Atsakas verkšlenantiems dėl klimato kaitos – augalai prie pokyčių prisitaiko geriau, nei manyta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2016-03-24 10:47
Tie kurie sakė kad gamta neprisitaikys, aš nevadinčiau mokslininkais. Nes jau iš istorinės žemės vystymosi medžiagos aiškiai matosi, kad gamta visada prisitaiko. Net jei meteoritas nukrenta ant žemės ir per kelias paras pakeičia visa žemės klimatą ir išmiršta šimtai tūkstančių rūšių, gamta prisitaiko. Jau nekalbant apie pokyčius kurie vyksta ne viena dešimtmetį ar šimtmetį. Vieninteliai kas gali nukentėti nuo klimato kaitos yra žmonės. Bet žmogui dar lengviau prisitaikyti prie kintančių sąlygų nei kitiems organizmams.
lucy 2016-03-24 11:19
Keista(neteisingai būtų sakyti "kaip nekeista" ), bet šį kartą antraštė ištiesų yra taikli. Susidariau nuomonę jog dauguma"klimatologų" tik rėkia "dangus griūva" vien tam, kad gauti daugiau finansavimo ir tada galėtų dar garsiau rėkti jog "dangus griūva", jau senų seniausiai yra aišku jog ledynai tirpsta ir panašiai CO2 kiekiai auga, bet tai ne pirmas ir nepaskutinis atšilimai/atšalimai žemėje, gi visai nesenai turėjom ledynmeti. Tai va kokia prasmė tuos verksnius finansuoti jei realiai vis tiek jie nieko daugiau apart rėkimo "dangus griūva" nepadarys ir kažkokio tai magiško priešnuodžio vis tiek neišras. Aplamai, jau n kartų buvo jie sakę peržengėm kritinė ribą ir tt. Ir tikrai niekas per 10 metų nenustos naftos deginti tai gal laikas tiesiog susitaikyti jog klimatas atšils ir tiek, kad ir kokie tie padariniai bus.
Aquarius 2016-03-24 21:08
Evoliucija ir involiucija niekada nesustoja. Holistine prasme tai galioja viskam. Gyventi lengviau kai tai suvoki, nes tada emociškai save paruoši pokyčiams. Žemės klimatas atšils ir vėl atšals to nesustabdysi. Męs visi kartu tirime tam ruoštis. Nėra ko stebėtis kada savo namo svetainėje pamatai tekančią lavą jei gyveni šalia aktyvaus ugnikalnio. Arba pajunti kad tavo namo pamatus jau skalauja vanduo jei gyveni senvagos zonoje, kuri po kelių tūkstančių metų pertraukos vėl užliejama. Štai tokie gologiniai procesai šylant žemės klimatui tik suintensyvės. Žemės drebėjimai ir uraganai taip pat. Bet man labiausiai neramu dėl maisto, kai dėl neįprastai drėgno ar per daug sauso sezono nepavyks užauginti pakankamai maisto. Ką tada darysime? 3d spausdintuvai ir naujausi išmanieji telefonai nepadės. Manau ateityje požiūris į maistą ir tai kaip męs jį auginame keisis kas ir vyksta šiuo metu.
punktyras 2016-03-24 21:16
Sintetinsim maistą iš naftos.
Aquarius 2016-03-24 21:26
Jūsų pasakyme yra dalis tiesos. Vyksta ekspermentai su bioalgae reaktoriais, kuriuose auginami mikroskopiniai dumbliai. Juos galima perdirbti į bioetanolį arba į maistą. Pvz.: Spirulinos (labai maistingas dumblis) kad ir dabar galima užsisakyti iš ekologiškų prekių parduotuvių. Nafta kažkada irgi buvo mikro dumbliai ir kitos organinės nuosėdos.
m4nkind 2016-03-25 02:30
Nesuprantu ant kiek zmogus bukas ir neissilavines turetu buti kad netiketu jog mes sukeliam ta globalini atsilima. Tegu rekia tie zalieji, kiek finansavimo jie gauna? Visiska nuly palyginus su tuo kiek valstybes pinigu surenka. O del tarsos valstybes kaltos, reik reguliuoti ta tarsa, nesvarbu kad prisitaikyti galima. Prisitaikytume ir savartyne gyventi, bet ar ten smagu?
Shinigami 2016-03-25 08:18
Ne mes, o tu Klimato pokyčius daro viskas kas tik egzistuoja: saulė, vandenynai, ugnikalniai, miškai, gyvūnai ir t.t. Aišku, tai daro ir žmonės. Bet ar dėl to reikia verstis per galvą ir rėkti, kad dangus griūvą? Va šitas straipsnis gerai parodo, kad žmonės (mokslininkai) dar labai daug nežino apie gamta ir pokyčius joje. Bet kaip garsiai rėkia kad dangus griūvą, tarsi žinotu viską 100 procentu. Gamta ir klimatas keitėsi be žmogaus įsikišimo ir toliau keisis be žmogaus įsikišimo. Žmogus kaip ir viskas kas egzistuoja keičia gamtą ir klimatą. Klausimas tik kokia įtaką žmogus tam turi? Jei žmogus dar labai daug nežino apie gamta, žemę ir klimato kaitą, kaip jis gali paskaičiuoti kiek jis daro įtakos savo aplinkai?
Rukis 2016-03-25 08:55
Dėl augalų mažai kas verkia. O štai męs? Ar prisitaikysim prie mažėjančio gėlo vandens? Maisto?
Aquarius 2016-03-25 09:21
Manau verta pamineti viena dalyka apie ka niekas neuzsimena. Tirpstantys ledynai islaisvina metano dujas, kurios yra hidrato forma. 1Kub. M metano hidrato atpalaiduoja 164 Kub. M metano duju. Kai kas dziugauja, kad tai ateities kuras. Tokiu ledynu yra ne tik arktyje bet ir sibiro platybese, aliaskoje ir vadina juos amzinuoju isalu arba permafrost. Beje tokiu hidratu gryniausia forma esti ir vandenynu dugne. Taigi net keliu laipsniu klimato atsilimas daro poveiki siam ugniniui ledui. Mokslininkai baiminasi, kad tokiu hidratu islaisvinimas stipriai prisides prie ugnikalniu, pelkiu, ezeru, gyvulininkystes, termitu koloniju, pramones ir t.t. poveikio.
m4nkind 2016-03-29 00:25
Na mokslas jau irode kad tai mes dabartini temperaturos pokiti sukeliam, nesuprantu prie ko cia saule ir visi kiti dalykai? Mes naikinam gamta, nyksta gyvunu rusys. Is to visiskai gero nk nera. Naivumas nuo globalinio atailimo neisgelbes. Jei ne zali tai ir toliau dergtume ta ora. Dabar nors ribot bandom o tai uztrokstume. Paskaitykit apie smoga kinijos miestuose. Naturalus gamtos reiskinys ten?
elcucuy 2016-03-29 09:20
Dėl to ar žmogaus veikla įtakoja globalinį atšilimą galima ginčytis, tačiau neabejotinas tas faktas, jog žmonės mūsų planetą teršia kitais dalykais. CO2 padidėjimą gamta natūraliai subalansuotų, tačiau to neleidžiama padaryti masiškai kertant miškus amazonėj jų vietą užleidžiant galvijų fermoms. CO2 skatina augalų augimą ir yra natūrali ekosistemos dalis, tačiau tonos celofano plaukiojančios vandenynuose, į upes Kinijoj šimtais tonų pilamos cheminės atliekos - tai dalykai kuriais derėtų susirūpinti.