Darosi įdomu: praskridimų anomaliją aprašanti teorija gali paaiškinti ir „neįmanomo“ EmDrive variklio veikimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

punktyras 2016-04-21 19:34
Gerai, kad mokyklose vis labiau kompiuteriai populiarėja – vadovėlių pakeitimai pigiau atsieina
Atk 2016-04-22 15:15
¨...teoretikai spaudžiami į kampą¨ Ach tie sofos teoretikai. iesos greitis gali kisti, pavyzd=iui jei elektromagnetinė banga juda laidu su izoliacija, tai jos greitis tampa mažesnis už šviesos greitį. Arba koaksialiniame kabelyje elektromagnetinės bangos trumpinimo koeficientas 0.6. Tai yra beveik per pusė mažiesnis greitis nei šviesos greitis elektromagnetinės bangos.
MindaugasV85 2016-04-23 14:52
visada bus konstanta. Na bent jau taip manyta iki šiol. Žinoma, kad šviesos greitis skirtingose terpėse yra skirtingas. Dėl to ir atsiranda spindulio lūžiai pereidinėjant iš vienos terpės į kitą: oras - vanduo, oras - stiklas ir t.t... Tad kai fizikai sako, jog šviesos greitis yra 300k km/s, tai turėk omenyje, kad yra kalbama apie šviesos greitį vakuume, o ne vandenyje, stikle ar kokiose helio dujose. Kas liečia em.drive. Nesuprantu, kodėl ta sistema turi būti uždara? Tai duokim spinduliams išeiti per vieną galą ir turėsime "gražią fiziką".
bahuriux 2016-04-23 19:05
Manau kad atidaręs vieną galą negautum tokios traukos, kokia pasiekiama dabar, nes tos bangos atsispindi daug kartų pirmyn atgal. Nes tokia fotoninių variklių idėja kai materija "deginama" su antimaterija ir tas reaktorius pridengtas su puse veidrodinės sferos, jau nuo 60'ų praeito amžiaus metų mokslininkų ir fantastų galvose. NASA būtu pabandę kai testavo EM drive, ar yra skirtumas. Galėtu pamėginti tą kibirą padaryti superlaidžiu ir tada tegu patestuoja, manau rezultatai būtu labai įdomūs, nes mikrobangų atsispindėjimų skaičius būtu arčiau begalybės, nei dabar. Šitas EM Drive tuom ir yra nuostabus, kad atveria kelius naujiems tyrimams, naujoms teorijoms nes prieštarauja Niutono fizikai, bet manau, sutars su reliatyvumu ir QM. Iš kitos temos ir dalinai iš šitos, noriu sužinoti iš fizikų, kokia fotoninė burė efektyvesnė (= turės didesnę jėgą) juoda (sugerianti to spektro bangas) ar veidrodinė (pilnai atspindinti to spektro bangas). Savaime aišku vienodos galios EM bangų saltinis ir burės plotas.
Niemand 2016-04-23 19:33
O tu pagalvok, kaip pakeičia fotono impulsą atspindėjimas ir sugėrimas, ir gausi atsakymą
bahuriux 2016-04-23 22:57
Pagalvojau, nieko nesugalvojau ir klausiu. Tipo veidrodinė 2X efektycesnė nes fotoną atspindi atgal 180 laipsnių?
Niemand 2016-04-24 15:55
Būtent, impulso tvermės dėsnis. x + y = C = -x + (y + dy) -> dy = 2x