NASA ataskaita – aptiktos 8 naujos grėsmės Žemei (Video)  ()

NASA pateikė prie Žemės priartėjusių objektų misijos NEOWISE (Near-Earth Object Wide-field Survey Explorer) antrųjų metų ataskaitą. Infraraudonųjų spindulių kosminis teleskopas 2015 m. iš viso atrado 8 naujus dangaus kūnus, kurie priskirti potencialiai pavojingų asteroidų grupei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Potencialiai pavojingų dangaus kūnų statusą asteroidai gauna prikalusomai nuo savo dydžio ir priartėjimo prie Žemės orbitos. Iš viso nuo 2013 m. gruodžio kosminis teleskopas ištyrė 439 asteroidų ir kometų, tarp kurių 72 „naujokai“.

„NEOWISE atranda šalia Žemės orbitos klajojančius didelius tamsius objektus, dažniausiai siekiančius šimtus metrų“, – pasakoja misijos tyrėja Amy Mainzer.

Kosminis teleskopas WISE, kurio kaina 320 mln., į orbitą pakilo 2009 m. O per pirmuosius dvejus metus perdavė į Žemę daugiau nei 2,7 mln. atvaizdų. Be to, įvykdė ir savo pagrindinę misiją – surinko duomenis infraraudonųjų spindulių dangaus žemėlapiui. Po to buvo „užmigdytas“.

2013 m. šis teleskopas vėl „atgaivintas“, atnaujino darbą ir prisijungė prie misijos NEOWISE. Dabar jis stebi potencialiai pavojingus Žemei asteroidus. Ir turi užtikrinti, kad nepasikartotų Rusijos įvykiai, kai virš Čeliabinsko sprogo meteoritas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(23)
(3)
(20)

Komentarai ()