Naujų pasaulių medžioklė įsibėgėja – aptikti Žemės tipo planetos pėdsakai  ()

Kaimyninėje nuo mūsų per 16 šviesmečių nutolusioje žvaigždžių sistemoje gali būti nauja planeta, teigiama mokslininkų tyrime. Astronomai mano, kad planeta gali kiurksoti tarp dviejų mums jau žinomų kosminių pasaulių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai analizavo duomenis apie raudonąją nykštukę žvaigždę Gliese 832, kurios spindulys ir masė yra kiek didesni nei Saulės. Aplink žvaigždę sukasi Jupiterio tipo egzoplaneta Gliese 832b ir super Žemė Gliese 832c.

Dujų milžinė nuo žvaigždės nutolusi per 3,53 astronominių vienetų – AV (AV – atstumas nuo Žemės iki Saulės), o kita planeta yra potencialiai uolinga ir penkis kartus masyvesnė nei Žemė. Ji nuo žvaigždės nutolusi vos per 0,16 AV.

Dabar Sumano Satyalo vadovaujama astronomų komanda iš Arlingtono Teksase iš naujo išanalizavo planetų sistemą, tikėdamasi rasti naujų egzoplanetų.

Mokslininkai kompiuteriu atliko daugybę simuliacijų, kad patikrintų aplink nykštukę esančių kosminių kūnų egzistavimo galimybę. Simuliacija parodė, kad sistemoje gali būti stabilios sudėties Žemės tipo planeta, kurios atstumas iki žvaigždės galėtų siekti 0,25 – 2 AV, planetos masė – 1 -15 kartų didesnė nei Žemės.

Mokslininkai pabrėžia, kad pagrindinis jų tyrimo tikslas buvo tik pateikti bendrą idėją apie potencialias naujų pasaulių egzistavimo galimybe, todėl galutines išvadas bus galima daryti atlikus papildomus tyrimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(25)
(3)
(22)

Komentarai ()