip pat buvo paieškomų lietuvoje už tam tikrus nusikaltimus kurie laisvai galėdavo įsidarbinti ir dirbti olandijoje. Beje keista, kad jie patys pasisakydavo, jog yra paieškomi. Vagys irgi ne išimtis. Buvo ir tokių kuriems įvyko nelaimingas atsitikimas kaip būna žmogų partrenkia būdamas neblaivus ir dirba, kad galėtų atlyginti žalą. Kiti dirba, kad išmokėtų banko paskolą. Taigi dauguma vis tiek čia atvažiuoja dėl finansinių sumetimų, nes minimalus atlygis Olandijoje 1500 eurų, o sezono metu nekvalifikuotam darbininkui įmanoma uždirbti iki 2000 ir daugiau eurų. Jei dirbi su kvalifikacija ir moki kalbą atlygis tik didėja. Taigi dirbdamas nekvalifikuotą darbą toje šalyje sugebi apsirūpinti ir dar lieka ką atsidėti. Man patiko, kad jautiesi finansiškai stabilesnis. Bet už tai tenka sumokėti kainą. Sakau tiesiai šviesiai - mūsų tautiečiai labai daug geria ir konfliktuoja. Muštynės reikalai su policija, girtas už vairo, autoįvykiai. Tai ką matote per laidą FARAI vienokia ar kitokia forma emigruoja ir čia. Taip pat savo ausimis nepatikėdavau kai išgirsdavau, kad žmogus mėnesio gale nebeturi pinigų ir gyvena nuo algos iki algos beje sugeba ir prasiskolinti. Ir dar atsirasdavo tokių, kurie sugebėdavo prisidirbti ir už tai kentėdavo jū atlyginimas arba išmesdavo iš darbo. Pamačiau tą tamsesnę emigranto pusę, bet ir nesigailiu. Tai kur čia šuo pakastas? Kas Lietuvoje blogai, kad įsivyravusi emigracija. Jei lietuvio paklaustum ar jis laimingas emigracijoje tik retas atsakytų, kad taip. Kaip išsiaiškinau daugiau pinigėlių proto ir laimės neprideda. Gal tai didelio masto inercija ir anksčiau ar vėliau daug kas sugrįž atgal į Lietuvėlę. Kas jau vyksta šiuo metu. Protingi žmonės užsienyje užsidirba pakankamai pinigų ir čia Lietuvoje susikuria sau darbo vietą ir sukuria kitiems, kuri uždirba padorų atlyginimą. Tuomet gyveni neatitrūkęs nuo šeimos, jautiesi laimingesnis ir pats ir tavo artimas. Lietuviai kai užsidirbsite pakankamai grįžkite namo, nes darbo yra ir čia tik reikia dirbti...
Xdmin 2016-03-24 20:50
) Lietuva: 544 Latvija: 601 Estija: 832 O dabar kariniai biudzetai: (saltinis:http://www.globalfirepower.com/defense-spending-budget.asp) Lietuva: $430.000.000 Latvija: $280.000.000 Estija: $335.000.000 Pagal skaicius atrodo, kad mes kaip kokia S.Koreja, militarizuojames is paskutiniuju. Negana to, juokemes is rusu, kad samdo visokius trolius, kad neatrodytu degradavusi valstybe pries mus, tai mes ememe sekti ju pavyzdziu ir blyn prisipirkom kazkokiu internetiniu elfu! Jei taip ir toliau, tai reikes gintis net ne nuo rusu, o nuo paciu savu sukilimu. Nors kam sukilti, yra taikus budas dabar tai parodyti - emigravimas.
sabotan 2016-03-24 21:22
Is airijos milijonai isvaziavo bet salis neisnyko. Mn juokinga kai sneka apie 2 3 desimecius i prieki kai nezino kas bus po 5 metu. Cia reikia tik kartos pasikeitimo, nes dabartine seniu karta sedi nieko nedaro
Marius.brn 2016-03-24 21:54
) ir minimumo neturi. Ko taip kartelę taip žemai leisti? Lyginkimės su geriausiais Ir net jei teisingai pamenu, mes dar net nesugebame įgyvendinti savo įsipareigojimų NATO.
Xdmin 2016-03-24 22:25
Kur as kalbejau apie minimuma? As pateikiau vidutini atlyginima, ji turedami maziausia isleidziame daugiausiai. Ant minimumo aisku irgi atsiliekam, cia net nebestebina sitas jau nieko. Jei mes atsiliekam, ir mums bus oj oj oj kaip negerai ismes mus, tai ka daro Latvija su Estija tada? Islaidauti reiketu pagal galimybes, o ne ziureti ka kiti daro. Pasikartosiu, jei dar daugiau lesu skirsim karinems reikmems, tai tapsim tik panasesni i S.Koreja is kurios visi juokiasi, nes turesim senu tanku, daug kareiviu, skurstancia tauta ir vistiek negalesim pries nieka pasipriesinti. PS: mes net pries panasaus i savo lygio valstybes sudinai atrodom, o tu nori lygiuotis pries Skandinavus, viskas gerai su galva?
lucy 2016-03-24 22:57
Nereikia žiūrėti į kitus, kokia Šiaurės Korėja 50% išleidžia. Reikia savo galva galvoti ar reikia ir kiek, o ne į kitus žiūrėti. Su Norvegais kita situacija jie neturi kur pinigų dėti ir gali sau leisti išleisti kiek nori ir kur nori. Pagal juos mes esam bananų šalis, neveltui vaikai atiminėjami.