Iškylautojo ABC. "Švediškas fakelas": unikali savadarbė viryklė iš... kelmo (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zebediejus 2016-04-06 15:00
Labai praktiškas patarimas visiems, kurie keliaudami gamtoje pamiršta viryklę, bet niekada nepalieka namų be benzopjūklo (ar šiaip pjūklo), dumplių ir keptuvės. Ypač naudinga tiems, kurie keliauja vietovėmis, pilnomis gerai išdžiuvusių rąstų.
Vytautas__ 2016-04-06 15:37
Idėja sena, tačiau patirtimi būtina dalintis, kas vienam seniai žinoma kitam - naujovė. Deja praktiškai tokia viryklė nepasiteisina, kaip ir pirmas žmogus pakomentavo - miške vargu ar rasi lygiai nupjautą rąstą ir patogiai galėsi jį apdoroti. Vežiotis mašinoje, ar tuo labiau neštis į žygį zagatovkę neatrodo tikėtinas variantas. Iškyloje laužas yra nr 1. O viską apie laužų kūrimą ir stovyklavimą galite rasti FB / Youtube "Bushcraft Lietuva"
Nerkus 2016-04-06 16:04
Čia toks dalykas yra medkirčiams skirtas, bo i turistinį žygį niekas su družba nevaikšto:). Miške darydavom taip. Paimi bet koki didelį rąstą, tada rąsto galą supjaustai, ne taip kaip čia parodyta kryžmai, bet padarydavom daugiau įpjovų, tada į tas įpjovas įpildavom tepalo ir padegdavom. Tik va tiksliai nepamenu ar imdavom žalią ar sausą rąstą, nors manau, kad sausą.
vietinis 2016-04-06 17:23
geriausia- sausas, išpuvusiu vidum https://www.dropbox.com/s/srrk6pgb6vxir ... 5.JPG?dl=0
Talkatif 2016-04-07 08:35
Miškininkai kiekvienais metais įvairiais būdais prašo, maldauja, reikalauja tautos nepadegti miško. Laužavietes kurti tik tam skirtose ir įrengtosr vietose. O portalo dzebilai sau pyst lengva ranka publikuoja va tokius paaugliams palinksminti skirtus šūdukus.