Naujų planetų medžiotojas pavojuje – skelbiama nepaprastoji padėtis (Video)  (5)

Jungtinių Amerikos valstijų (JAV) kosminis teleskopas „Kepler“ yra nepaprastojoje padėtyje. Šiuo metu NASA mokslininkai jį stengiasi atgaivinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kosminė observatorija nuo Žemės nutolusi 75 milijonus mylių. Ji tiria kosmoso platybes, ieškodama kitų planetų arba „naujų žemių“, kuriose egzistuoja ar galėtų egzistuoti gyvybė, rašo independent.co.uk.

Teleskopo prižiūrėtojai aptiko erdvėlaivio problemą praėjusią savaitę, nukreipę savo teleskopą į Paukščių taką. Buvo tikimasi, kad „Kepler“ galės susijungti su observatorijomis Žemėje ir pažvelgti į milijonus žvaigždžių mūsų galaktikoje: viltasi, kad ji atpažins ir kitas planetas, esančias toli nuo savo saulių.

Šiuo metu NASA bando sugrąžinti teleskopą į normalų darbo režimą, tačiau tai yra sunku, nes laivas yra už milijonų mylių, taigi bet koks bandymas į jį siųsti informaciją ar su juo susisiekti trunka itin ilgai.

„Netgi šviesos greičiu signalas iki kosminės stoties keliauja 13 minučių pirmyn ir atgal“, – tvirtino misijos vadovas Charlie Sobeck.

NASA tvirtino, kad paskutinįkart su „Kepler“ ji susisiekė balandžio 4 d. Panašu, kad tuo metu mokslininkai problemų nepastebėjo – teleskopas veikė kaip veikęs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(21)
(2)
(19)

Komentarai (5)