Įspūdingame vaizdo įraše - galingiausio žmonijos istorijoje teleskopo gimimas (Video)  (2)

Kai bus pabaigtas James Webb kosminis teleskopas (JWST), jis taps galingiausia kada nors žmonijos sukurta orbitine observatorija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiame pagreitinto vaizdo įraše galite išvysti, kaip inžinierių ir technikų komanda darbuojasi viename iš masyvaus projekto etapų. Jame parodoma, kiek daug intensyvaus fizinio darbo ir pastangų reikalauja tokio įrenginio kūrimas.

Nors šio segmento užbaigimas yra pagrindinė teleskopo kūrimo dalis, NASA tvirtina, kad tai tik pradžia. Billas Ochsas, JWST projekto vadovas teigia: „Nuo dabar iki 2017 metų vyks pats svarbiausias etapas – atskirų dalių integracijos ir bandymo darbai“.

„Kiekvienas iš keturių pagrindinių elementų – teleskopas, mokslinių prietaisų rinkinys, erdvėlaivio mechanizmas bei saulės skydas, bus pristatyti ir instaliuoti į du pagrindinius blokus, kurie sudarys observatoriją“, – pridūrė jis.

Su galingų mašinų pagalba, 18 šešiakampių veidrodinių segmentų, kurių kiekvienas sveria 40 kilogramų, bus sudėti į savo vietas. Kai detalės bus pilnai įdiegtos, šis 6,5 metrų pločio juodas korys taps pagrindiniu šviesą renkančiu teleskopo elementu.

JWST yra „mokslinis įpėdinis“ NASA turimam „Habble“ kosminiam teleskopui. Mokslininkai ir inžinieriai tikisi į atvirą erdvę naująjį įrenginį paleisti iš Prancūzijos Gvianos jau 2018 metų spalio mėnesį.

Norėdami sukurti vaizdo efektą, matomą filmuke, fotografas Chrisas Gunnas ir prodiuseris Michaelas McClaras paėmė po vieną kadrą kas 30 sekundžių 83 dienas. Tokių būdu filmavimo darbai tęsėsi nuo 2015 metų lapkričio 11 dienos iki 2016 metų vasario 1 dienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(40)
(1)
(39)

Komentarai (2)